USB kuulokevahvistin AudioQuest DragonFly Cobalt eri kuulokkeilla

17.10.2020 - 14:35

Tein tuossa aluksi ensi vertailu kokemuksia AudioQuest DragonFly Cobalt vs AudioQuest DragonFly Red minkä jälkeen "varsinaisen" kokemuksia AudioQuest DragonFly Cobalt vs AudioQuest DragonFly Red. Olin tuolloin reissussa kun hain DragonFly Redin lainaan niin minun piti tehdä DragonFly Cobalt vs DragonFly Red vertailut sen hetkisillä kuulokkeilla. Tuolloin siis kokemuksiini vaikuttivat juurikin ne kuulokkeet joita käytin vertailussa. Onneksi minulla oli kuitenkin mahdollista käyttää kaksia eri kuulokkeita sillä jo kotona ollessa olen huomannut sen kuinka DragonFly Cobalt käyttäytyy eri tavalla eri kuulokkeiden kanssa. Tämä kannattaa huomioida siinä vaiheessa jos pääsee testaamaan Dragon Fly Colbalt tai DragonFly Red USB kuulokevahvistinta.

Vertailussa käytin AKG N60NC sekä Beyerdynamic Dt 880 kuulokkeita ja kyseisten kuulokkeiden välilläkin oli merkittäviä eroja. AKG kuulokkeissa sai käyttää paljon vähemmän yleisestä äänen voimakkuutta kuin Beyerdynamic:ssä. Tämän lisäksi kuulokkeet kuullostavat ihan erilaisille minkä johdosta musiikki kuullostaa erilaiselle. Tämän johdosta vertaillessani Dragon Fly Colbalt vs DragonFly Red USB kuulokevahvistimia niin en voinut alkaa vaihtelemaan kuulokkeita keskenään vaan minun piti vertailla tarkkaan eroavaisuudet molemmilla kuulokkeilla. Kuulokkeiden vertailuista minun piti sitten saada kokonaiskuva sillä toisia eroja en huomannut ihan niin tarkkaan kun toisilla kuulokkeilla.

Dragon Fly Colbalt vs DragonFly Red vertailu kokemuksissani mainitsemani DragonFly Redissä olevan voimakkaamman basson verrattuna Dragon Fly Colbaltiin huomasin helpommin AKG N60NC kuulokkeilla kuin Beyerdynamic Dt 880 kuulokkeissa. AKG N60NC kuulokkeissa on yleisesti voimakkaampi basson voimakkuus mitä DragonFly Red vahvisti entisestään ja eron huomasin helpommin kuin Beyerdynamic Dt 880 kuulokkeissa. Yleisesti pienempiä ääneen liittyviä eroja huomasin puolestaan paremmin Beyerdynamic Dt 880 kuulokkeilla jotka ovat äänen laadullisesti "pehmeämmät" kuulokkeet kuin AKG N60NC.

Kun vertailen työkuulokkeitani Sony WH-1000xm2 keskenään Beyerdynamic Dt 880 kuulokkeisiin mitä olen nyt pääsääntöisesti käyttänyt niin Sony WH-1000xm2 kuulokkeilla saa käyttää paljon pienempää äänen voimakkuutta. Tidal musiikki striimauspalvelussa minulla on äänen voimakkuus puolessa välissä Beyerdynamic Dt 880 kuulokkeilla kun taas Sony WH-1000xm2 kuulokkeilla puoliväli pitää vielä puolittaa. Käytännössä siis Sony WH-1000xm2 kuulokkeilla voi pitää 1/3 osaa äänen voimakkuudestsa kun taas Beyerdynamic Dt 880 vastaava on lähempänä 2/3 osaa äänen voimakkuudesta.

Kannattaakin siis muistaa se asia, että kun ottaa Dragon Fly Colbalt tai DragonFly Red kuulokevahvistimen käyttöön niin äänen voimakkuus kannattaa säätää alhaalta ylös eikä ylhäältä alas. Sony WH-1000xm2 kuulokkeilla Dragon Fly Colbalt ollessa kiinni kuulokkeissa ja äänen ollessa täysillä niin kuulokkeista kuuluu lähes yhtä kovaa kuin ulkoisella bluetooth kaiuttimella.

