Alkuvaikeuksia treeneissä sekä takareiden ongelma johtui pohkeesta

05.06.2022 - 11:38

Viime viikolla tuli treenattua kaksi kertaa maanantaina ihan normaalisti milloin kyllä en oikein tehnyt mitään ihmeellistä sekä keskiviikkona tuli käytyä tekemässä Loaded Gym:llä selkätreenin. Loppuviikosta en sitten tehnytkään yhtään treeniä vaikka olin niin suunnitellut. En jaksanut sitten lähteä tekemään jalkatreeniä Loaded:lle enkä myöskään lopulta jaksanut ostaa 10-kerran korttia Vammalassa. Olen taas menossa juhannuksena Vammalaan niin siinä mielessä olisin voinut ostaa jo nyt 10-kerran kortin mutta oli vain sellainen fiilis etten nyt jaksanut treenata enkä varsinkaan hankkia korttia.

Tällä viikolla kun maanantaina palasin normaaliin ja menin salille treenaamaan niin oli kaiken maailman ongelmia. Oli jostain syystä henkisiä ongelmia saada treeniä lähtemään käyntiin sekä myöskin fyysisiä nimittäin treeni ei kyllä lähtenyt missään kohtaan rullaamaan. Maanantaina vuorossa oli heti maastaveto treeni mikä ei missään vaiheessa sujunut ja meni paljon heikommin kuin keskiviikkona Tampereen Loaded:lla. Tiistaina vuorossa oli penkkiä missä tein vastustusnauhojen kanssa ja vaikka en odottanut treeniltä mitään varsikin maanantaisen jälkeen niin treeni meni jopa loistavasti. En tiedä paljonko asiaan vaikutti se etten odottanut treeniltä miltään kun edellisenä päivänä treeni ei kulkenut.

Keskiviikkona oli vuorossa viikon ensimmäinen jalkatreeni ja kyykky. Olin huomannut alkuviikon aikana että oikeassa takareidessä oli tuntunut jotain. Tämän johdosta käytin hierontapyssyä päivittäin heti maanantaista alkaen minkä lisäksi hierontakeppiä. Mikään ei tuntunut auttavan ja siksi ihmettelin asiaa. Jostain kumman syystä kuitenkin maanantaina salilla ollessa aloin venyttelemään pohkeita ja huomasin oikean pohkeen olleen todella jumissa. Sain sitä siinä avattua hetken venyttelyn jälkeen ja tajusin takareiden ongelman johtuneen pohkeen kireydestä. Tuon maanantai-illan jälkeen tiistaina pyssytin hierontapyssyllä pohjetta sekä takareisiä.

Keskiviikkona kun olin aloittamassa jalkatreeniä niin huomasin pientä normaalia alkukankeutta mutta kun olin saanut tehtyä muutaman sarjan jalkaprässiä niin olin saanut avattua ja lämmiteltyä jalkani. Olen nyt jo varmaan parin kuukauden ajan tehnyt jalkaprässiä ennen ensimmäistäkään kyykkyä ja huomannut tämän auttaneen kyykkyni. Menen jalkaprässissä kymmenen toistoa per sarja ja sarjat menevät levyt puoli ja nousu. Käytännössä tämä on siis 20kg tai 25kg per puoli ja sarjan jälkeen levyt lisää aina 200kg - 250kg saakka. Välillä teen 9 normaalia toistoa minkä lisäksi yhden pysäytys toiston tai kymmenen pysäytys toistoa.

Kyykky sujui ilman ongelmia eli olin saanut jalkani kuntoon ja lämpimäksi. Torstaina vuorossa oli jälleen selkätreeni ja tällä kertaa räkkivedoilla. Tuo ei mennyt ihan niin kuin ajattelin tai ehkä ajattelin että 300kg räkkivedot ovat iselleni nykyään "joka päivää". No joka tapuksessa sain tehtyä yhden toiston 280kg painoilla mikä oli kyllä taisteluvoitto. Perjantaina sekä lauantaina olikin vuorossa sitten "ketjufetissiä" PTVGYM:llä mistä ajattelin kirjoitella omat kirjoitukset.

Yhteenvetona voisi siis sanoa, että kun treenasin viime viikolla vähän eli pari kertaa niin tuon jälkeen tällä viikolla minun olisi pitänyt aloittaa hieman "kevyemmin". Luulin jotenkin että minulla kulkisi heti maanantain hyvin kun olin ollut treenaamatta mutta kroppani tarvisikin yhden treenin sekä paikkojen avaamisen ennen kuin treenit lähti taas kulkemaan. Näin on kyllä ollut aiemminkin kun välillä kun olen ollut viikon treenaamatta niin heti ensimmäinen treeni on kulkenut enemmän kuin hyvin.

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.