Tänään tuli tehtyä rinta neljä kertaa kymmenellä, mutta ojentajat sekaisilla sarjoilla

16.11.2016 - 12:06

Pari viikkoa sitten testasin tehdä rintaliikkeitä yhdellä kädellä, mutta se meni vähän yli kun tein kaikki liikkeet yhdellä kädellä. Huomasin asian tämän viikon maanantaina kun rinnassa tuntui viime sunnuntaina tekemäni rintatreeni. Tätä samaa en huomannut niin hyvin pari viikkoa sitten, mutta tietenkin treeni oli erilainen. Yhdellä kädellä tehtynä liikkeet tuovat uutta treeniin ja ottavat erilailla, mutta perusrunko pitää olla parempi eikä samanlainen mitä pari viikkoa sitten. Kunnon rintatreenin pitää tuntua seuraavana päivänä rinnassa niin tietää, että treeni on mennyt kunnolla perille. Näin ei tapahtunut pari viikkoa sitten joten tiedän tuon testin menneen yli. Yhden käden versiot liikkeistä voisi käydä paremmin normaalin rinnalle, mutta ei oikein korvata eli vähän pitäisi miettiä tarkemmin yhden käden sujauttamista treeniin. Tänään en kuitenkaan tehnyt yhden käden rintaliikkeitä yhtään vaan tein kaikki rintaliikkeet 4x10 setteinä.

Kuntosalilla meni tänään jotenkin ihmeellisesti. Pyöräilin taas kuntosalille ja kun olin valmistelemassa tekemään ensimmäistä liikettä minulla oli jo hyvä lämpö päällä. Tein tänään salille mukaan yhden shakerin verran nesteytysjuomaa jota käytin veden kanssa jotenkin 30/70 tai 40/60 suhteutettuna. Aina välillä siis otin nesteytysjuomaa, mutta enemmän join normaalia vettä. Ensimmäisen ja toisen liikkeen aikana minulla oli hirvittävä hiki ja kuuma vaikka kuntosalilla ei sillain tuntunut olleen kamalan kuuma, mutta ilma oli nihkeä. Tuntui siltä vaikka ei tehny mitään niin hiki alkoi vain valua enemmän. Yhtäkkiä lämmin ja hikinen olo häipyi jonnekkin kun aloin tekemään dippiä kolmantena liikkeenä. Dipin vieressä oli kyllä jonkinlainen ilmastointilaite, mutta muutenkin dipin teko tuntui sillain kevyemmältä jos sitä vertaa penkin ja vinopenkin intesiteettiin. Jokatapauksessa tämän jälkeen treenaaminen oli mukavampaa kun ei ollut niin kamalan kuuma ja hiki ei valunut tolkuttomasti kokoajan.

[[{"fid":"214","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"375","width":"500","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Jokainen rintaliike meni siis 4x10 seteillä, mutta ojentajissa setit menivät vähän liikkeen mukaan. Dipin tein 4x10 settinä, mutta jo ranskalainenpunnerrus maaten meni 2x10 ja 1x7 setteinä johtuen siitä, että minulla oli liian suuret painot. Olin suunnitellut tekeväni ranskalaisessapunnerruksessa 4x10 setin, mutta tähän ei ollut toivoakaan ja huomasin sen jo ensimmäisen sarjan jälkeen. Tästä johtuen en alkanut laskemaan painoja vaan jatkoin vain tekemistä ja yritin tehdä niin paljon vain kun jaksoin. Ranskalaisenpunnerruksen pieni epäonnistuminen johti siihen, että tein loput ojentajaliikkeet erilaisilla sarjoilla. 4x10, 3x10 ja yksi korotussarjakin mahtui mukaan. 4x10 on ihan erilainen kuin 3x10 ja tässä pitää hieman kyllä tiputtaa painoja, koska normaaleilla 3x10 painoilla ei jaksa tehdä sitä neljättä settiä. Olen nyt viimeaikoina jostain syystä alkanut käyttämään 4x10 settejä ja nyt olen tehnyt niitä vieläkin enemmän. Varmaan tulen vaihtamaan ainakin vähäksi aikaa 3x10 teon 4x10 setteihin ja alan hakemaan tällä enemmän kestävyys ja aerooppisempaa tyyliä. Myöskin 4x10 setit auttavat helpommin painon tiputukseen jota tietenkin haen kokoajan.

Rinta & ojentajatreeni

  • Penkki 1x10 70kg, 4x10 100kg
  • Vinopenkki käsipainoilla 4x10 32,5kg
  • Dippi 15kg lisäpainolla 4x10
  • Ranskalainenpunnerrus maaten 2x10, 1x7 42,5kg
  • Ojentajapunnerrus taljassa naru 2x 5kg korotussarja 8 toistoa 20kg -> 50kg
  • Supersarja 4x10 70kg ojentajapunnerrus taljassa normi + ojentajapunnerrus taljassa normi leveä
  • Yhden käden ojentajapunnerrus taljassa vastaotteella sivuttain 3x10 25kg
  • Beck-deck 4x10 60kg

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.