Penkki paremmaksi Slingshotin avulla

23.08.2017 - 13:00

Olin tuossa nyt varmaan pari kuukautta miettinyt Slingshot hankkimista aina siitä lähtien kun pääsin kokeilemaan sitä ensimmäistä kertaa. En ollut entuudestaan edes tietoinen Slingshot välineestä jolla voi parantaa penkkiä niin tuloksen kuin tekniikan puolesta. Slingshot on käytännössä eräänlainen käsiin pujoitettava apuväline minkä avulla penkkaaminen on helpompaa. Mitä nyt muutamia kertoja olen testannut Slingshot niin voin sanoa sen todella auttavan ainakin painojen osalta. Siitä mitä Slingshot on vaikuttanut tekniikkaani en osaa sanoa sen enempää sillä en ole esimerkiksi ottanut yhtään videota miten käteni ovat noston aikana.

Mitä nyt muutamia testejä muistan niin olen saanut Slingshotin avulla nostettua 120kg kahdenkymmenen toiston sarjan sekä tällä viikolla 160kg painoilla sain kolme viiden toiston sarjaa. Kummatkaan tapaukset eivät olisi olleet mahdollisia ilman pakkotoistoja normaalilla tavalla ilman Slingshotia. Itse en ole vielä varma mikä Slingshotista tekee näin "maagisen" välineen mutta vähäiset kokeilut kyllä ovat itselleni näyttänyt Slingshotin auttavan penkissä.

Laitoinkin nyt viimein Full boar Slingshotin tilaukseen pitkän harkinnan jälkeen. En kyllä tiedä tarkkaa miksi mutta yleisesti ajattelen sen auttavan minua saamaan isommilla painoilla parempia sarjoja enkä niinkään maksimi tuloksen hakemiseen. Eikä mahdollisesta tekniikan parantumisesta tule olemaan yhtään haittaakaan.

SLINGSHOTS

Tässä hieman listaa erilaisista Slingshots vaihtoehdoista mikä voisi olla sinulle sopivin vaihtoehto. Käytännössä eri värinen Slingshot tarkoittaa eri vahvuista mutta joissakin malleissa voi olla useampi väri. Korkeampi taso tarkoittaa kireämpää Slingshotia mikä tarkoittaa suomeksi suurempia painoja. 

REACTIVE SLINGSHOT Level 1

PINK REACTIVE SLINGSHOT Level 1

ORIGINAL SLINGSHOT Level 2 100kg ->

CAMO ORIGINAL SLINGSHOT Level 2 100kg ->

FULL BOAR SLINGSHOT Level 3 120kg ->

MAD DOG SLINGSHOT Level 4 180kg ->

FULL BOAR SLINGSHOT

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.