Viides viikko takana pitkillä kahdenkymmenen toiston sarjoilla

16.11.2016 - 12:06

Eilen perjantaina päättyi viides viikko pidemmillä kahdenkymmenen toiston sarjoilla. Ensimmäisillä parilla viikolla jaksoin mielestäni paremmin ja kolmannesta viikosta lähtien treenaaminen on ollut hieman väsyneempää. Luulisin kuitenkin näiden kolmen viimeisemmän viikon olevan lähempänä todellista tasoa. Ensimmäisillä parilla viikolla jaksoin hyvin, mutta olihan siinä myöskin parin viikon taukokin takana. Nyt rytmiin on jo tottunut ja huomannut, että välillä palautumisen kanssa on vaikeuksia. Vaikeuksia palautua ennen seuraavaa treeniä. Eilenkin kropassani tuntui paljon torstain selkätreeni mikä ei kylläkään näkynyt treenissä vaan tunsin sen vain kropassani. Palautumiset ja jaksamiset ovat olleet hieman erilailla rinta- & ojentajatreeni ja jalkapäivänä, koska olen saanut väliin välipäivän. Rinta- & ojentatreeniä ennen minulla on launtai välipäivänä ja ennen jalkatreeniä minulla on maanantaina välipäivänä. Selkäpäivän torstai ja hauis & olkapäätreenin perjantain välillä näin ollen ei tule taukoa ja olen kyllä tämän huomannut osittain. Paras tapa olisin varmaan käydä jokatoinen päivä salilla ja jokatoinen välipäivä. Tähän en nyt kuitenkaan siirry, koska tällä normaalillakin tyylillä treenit ovat menneet hyvin.

Nyt kun viides viikkokin jo meni niin olen alkanut enemmän miettimään sitä mitä tekisin ensiviikolla? Koska on aika tehdä väliin jonkin muunlainen treeni? Kevyempi viikko jonka jälkeen kova 3x10 seteille oleva viikko? Yksi tai muutama 3x10 setin viikko, ensimmäisen ollessa hieman kevyempi. Jatkaa samaa rataa eli kahdenkymmenen toiston sarjoja? Siinäpä miettämistä mikä olisi "paras" vaihtoehto. Mitään aika perusteisia en ole ajatellut tekeväni tyyliin max 45 sekunnin tauot kun ne vastaavat liian paljolti nykyistä menoa. Turha asiaa on kuitenkin miettiä sen enempää vaan päättää asiasta sunnuntaina ensimmäistä liikettä tehdessä. Todelliset vaihtoehdot taitavat kuitenkin olla kevyempi viikko tai jatkaa kahdenkymmenen toiston sarjoja kun tuskin jaksan tällä hetkellä tehdä kovia 3x10 settejä isommilla painoilla.

[[{"fid":"284","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"375","width":"500","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Olkapää- & hauistreeni

  • Pystypunnerrus 3x20 25kg
  • Hauiskääntö käsipainoilla istuen 3x20 15kg
  • Vipunostot sivuille 3x20 10kg
  • Vipunostot takaolkapäille kaapelilla 3x20 15kg
  • Hauis ristitaljassa 3x20 30kg
  • Hauiskääntö z-tanko 2x20 37,5kg 1x20 27,5kg
  • Vipunostot eteen 3x20 7,5kg

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.