Perjantaina hack-kyykkyä ja tänään väsyneempi treeni

16.11.2016 - 12:06

Perjantain jalkatreenin juttu oli selvästi hack-kyykky. Koko treeni keskittyi ensimmäiseen liikkeeseen hack-kyykkyyn, jonka jälkeen loput liikkeet vain menivät ohessa. Odotin innolla hack-kyykyn tekemistä, mutta jo heti ensimmäisessä sarjasssa huomasin myös miksi vihaan liikettä. Heti ensimmäisen kerran alhaalta ylös lähtiessäni tunsin jaloissa, että nyt tekee jotain. Tein taas viime kertaiseen tapaan 10kg korotussarjan alkaen 10kg ja päättyen 90kg kymmenellä toistolla per paino. Viimeiset toistot 90kg:lla tekivät jo tiukkaa kuten viime kerralla ja tästä syystä pyysin varmistajaa viimeiseen settiin. Tällä kertaa sykkeet eivät nousseet samalla tavalla kuin viime kerralla joten liikkeen tekemiseen alkaa tottumaan pikkuhiljaa. Tämä oli siis nyt kolmas kerta kun tein kunnolla hack-kyykkyä ja kesälomalla taas sitten lisää.

Hack-kyykyn jälkeen tekeminen oli vain treenin loppuun viemistä vailla suurempia ihmetyksiä. Toisena liikkeen pohkeet seisten 4x10 130kg:lla. Ihan perussettia siis, mutta tämän jälkeen tein vielä reisijä etureisikoneessa sekä takareisikoneessa pidemmillä sarjoilla. Aluksi mietin tekeväni 10kg korotussarja & tiputussarjan tekemistä etureisikoneessa, mutta sitten aloin miettimään. Ajattelin säästeleväni reisiä mahdollisia juoksemisia varten niin tein etureisiä eri tavalla. Yhden jalan etureisiä 10x10 eli kymmentoistoa jalan vaihto kymmentoistoa ja näin yhteensä kymmen kertaa. Toistoja yhdelle jalalle siis sata toistoa eli tämän jälkeen toistomäärät jalkaa kohden oli jo yli kaksisataa toistoa. Takareisissä jatkoin pidempiä sarjoja, mutta en ihan 10x10 settejä vaan 4x20. Kaksikymmentä toistoa ja vielä suhteellisen rauhallisesti tehtynä eikä hätiköiden. Eli vielä 80 toistoa lisää yhteismäärään mikä tarkoitti yli 300 toistoa per jalka.

Jalkatreeni

  • Hack-kyykky 10kg korotussarja 10 toistoa 10kg -> 90kg
  • Pohkeet seisten 4x10 130kg
  • Etureidet 10x10 30kg
  • Takareidet maaten 4x20 90lbs 

[[{"fid":"236","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"375","width":"500","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Kävin tänään vielä Vammalassa kuntosalilla ennen Espooseen lähtöä. Ajattelin etten jaksaisi lähteä enään illalla kuntosalille ja muutenkin siinä olisi tullut kiire. Kello alkoi olemaan hieman yli 13:sta, mutta olin jostain syystä hieman väsynyt tai jotain. Jaksoin ihan hyvin tehdä, mutta jotenkin olin hieman väsynyt eikä muutenkaan fiilis ollut mikään fressi. Treeni meni yleisesti hyvin ja lähdin rakentamaan treeniä hieman erilailla. Yleensä rinta treeni perustustuu penkkiin / alavinopenkkiin sekä vinopenkkiin, mutta jätin tänään vinopenkin väliin ja tein "vain" yhden penkin. Muutenkin suunnittelin rinta & ojentajatreenin 3x3 vuorotellen eli kolme liiikettä kummallekkin lihasryhmälle vuoronperään. Penkki, dippi, rintaprässi, ransklainenpunnerrus käsipainoilla, deck-deck ja viimeisenä ojentajapunnerrus. Meitin myös tekeväni neljä liikettä per lihasryhmä, mutta en vain tänään innostunut.

Rinta & ojentajat

  • Penkki 1x10 70kg, 3x10 120kg
  • Dippi 3x10 15kg
  • Rintaprässi 10kg korotussarja 8 toistoa 30kg -> 80kg
  • Ranskalainenpunnerrus käsipainolla 4x10 14kg
  • Beck-deck 4x10 50kg
  • Ojentajapunnerrus naru 2x25 40kg

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.