Viikonloppuna vatsalihastreeni kumpanakin päivänä

16.11.2016 - 12:06

Olin ajatellut pitäväni viikonlopun rauhallisemmin treenien kannalta. Tämä käytännössä tarkoitti kaikkien mahdollisten spinningien sekä juoksujen väliin jättämistä. Spinningin jättäminen oli viikonloppuna helpompi asia sillä kuntosalilla kun tällä viikolla kuntosalilla alkoi kesäaika. Kuntosalilla kesäaika tarkoittaa yleensä kuntosalin aikataulu muutoksia aukioloajoissa sekä erilaisia muutoksia ryhmäliikuntatunneissa. Ryhmäliikuntatunneista osa tunneista jää vallan pois tai sitten tulla aikataulu muutoksia. Spinningin osalta kesäaika tarkoitti lauantain ja sunnuntain aamupäivän spinningien pois jääntiä. Lauantaina vai oliko se nyt sunnuntaina näkyi kyllä olevan illan spinning tunti aikatauluissa, mutta tämä ei sinällään kiinnostanut minua. Menen spinningiin viikonloppuna aamupäivän tunnille tai sitten en mene ollenkaan. Tuon spinningin pois jäänti kesästä ei haittaa vaikka olisin siellä voinut käydä, mutta eniten kesäajassa häiritsee perjantain kiinnimenoajan ollessa kello 20.00.

Oli kyllä lähellä ja melkein jopa päätin olla treenaamatta koko viikonloppuna, mutta päädyin sekä lauantaina että sunnuntaina kuntosalille. Lauantaina päätin lähteä käymään K-citymarketissa kävellen ja samallla mietin käyväni piipahtamassa kuntosalilla menomatkalla. Suunnittelin vain meneväni tekemään vatsat, kyljet sekä polkemaan hieman kuntopyörää. Ei siis mitään ihmeellistä ja lähinnä mietin keskittyväni vatsoihin ja kylkiin jonka päälle hieman kuntopyörää. Vatsoja päätin tehdä nyt vatsarullalla jolla tekemistä olen jo pidempään miettinyt, mutta en vain ole tehnyt. Olen joskus vuosia vuosia sitten kokeillut vatsarullaa, mutta todennut ilmeisesti sen olevan vain niin raskasta, että en ole tehnyt sitä kun muutenkin vatsojen tekeminen on itsellä mitä on. Välillä aina aktivoidun tekemään vatsoja ja sitten välillä en tee niitä ollenkaan tai todella vähän. Muutenkin olen nyt vatsat tehnyt lähinnä istuen vatsalaitteella kun olen mielestäni saanut niillä tarvittavan tuntuman enkä ole nähnyt tarvetta tehdä vatsoja mitenkään erityisemmin.

Lauantaina tein siis vatsarullaa pitkästä aikaa ja aloittaessani mietin tarvitsisinko polvieni alle pehmusteen vain en. Tein vatsarullaa siis polviltaan sillä katsoin sen olevan oikea tyyli minulle. Päätin olla lopulta ottamatta pehmustetta polvieni alle kun ajattelin olla tarvitsematta sellaisia. Tämä päätös oli lopulta huono sillä sain kolmen tekemänin sarjan jälkeen molempiin polviin pienet ihon palamiset. Muutoin tekeminen oli raskasta, mutta huomasin sen olevan tehokasta ja paljon erilaisempaa kuin laitteella. Vatsarulla jälkeen jatkoin vatsojen tekemistä vielä dipissä jonka jälkeen tein vielä kylkiä levypainolla kylkitaivutuksia ja päätin treenin 15min kuntopyörällä polkemiseen.

[[{"fid":"445","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_folder[und]":"71"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":933,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Vaikka kävin lauantaina tekemässä vatoja sekä kylkiä niin melkein heti tiesin tulevani sunnuntaina kuntosalille tekemään melkein samankaltaisen treenin. Tietenkin itselleni ei ehkä ole kovin järkevää tai ainakin laskee kamalasti tuloksia jos teen vatsoja kunnolla peräkkäisinä päivinä. Kun yleensä teen vatsoja silloin kun teen niin melkein niin paljon kun vain pystyn niin tämän jälkeen seuraavana päivänä vatsojen toistomäärät tippuvat radikaalisesti. Tästä huolimatta suunnittelin ja lopulta menin sunnuntaina tekemään samankaltaisen treenin kun tein lauantaina. Päädyin jopa lopulta jatkamaan vatsarulla tekemistä mikä jo ensimmäisestä toistosta asti tuntui paljon raskaammalta kuin lauantaina. Oikeastaan sunnuntaina minun oli vain parempi katsoa etten tee liikaa toistoja jolloin vatsalihakset alkavat kramppaamaan treenin aikana tai sitten vasta seuraavana päivänä kuten minulle kävi tuossa pari kuukautta sitten. Silloin kävin sunnuntaina tekemässä vatsatreenin itselleni kovilla toistomäärillä joka sitten "laukesi" maanantain treenissä kun vatsalihakseni alkoivat kramppaamaan.

Lauantain & sunnuntain "vatsatreenit"

Lauantai

  • Vatsarulla 3x10
  • Vatsat dipissä 2x10
  • Kylkitaivutukset toistomääriä en laskenut vaan tein peräjälkeen puolia
  • 15min kuntopyörää

Sunnuntai

  • Vatsarulla 5x5 
  • Vatsatistuen 10kg pallolla puolelta toiselle
  • Kylkitaivutukset toistomääriä en laskenut vaan tein peräjälkeen puolia
  • 30min kuntopyörää

Viikonloppuna tuli jatkettua toista viikon tapaan molempina päivinä käyntiä kuntosalilla. Molemmilla kerroilla kävin "vain" treenaamassa vatsat sekä kyljet jättäen polkimisenkin väliin. Yleensä olen aikaisemmin käynyt polkemassa viikonloppuisin, mutta tällä kertaa tuli tehtyä vain vatsat sekä kyljet. PItää katsoa tilannettu uudestaan syksymmällä kun lauantain sekä sunnuntain aamupäivän spinningit palaavat ohjelmistoon. Tällöin on tarkoitus mennä spinningiin