Penkissä isoilla painoilla mahdollisimman paljon toistoja

16.11.2016 - 12:06

Jatkoin tänään treeniä tiistaiseen tapaan. Tiistaina aloitin selkätreenin maastavedolla missä vedin isoilla painoilla mahdollisimman paljon toistoja. Tänään aloitin treenin samalla tavalla mutta penkissä jossa otin isot painot ja yritin tehdä mahdollisimman paljon toistoja. Tämän jälkeen loput liikkeet menivät maanantaiseen sekä tiistaiseen tapaan kahdentoista toiston sarjoilla. Samalla huomasin olleen palautunut täydellisesti tiistain raskaasta selkätreenistä ja palautumista auttoi eilen ollut täysivälipäivä. Tänään tuli myös huomattua se ettei viime viikkoinen "epänormaali" aktiivinen viikko vaikuttanut tämän viikon jaksamisiin sekä sen että tiistain "supertreeni" ei ollut vain yksi hyvä treeni viikkoon. Maanantain treeni oli raskas ja pitkästä aikaa erilainen mutta tiistain ja tämän päivän treenit olivat silti hieman erilaisia juuri treenin aloituksen myötä. Maanantaina kun en käyttänyt samanlaista avausta kuten tiistaina ja tänään isoilla painoilla mahdollisimman paljon toistoja. Tälläinen olisi sopinut hyvin pystypunnerruksen tekemiseen mutta maanantai ei tullut vielä tälläinen mieleen.

Tämän viikon kuntosalitreenien jälkeen ja ennen ei ole niinkään tehnyt edes mieli mennä juoksemaan kun on pitänyt palautua kovemmista kuntosalitreeneistä pidempään ilman lisätreenejä. Juuri tällä viikolla onkin huomannut pidempien sarjojen sopivan paremmin juoksemisen kanssa. Tällöin olen saanut treeneistä hieman kevyempiä palautumisen kannalta jolloin juokseminen ei ole sotkenut niin paljon palautumista sekä kuntosalitreenejä. Varsinkin nyt kun treenit ovat menneet hieman paremmin kuin oletin niin tälläinen viikko on ollut hyvä vetää viime viikon jälkeen. Tälläinen tuo juuri enemmän vaihtelua kun sotkee erilaisia treenejä sekä teko tyylejä keskenään. Tietenkin jos en olisi ehtinyt palautua viime viikon treeneistä tai kova yhteismäärä juoksuissa olisi rikkonut kroppaa jollain tapaa niin asia olisi toisenlainen. Tuollaisen raskaan viikon jälkeen olisi myös ollut miettiä yleisesti kevyempää viikkoa. Tällä hetkellä tuo kevyempi viikko onkin keskittynyt juoksemiseen mutta ei kuntosalille.

[[{"fid":"375","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":375,"width":500,"class":"media-element file-default"}}]]

Olettaisin tämän hyvien tuloksien taustalla olevan alkuvuoden tupla kuntosalitreeniviikot jolloin tuli treenattua kaksi kertaa päivässä toisen treenin olleen isoilla painoilla ja toisen pidemmillä sarjoilla. Viime vuosi meni suurilta osin pidempiä sarjoja tehdessä joten ilman alkuvuoden isommilla painoilla olleita treenejä tämän viikon rytistys ei olisi ollut ihan tälläistä. Tein kyllä jouluna isommilla painoilla sarjoja mutta pidempi aikainen pienillä painoilla pidempiä sarjoja tehdessä maksimipainot ja yleisesti painot alkavat tippua. Pitempiä sarjoja tehdessä kestävyys kyllä kasvaa ja paranee mutta maksimivoima alkaa heikentyä kun kroppa ei ole tottunut nostamaan niin suurilla painoilla. Itselläni maksimipainot eivät ehtineet laskea oikeastaan juuri yhtään puolessa vuodessa kun kokeilin tehdä jouluna isoilla painoilla. Kyllä jotain tippumista oli huomattavissa mutta yleisesti toistomäärät olivat ne jotka puolestaan laskivat isommilla painoilla.

Rinta- & ojentajatreeni

  • Penkki 70kg x10, 110kg x10, 140kg x5, x4, x4, x4
  • Ranskalainen punnerrus 3x12 47,5kg
  • Vipunostot 20kg x12, 3x12 25kg
  • Ojentajapunnerrus talja naru 3x12 70kg
  • Peck-deck 80kg x12, 3x12 60kg
  • Supersarja 3x yhden käden ojentajapunnerrus pään yli 30kg x10 + yhden käden ojentajapunnerrus vastaote 30kg x10

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.