Lumessa tarpottu aamulenkki ja eilen kuntosalilla vaihteeksi uusi liike

16.11.2016 - 12:06

5,6km aamulenkki takana. Lumessa ja jäässä tarpottu lenkki oli raskas ja hieman piti katsella missä kohtia tietä meni sillä paikoitellen tie oli liukas. Varsinkin lumiauralla käydyt kohdat olivat liukkaita ja paikoitellen kengät lipsuivat suhteellisen paljon. Tällä kertaa minulla oli käytössä talvikäyttöönt tarkoitetut kengät. Asics Fuji Sensor kengät mitkä ovat talvijuoksukengät, mutta joissa ei ole piikkejä. Yleiseltä olemukselta kengät muistuttavat kooltaan ja painoltaa Asics Nimbuksia joita käytin yhdessä vaiheessa. Fuji Sensorin pohjat pitävät jäällä ja lumessa paremmin kuin normaalit Pulse 5 sekä gore-tex pitää sukat kuivina. Tänään Fuji Sensoreille oli käyttöä vaikkakin piikeillä olevat kengät olisivat olleet varmaankin parhain ratkaisu, mutta kyseenlaisia kenkiä en omista.

[[{"fid":"309","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"375","width":"500","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Eilen aamulla oli tarkoitus mennä aamulenkille, mutta katsoin väliin jättämisen olevan parhain ratkaisu tähän kohtaan. Minulla oli kuitenkin pidempi peräkkäisten päivien putki päällä eikä paikatkaan kestä loputtomiin vaikka lenkkien pituudet ovatkin olleet "vain" 5km luokkaa. Tosin kun lenkkien pituudet ovat pieniä, mutta kertoja tulee niin tällöin myös kokonaismäärä nousee yllättävän paljon. Vaikka yhdellä pidemmällä lenkillä saisi yhtäpaljon kilometrejä kuin parin päivän pienemmillä niin itse tulee tehtyä helpommin lyhyempiä lenkkejä vain useammin kuin pidempiä lenkkejä. Pidempiin lenkkeihin menee vain enemmän aikaa, energiaa ja voimia  mitkä puolestaan vaikuttavat valtavasti kuntosalitreeneihin joita tulee viikkoon kuitenkin neljä. Jos kuntosalitreenejä ei olisi tällöin tulisi helpommin mentyä tekemään pidempiä lenkkejä. 

Eilen kuntosalilla tuli tehtyä olkapää & hauistreeni missä yhdistyivät uudempi sekä perustreeni. Perustreenillä tarkoitan perusliikkeitä joita tulee tehtyä usein ja uudemmalla pystypunnerrusta pidoilla sekä kokonaan uutta liikettä. Vipunosto takaolkapäille ristikkäistaljassa oli tällä kertaa uusin kokeilu joka oli vielä hyvä sellainen. Ja tietenkin kyseinen liike löytyi jälleen Nathalia Melon videoista joilta olen nyt löytänyt uusia asioita testattavaksi. Tietenkin naishenkilöiden videoista on huono löytää itselleen sopivia liikkeita, koska liikkeet painottuvat eri asioihin, mutta toisaalta sieltä voi löytääkin hyviä ideoita. Olen tainnut joskus aikaisemminkin törmätä kyseiseen liikkeeseen, mutta nyt kokeilin sitä. Tämä kokeilu oli myös sellainen, että huomasin liikkeen olevan hyvä ja sellainen mitä voi tehdä hyvin tulevaisuudessa.

Olkapää- & hauistreeni

  • Pystypunnerrus 3s pidoilla 3x20 15kg
  • Hauiskääntö käsipainoilla istuen 3x20 15kg
  • Yhden käden vipunosto ristikkäistalja 3x20 10kg
  • Hauiskääntö z-tanko 3-osainen 32,5kg x7
  • Vipunosto eteen levyllä 3x20 15kg
  • Tuettu hauiskääntö käsipainolla 3x20 7,5kg
  • Yhden käden vipunosto takaolkapäille ristikkäistaljassa 3x20 7,5kg

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.