Penkki treeni ketjuilla jälkeen decifit maastavetoa ketjuilla

20.12.2022 - 19:02

Tuli sitten vedettyä aikalailla normaali perjantai- & lauantai-ilta PTVGYM:llä kun molempina iltoina tuli vedettyä joko tai lähelle kolmen tunnin treenit. Normaalisti perjantaisin olen tehnyt selkätreenin maastavedolla ja lauantaisin jalkatreenin kyykykyllä mutta tällä kertaa perjantaina tein rinta- & olkapäätreenin penkillä ja lauantaina tuon selkätreenin maastavedolla. Perjantaina meni hieman alle kolme tuntia mutta lauantaina menikin sitten se kolmisen tuntia. 

Normaalisti ensimmäiseen liikkeeseen lämmittelyineen menee se puolitoista - kaksi tuntia nykyään mikä on joko penkki, maastaveto tai kyykky. Ihan vain sen takia että nykyään lämmittelen hieman enemmän ja paremmin minkä lisäksi kun menee suuriin painoihin niin on vain hyvä pitää niitä pidempiä sarjoja. Myöskin treenin sisällä vaihdan tapoja tehdä asioita kuten PTVGYM:llä nyt olen käyttänyt ketjuja, nauhoja tai normaaleja toistoja. Esimerkiksi penkissä olen välillä tehnyt joko ennen ketjuja normaalia penkkiä tai ketjujen jälkeen, maastavedossa olen tehnyt deficit tyylillä, ketjuilla, nauhoilla ja lopppuun saatan tehdä vielä normaalia sekä kyykyssä no siinä tulee tehtyä vain ketjuilla sillä en ole ottanut normaalia kyykkyä PTVGYM:llä. No kesällä otin sillä Seinäjoen PTVGYM:llä ei ollut ketjuja.

Tuon pari tuntisen jälkeen en vielä halua lähteä pois vaan sitten alan tekemään muita liikkeitä ja alan niin sanotusti bodaan. Tämä tarkoittaa suhteessa paljon pienempiä painoja sekä suurempia toistomääriä pienemmillä palautuksilla. Poikkeuksiakin on kuten jalkatreenissä olen tehnyt hack-kyykkyä tai vyökyykkyä hieman suuremmilla painoilla ja neljän - kahdeksan pysäytys toiston tekniikalla. Teen tuon lopun treenistä paljon nopeammin ja saan siinä enemmän aikaan kuten perjantaina penkin jälkeen vajaassa 45 minuutissa tein olkapäitä ja käsiä tai lauantaina taljaliikkeitä, tuettua soutua sekä lisää käsiä.

Nyt lauantaina tein deficit maastavetoa aina 240kg painoihin plus ketjut. Olisin halunnut vielä lähteä kokeilemaan vähintään 250kg painoilla plus ketjut mutta ei nyt tuntunut sille että kannatta lähteä kokeilemaan. Päätin ottaa "levyn" pois ja siirtyä kokeilamaan normaalia maastavetoa ja huomasin heti että deficit tyylin lopettaminen oli vain hyvä asia. Huomasin kyllä jo 240kg plus ketjut deficistä kun katsoin sen videolta että tekniikka alkoi kärsimään. Otin 240kg painoilla plus ketjut aluksi yhden toiston minkä jälkeen tein poikkeus ja vaihdoin asentoa hieman leveämpään millä tein sitten 240kg sekä 250kg painoilla plus ketjut.

Siirryin jossain vaiheessa olikohan nyt kesällä hieman kapeampaan jalkaleveyteen maastavedossa ja sille tielle jäin. Oli kyseessä maastavedon variaatio tai räkkiveto niin käytin kapeampaa otetta. Tuo vain alkoi tuntumaan luontevalta ja tulostakin tuli kuten tuossa kuukausi - pari sitten kun sain maastavedossa 285kg toisen kerran elämäni aikana. Kuitenkin syystä tai toisesta lähdin kokeilemaan leveämpää otetta nyt kesken kaiken. Tuo tuntui todella hyvälle pari toistoa ja päätin nyt että palaan takaisin leveämpään otteeseen tästä edespäin. Pitää nyt katsoa nuo lauantaina toistot vielä uudestaan videolta ja seurata tulevaisuudessa videolta miltä tekeminen näyttää. Minua nyt vain kiinnostaa nähdä miten tuo tulee vaikuttamaan tekniikkaan?

Deficit maastavedossa 240kg plus ketjut kaksi toistoa, normaali maastaveto 250kg plus ketjut sekä lohkojen päältä maastavedossa 270kg pari toistoa. Tämä treeni tuntui pettymykseltä vaikka aikalailla ennätyksien tuntumassa sitä ollaan. Se halu vain saada 300kg maastavedossa painaa nyt ja tuloksien vain pitäisi olla parempia että se 300kg olisi realistisempi saada. Tuntuu että tulostaso on ihan hyvä viikosta toiseen mutta sen pitäisi olla vain parempi kun välillä tulee noita yksittäisiä treenejä joissa rauta on kevyttä.

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.