Pari "kovaa" penkkitreeniä viikon sisällä ensimmäistä kertaa

02.09.2017 - 16:00

Tällä viikolla tuli tehtyä oikeastaan ensimmäistä kertaa ikinä pari "kovaa" penkkitreeniä viikon sisällä. Olen kyllä vuosien aikana treenannut kaksi kertaa viikon sisällä rintaa tyyliin tuplatreeniviikkoina, mutta en ole oikein treenannut penkkiä kunnolla paria kertaa viikon sisään. Kun olen tehnyt useamman rintatreenin viikon sisällä niin ne eivät ole sisältäneet samanlaisia painoja penkissä. Tuplatreeniviikkoina toinen rintatreeneistä on ollut aamutreeni jolloin yleensä en ole tehnyt penkkiä suurilla painoilla jos edes olen tehnyt penkkiä ja toinen treeneistä on ollut iltatreeni jolloin olen tehnyt penkkiä suuremmilla painoilla jos olen edes tehnyt penkkiä.

Tiistaina vuorossa oli ihan normaali rintatreeni jolloin kokeilin hankkimaani Slingshotia ensimmäistä kertaa. Tällöin tein viisi sarjaa 160kg painoilla saadessani jokaisella sarjalla vähintään viisi toistoa. Perjantaina vuorossa piti olla käsitreeni, mutta jo keskiviikkona aloin miettimään toisen rintatreenin tekemistä viikolle. Tällöin olisin siirtänyt käsitreenin mahdollisesti sunnuntaille, mutta päädyinkin tekemään perjantaina rinta- & käsitreenin. Päädyin tämänkaltaiseen ratkaisuun sillä en tällä hetkellä priorisoi yhtään käsiä ja käsitreeni on muutoinkin se treeni minkä jätän väliin jos joku treeni pitää jättää väliin.

Perjantaina tuli siis tehtyä rinta- & käsitreeni jossa rinta oli penkin takia päälihasryhmä ja kädet tuli tehtyä hieman miten ne tuli tehtyä. Muutoinkin olen nyt viimeviikkoina treenannut kädet suorilla sarjoilla pitkästä aikaa jättäen supersarjat tai giant-sarjat väliin. Olen saanut suorista sarjoista huolimatta tehtyä hyvät käsitreenit ja ne ovat menneet hyvin perille kun yhteen aikaan tuntui sille, että minun oli lähes pakko tehdä supersarjoja.

Varmaan Slingshotin takia halusin kokeilla tehdä taas penkkiä sillä tiistaina penkki meni niin hyvin. Tällä kertaa nostin painot 170kg jolla sain tehtyä viiden ja neljän toiston sarjan mitä seurasi vielä 160kg painoilla seitsemän toiston sarja. Tekeminen jäi tällä kertaa tuohon, mutta toisaalta tällä kertaa lämmittelin paljon enemmän sillä nostin painoja pikkuhiljaa. Aloitin 60kg painoilla minkä jälkeen nostin painot 100kg minkä jälkeen tein 120kg, 140kg ja 160kg painoilla viiden toiston sarjoja.

Se että jaksoin tehdä 170kg painoilla viiden ja neljän toiston sarjat yllätti minut mutta samalla olin hieman pettynyt. Yllätyin siksi, että minulla oli kuitenkin tiistain rintatreeni pohjilla, mutta toisaalta petyin koska en saanut edes kahta viiden toiston sarjaa 170kg painoilla. Toisaalta 170kg viiden ja neljän toiston jälkeen jaksoin tehdä vielä 160kg painoilla seitsemän toistoa oli positiivinen asia sillä en mennyt ihan puhki kuitenkaan 170kg toisen sarjan jälkeen vaikka toistomäärä tippuikin.

Tämä oli nyt toinen treeni kun käytin penkissä Slingshotia ja tämä vain näytti itselleni Slingshotin hyödyn oikeasti. Kaksi penkkitreeniä nyt takana ja molemmat ovat onnistuneet hyvin vaikka itse aina haluaisi ne menevän paremmin. Molemmissa treeneissä olen saanut tehtyä sellaisia sarjoja joita en kyllä saisi mitenkään tehtyä ilman pakkotoistoja joten Slingshot toimii. Suosittelen kokeilemaan Slingshotia jos haluaa parantaa penkkiä mutta kunhan ei odota kuitenkaan mitään ihmeellisiä parannuksia heti.

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.