Aamulenkki vaihtui iltapäivälle ja illalla oli vuorossa selkätreeni

16.11.2016 - 12:06

Aamulla oli herätys aamulenkkiä varten, mutta kun kello sitten viimein piipitti niin siirsin herätystä eteenpäin ja jatkoin unia. Se tuli vähän refleksin omaisesti enkä miettinyt asiaa sen kummemmin muistaakseni. Aamulla kun viimein heräsin niin huomasin vielä kropassa alkuviikon treenien vaikutuksia vaikka pidikin eilen täyden välipäivän. Eli aamulenkin väliin jättäminen oli ihan hyvä asia ja aamulenkin väliin jättäminen ei tarkoittanut lenkin väliin jättämistä tältä päivää. Sillä suoritin päivän lenkille menon melkein heti töistä päästyäni kun lähden suorittamaan lenkkiä. Aamulla olisin varmaankin mennyt 5km lenkin ja nyt iltapäivällä reitin pituus oli 5.6km joten lenkkiä oli sitten hieman pidempi vaikka ei nyt 600 metrillä oikeastaan mitään väliä ole. Illalla oli taas vuorossa kuntosalitreeni joten jälleen lenkillä tarvi säästellä illan kuntosalitreeniä ajatellen. Vielä kun vuorossa oli selkätreeni niin mitään ihmeellistä lenkkiä ei oikein voinut tehdä. Aamulenkin vaihtuessa iltapäivään palautumisaika tietenkin lyheni mikä on aina huonompi asia. Siksi aamulenkki olisikin parempi, koska tällöin palautumisaikaa illan kuntosalitreeniin olisi enemmän.

[[{"fid":"303","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"284","width":"485","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Matkalla kuntosalille minulla oli taas aikaa miettiä tulevaa treeniä ja etenkin treenin aloittamista. Tiesin kyllä aloittavani maastavedolla, mutta minkälaisilla sarjoilla sekä painoilla niin se oli vielä mysteeri. Kun kävelen kuntosalille niin minulla on siinä hyvin aikaa miettiä tulevaa treeniä ja tällä kertaa mietin millain teen maastavedon. Päädyin samaan ratkaisuun kuin viikko pari sitten eli pyramiidisarjan tekemisellä, mutta tällä kertaa mietin enemmän painoja sekä toistomääriä. Eniten mietin sitä teenkö pyramiidin kolme vai neljä "tasoisena" mikä puolestaan vaikutti painoihin sekä niiden toistomääriin. Ideat lähtivät liikkeelle juuri tuon kerran tekemäni pyramiidin pohjalta joka auttoi paino & toistomäärien suunnitelmissa paljon. Olin kallistumassa pitkään kolmen tason pyramiidiin kunnes keksin hyvän neljän tason pyramiidin sekä toistomäärät. Päädyin "helppoon" ratkaisuun eli  5, 4, 3, 2, 3, 4, 5 ja painot menivät 100kg, 130kg, 150kg ja 160kg joita käytin myös viimeksi 150kg asti. Tällä kertaa tein vain yhden pyramiidisarjan mikä riitti tälle päivää hyvin.

Vaikka maastaveto meni erikoistyylillä niin tein vielä viimeisen liikkeen eli ylätaljan korotussarjana. Ajattelin aluksi tehdä ylätaljan ihan normaalina 3x20 sarjoina, mutta päädyin lopulta korotussarjaan. 5kg korotukset seitsemällä toistolla tai niin monella kuin vain meenee niin ihan loppuun saakka. Tämä tietenkin tarkoitti sitä että muutamissa viimeisissä painoissa ei tullut enään moniakaan nostoja, mutta tarkoitus olikin "nousta" niin korkealle kuin vaan saa edes yhden toiston. Tämäkin on hieman sellaista, että alussa on todella helppoa eikä sitä normaalia kestä kauaa kun jo alkaa tulemaan raskasta.

Selkätreeni

  • Maastaveto pyramiidisarja 100kg x5, 130kg x4, 150kg x3, 160kg x2 150kg x3, 130kg x4, 100kg x5
  • "Vinotalja" narulla (Lat Rope Yankers) 3x20 40kg
  • Shotgun-row istuen 3x20 40kg
  • Ylätalja 5kg korotukset 7 toistoa / niin paljon kuin menee alkaen 10kg päättyen 90kg

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.