Treeniviikko alkoi hauis- & ojentajatreeneillä

16.11.2016 - 12:06

Tein nyt vaihteeksi suunnitelmia tulevien treenien osalta. Tähän vaikutti sellainen asia, että minulla on ollut vasen olkapää hieman kipeä sitten viime perjantain olkapäätreenin jälkeen. Perjantaina en huomannut normaaliin tapaan yhtään mitään vasemmassa olkapäässä. Mielestäni mitään ihmeellistä ei edes käynyt, mutta tästä huolimatta lauantaina aloin tuntemaan pieniä kipuja vasemmassa olkapäässä. Varsinkin kun aloin nostelemaan vasenta kättä niin tällöin huomasin ettei kaikki ole ihan normaalisti.

Vaikka tunsin kipuja lauantaina niin tein siitä huolimatta sunnuntaina olkapäätreenin. Jossain liikkeissä tunsin kipua ja jossain vähemmän tai en oikeastaan ollenkaan. Lähinnä enemmän etuolkapäihin ottavissa liikkeissä tunsin kipua, mutta tein niitä siitä huolimatta. Mielestäni mitkään kivut eivät kuitenkaan pahentuneet tuon johdosta vaikka teinkin sunnuntaina olkapäätreenin.

Aloin kuitenkin suunnittelemaan uutta treeniviikkoa juurikin olkapäätä ajatellen. Ajattelin säästellä olkapäätä alkuviikosta minkä johdosta aloitin viikon käsitreenillä. Tämän jälkeen tiistaina oli vuorossa välipäivä joten sain hyvin ainakin kaksi päivää ”lepoa” olkapäälle. Tietenkin olisin vielä saanut tai en sano mitään kun en ole vielä tietoinen keskiviikon treeneistä niin keskiviikon vähemmän rasittuneeksi olkapäille. Tämä vain tarkoittaisi sitä, että tekisin jalkapäivän keskiviikkona.

Jalkatreeni ei haittaa kipeetä olkapäätä paitsi ehkä kyykky, suorin jaloin maastaveto sekä käsipainoilla tehtävät kyykyt. Rintatreeni ja selkätreeni ovat sitten treenejä jotka tuntuvat olkapäissä enemmän tain vähemmän. Riippuen tietenkin liikkeistä, mutta rintatreenissä ja selkätreenissä useat liikkeet ottavat enemmän tai vähemmän olkapäähän. Tämän johdosta olkapää on yksi kriittisimmästä lihaksesta minkä ollessa rikki enemmän tai vähemmän on haittaa monessa asiassa. Siksi olisikin parempi ettei tekisi mitään ihmeellistä treeniä olkapään ollessa kipeä ettei olkapää menisi huonompaa kuntoon.

Treeniviikko alkoi tupla hauis- & ojentatreeneillä

Yleisesti voisi sanoa, että maanantai meni vähäisillä liikemäärillä. Niin aamun kuin illan käsitreeneissä liikemäärät eivät päätä huimanneet. Tulin käyttäneeksi muutamia supersarjoja, mutta tästä huolimatta pidän yleistä liikemäärää hyvin pienenä. Yleensä olen pitänyt aamun käsitreenin liikemäärän pienenä, mutta tällä kertaa molemmat treenit pysyivät pienillä liikemäärillä.

En kyllä suunnitellut liikkeitä etukäteen hirveästi ja välillä minulla olikin vaikeampi saada parempaa tuntumaa tekemiseen. Tämä johtui kyllä siitä, että tulin vaihteeksi tehneeksi lyhyempiä kuuden - kahdeksan toiston sarjoja isommilla painoilla. Olen tästä jo kirjoitellutkin, että nämä lyhyemmät sarjat eivät oikein tunnu menevän niin hyvin perille kuin pidemmät sarjat sekä supersarjat. Tästä huolimatta olen nyt parin viimeisen treenin aikana käyttänyt lyhyempiä sarjoja sekä hieman isompia painoja.

On kuitenkin parempi välillä tehdä erilailla kun sillä tyylillä millä tulos on parempi. Lihas vain tottuu ajanmyötä siihen millä saa hyvin tuntuman. Tämän jälkeen on vain sitten vaikeampi löytää taas parempi tapa saada hyvä tuntuma. Tämän takia olen nyt vaihteeksi tehnyt suuremmilla painoilla lyhyempiä sarjoja vaikka se ei ole tuntunut menevän yhtä hyvin perille. Voi olla, että se menee hyvin perille, mutta en vain tunne sitä yhtä hyvin.

Aamun hauis- & ojentajatreenit

  • Hauiskääntö käsipainoilla pyramiidisarjoilla
  • Ranskalainen punnerrus z-tanko scott-penkissä
  • Hauiskääntö z-tanko scott
  • Supersarja Tuettu ojentajapunnerrus + Ojentajapunnerrus istuen pään yli
  • Supersarja Hauiskääntö talja naru + ojentajapunnerrus naru

Illan hauis- & ojentajatreenit

  • Hauiskääntö z-tanko
  • Ranskalainen punnerrus maaten
  • Supersarja Hauiskääntö käsipainoilla vastaote istuen + Hauiskääntö käsipainoilla hammer
  • Ojentajapunnerrus käsipainolla niskan takaa

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.