En edes muista kuinka monessa kirjoituksessa kesän aikana ja sen jälkeen olen maininnut IsoAcoustics GAIA iii kaiutin tassut. Tutustuin ja aloin tutkimaan IsoAcoustics GAIA iii kaiutin tassuja kesän aikana oikein kunnolla ja tulin hyvin nopeasti siihen tulokseen että voisin ostaa IsoAcoustics GAIA iii kaiutin tassut jos ne sopisivat sen hetkisiin Q Acoustics Concept 40 kaiuttimiin. Olin kesällä normaaliin tapaan pois kotoa kun näitä asioita alas jostain syystä tutkimaan ja miettimään. Minulla oli kyllä pienoinen epävarmuus että Q Acoustics Concept 40 kaiuttimiin IsoAcoustics GAIA iii kaiutin tassuja ei saisi kiinni.

Kirjoitus hetkellä ollaan sunnuntai-illassa ja ensimmäinen päivä uusien kaiuttimien kanssa alkaa olemaan takana päin. Mennään ajassa taaksepäin pari viikkoa kun tämä koko prosessi alkoi yhtäkkiä ja hieman extemporeen vaikka olen kyllä kaiuttimia tässä jo katsellut tovin. Varsinkin kesällä tuli mietittyä yksiä Focal kaiuttimia jotka olivat Tampereen Hifihuoneellta tarjouksessa kun olivat poistuva pari. Olin kyseisiä Focal kaiuttimia muutama vuosi sitten Helsingin Hifimessuilla koekuunnellut ja kysyin silloin myöskin tarjousta. Mietin oikeasti kyseisiä Focal kaiuttimia mutta ongelma oli hieman kun halusin saman sarjan keskikaiuttimen mutta sitä ei ollut enää saatavilla.

Kirjoitus hetkellä ollaan sunnuntaissa jolloin olen kokeillut WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapelia toista päivää. Mennään nyt ajassa taakse päin suurinpiirtein kesään kun aloin miettimään virtajohtojen päivittämistä hifi järjestelmään. Virtajohdot ovat sellainen kiistanalainen asia hifin parissa että se jakaa niin paljon mielipiteitä kumpaankin suuntaan. Itselläni ei ollut kokemusta virtakaapeleista ennen kuin viikko sitten ostin Tampereen Hifihuoneelta IsoTek Initium EVO3 virtakaapelit Denon x3600h vahvistimeen sekä NAD C298 päätevahvistimeen.

Kävin torstaina ensimmäistä kertaa Helsingin Audiokaupassa mistä lähti mukaan testiin Audioquest PowerQuest 3 virtasuodatin. Eilen lauantaina tein päätöksiä ja kävin palauttamassa lainassa olleen Audioquest PowerQuest 3 virtasuodattimen mutta mihin tulokseen ja päätökseen tulin? Laitoin Audioquest PowerQuest 3 virtasuodattimen torstaina heti käyttöön kun tein etäpäivää kotona ja laitoin Audioquest PowerQuest 3 virtasuodattimeen kiinni Denon x3600h vahvistimen, NAD C298 päätevahvistimen, Apple tv:n, Bluesound Node 2i:n sekä Sony x93j television.

Kävin tänään ensimmäistä kertaa Helsingin Audiokaupassa samalla reissulla kun kävin hieronnassa. Helsingin Audiokauppa on pari korttelia hieronta paikasta niin ajattelin nyt käydä katsomassa ja kysymässä virtasuodattimista. Viime kesänä kävin ensimmäisen ja ainoan kerran Tampereen Audiokaupassa kun siellä oli loppuunmyynti mutta mitään en silloin ostanut. Kuitenkin aktivoiduin stereo- / päätevahvistimen kanssa eikä tuosta mennyt kuin muutama viikko niin ostin NAD C298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta käytettynä.