Kahtena iltana peräkkäin treenaamassa Loaded:lla nyt kyykkyä ketjuilla

31.07.2022 - 01:22

Perjantai-iltana maastavetoa ketjuilla minkä lisäksi räkkivetoja mitä seurasi seuraavana iltana kyykkyä ketjuilla. Näin tapahtui kahtena peräkkäisenä iltana Loaded Gym:llä Tampereella. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta ikinä kun kävin kahtena peräkkäisenä päivänä Loaded:lla treenaamassa ja samalla tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin kahtena päivänä viikon aikana Loaded:lla. Kun tänään olin menossa Loadedia kohti niin en oikein tiennyt mitä odottaa vaikka halua oli kyllä mutta eilinen treeni painoi selässä niin että en oikein tiennyt kestääkö se kyykkäämistä?

Minulla oli vain yksi tarkoitus mikä oli tehdä kyykkyä ketjuilla eli hieman sama kuin edellisenä iltana jolloin tein maastavetoa ketjuilla mutta syystä tai toisesta lisäsin vielä räkkivedot mukaan. Perjantai-iltana tein vielä maastavedon perään räkkivetoja aina 270kg painoilla vaikka jo maastaveto ei tuntunut ihan niin kevyelle ja selässä alkoi painamaan jo tuossa vaiheessa. Tuo räkkivetojen tekeminen mastavedon perään ei ainakaan helpottanut asiaa vaan pahensi. Tämän takia en oikein tiennyt mitä odottaa kyykyltä kun selässä vielä tuntui tuo edellisen illan treeni.

En oikein missään vaiheessa tuntenut selässä mitään ihmeellistä jalkatreeniä tehdessä mutta muutin asioita heti treenin alussa ettei selässä tuntuisikaan mitään ihmeellistä. Olen nyt aloittanut jalkatreenit jalkaprässillä missä hieman lämmittelen ja totuttelen jalkoja hieman raskaampiin painoihin heti treenin alussa. Yleensä teen kymmenen toiston sarjoja minkä jälkeen lisään painoja mutta tällä kertaa tein kahdeksan toiston sarjoja. Ajattelin tehdä kuuden toiston sarjoja mutta päädyin tekemään kahdeksan toiston sarjoja. Kahdeksan toistoa on kuitenkin kaksi toistoa vähemmän kuin kymmenen toistoja ja kun sarjoja tulee tehtyä 5-7 väliltä niin se on jo vähintään 10 toistoa vähemmän yhteensä.

Jalkaprässi kun ei ole niin selkä ystävällinen laite varsinkaan jos selässä on jo jotain tai selkä on ottanut hieman osumaa. Varsinkin mitä pidempiä sarjoja tekee jalkaprässissä niin sitä enemmän selkä ottaa mahdollisesti osumaa. Jalkaprässissä kun helposti selkä alkaa menemään huonompaan asentoon mitä enemmän toistoja tekee tai mitä suurempia painoja käyttää. Myöskin jalkaprässi itsessään vaikuttaa asiaan miten siinä saa asennon pidettyä. Kuitenkaan tällä kertaa en huomannut mitään ihmeellisyyksiä ja kaikki suju hyvin.

Mitä itse kyykkäämiseen tulee niin niin kaikki meni aluksi hyvin vaikka jotain tekniikka ongelmia tuntui olevan. En tiedä oliko se vain henkistä sillä kun katsoin toistoja videolta sen jälkeen kun olin kyykännyt niin kaikki näytti siinä olevan ok. Kaikki meni aina siihen asti hyvin kunnes pääsin 180kg painoihin plus ketjut. 140kg plus ketjut tuntui olevan vielä helppoa mutta kun tein 180kg plus ketjut niin tekeminen alkoi painamaan. Tein 180kg painoilla plus ketjut kaksi toistoa ja olisin halunnut tehdä sen jälkeen 200kg painoilla plus ketjut mutta mikään ei tuntunut niin hyvälle. Päädyin sitten tekemään 190kg plus ketjut kahden toiston sarjan minkä jälkeen lopetin kyykyn siihen. 

190kg plus ketjut tuntui omasta mielestäni helpommalle kuin 180kg plus ketjut. Silti tunsin olevan väsynyt eikä niin hyvä päivä niin päätin jättää kyykyn tuohon. 180kg plus ketjut kaksi toistoa mitä seurasi 190kg plus ketjut kaksi toistoa. Halusin tänään hieman enemmän ja olin suunnitellut 200kg plus ketjut mutta ilmeisesti kropassa ei ollut vain virtaa perjantai-illan selkätreenin jälkeen tehdä enempää. Toisaalta olin pettynyt mutta toisaalta treeni tuntui olevan pieni taisteluvoitto kuten edellinen ilta. Jotenkin saan vain itsestäni irti kun olen treenaamassa Loaded:lla

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.