Old School Workout playlist

16.11.2016 - 12:06

Tuli löydettyä tai siis bongattua Youtubesta yksi Old school workout musiikki lista ja päätin lisätä sen samantien Spotifyyn. Kahdenkymmenen kappaleen lista pitää sisällään aika monia biisejä mitä olen aikoinani kuunnellut ja kuuntelen edelleen kuntosalilla. Soittolista koostuu viiden yhtyeen biiseistä joihin kuuluu seuraavat yhtyeet The Prodigy, Rammstein, Linkin Park, Pendulum sekä Limp Bizkit. Näistä itse eniten olen kuunnellut The Prodigyä sekä Ramsteinia ja vähiten Pendulumia, mutta käytännössä listassa mikään biisi ei ollut sellainen mitä en olisi kuullut ikinä.

Kävinkin itse päivittämässä listaan vielä omavalintaisia kappaletta alun 20 lisäksi. Saa nyt nähdä tuleeko tuota nyt sitten päivitettyä enemmänkin. Katsoin 20 kappaleen olevan hieman vähän ja minulle tuli vain halu lisätä tuohon listaan biisejä. Kriiteerit hieman muuttuivat kun lisäsin muutamia biisejä, mutta kyseisen Old School Workout music Spofity-soittolistan musiikki kriteerit ovat käytännössä viimeistään 2004 julkaistu biisi sekä tiedän biisin. Ajattelin aluksi pidettäytyä vuodessa 2002, mutta nopeasti se muuttui 2003 ja vielä 2004 muutaman biisin osalta, mutta tämä 2004 on luku mikä pitää.

Kaikilla on oma musiikkimakunsa niinkuin minullakin. Oma musiikkimakuni on toisaalta laaja, mutta oikeasti suppea. Kuuntelen lähinnä euro danceä tai tranceä sillä edellytyksellä ettei se ole liian hardcorea. Tämän lisäksi pystyn kyllä kuuntelemaan eri genren musiikkia, mutta mitenkään laajemmin en eri genreistä sinällään väliä. Oikeastaan eri genreistä löytyy aina välillä yksittäisiä artisteja tai biisejä mitä nyt kuuntelee hieman enemmänkin. Omalla kohdallani musiikin kanssa on siinä mielessä pienoinen ongelma, että en ole oikein perillä enään nykyajan artisteistä jolloin musiikin etsiminen on vaikeata. Siksi yleensä laitankin Spotofyystä kappaleradion päälle ja yritän löytää jotain uusia hyviä biisejä tai artisteja. Toinen itselleni hyvä palvelu on DigitallyImported joka tarjoaakin erilaista kone musiikkia monipuolisilla genreillä. DigitallyImported tarjoaa mitä ihmeellisiä alagenrejä dancen ja trancen ystäville, että en edes itsekkään ole pierillä niistä.

En sitten tiedä johtuuko se niin omasta musiikkimausta vai mistä, mutta sen mitä olen kuunnellut muutamia treeneihin liittyviä workout soittolistoja niin ne ovat olleet yleisesti ihan kamali. Lähinnä siinä mielessäkin, että treeniin tarkoitetut soittolistat Spotifyyssä ovat sisältäneet paljon hidastempoista musiikkia. Juuri sellaista mitä en tykkää yhtään kuunnella treenin aikana. Itselleni treenimusiikiksi sopii parhaiten vähän sanoja sisältävä biisi tai muuten suhteellisen nopeatempoinen biisi. Tietenkin etenkin juoksussa useat hakevat juurikin musiikkilla vauhdin joten tällöin musiikin tempo ei saa olla nopea. Itselleni ei ole haittaa nopeatempoisesta musiikista vaikka tekisinkin hitaampi temposta treeniä. Itse en lähde musiikin tempoon mukaan jos olen juoksemassa tai kuntosalilla.

Itselleni kun ihan testi hakuina haetut Spotify treenisoittolistat osoittautuivat huonoiksi niin en lähtenyt etsimään sen enempää valmiita soittolistoja. Ehkä vain päädyin huonoihin soittolistoihin tai sitten oma muusiikki makuni on vain omaa luokkaa. Tietenkin vaihtelen aika usein musiikkia mitä edes kuuntelen treenatessa ja tämä on ollut alusta asti oma tyylini. Ipodissa on aikoinaan vaihtunut musiikki siihen tahtiin, että hyvä kun aina keksin mitä sinne edes laitan. Tällöin kun ei ollut mitään musiikkipalveluita kuten tällä hetkellä. 

Nykyisin vain tulee kuunneltua enemmän euro danceä, classic euro danceä sekä trancea kuntosalilla ja tämän tyyliset biisit ovat hieman jääneet pois soitettavien listoilta. Jos vaikka itse saisi tästä pienen inspiraation alkaa kuuntelemaan jälleen tämän tyylistä musiikkia hieman enemmän treenatessa.

https://open.spotify.com/user/0602010/playlist/25cmI9BXAxECpYV7O64SYH

spotify:user:0602010:playlist:25cmI9BXAxECpYV7O64SYH

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.