Penkissä uusi ennätys 175kg

16.11.2016 - 12:06

Pidin lopulta eilisen eli keskiviikon ihan välipäivänä. Alkuperäinen tarkoitus oli käydä juoksemassa joka aamu tällä viikolla aamulenkki, mutta muutin suunnitelmia heti sen jälkeen kun nostin tiistaina uuden maastavedon ennätyksen. Ajattelin ihan selän takia jättää aamulenkin väliin jotta alaselkä ei saisi liikaa rasitusta. Heti maastavedon tekemisen jälkeen en huomannut selässä mitään ihmeitä eikä selässä tuntunut mitään ihmeitä myöskään keskiviikkoaamuna. Ihan kuin en olisi edes tehnyt selkätreeniä tai saati mitään enäntyksiä. Parempi vaan näin sillä jos selässä olisi tuntunut jotain niin tämä olisi tarkoittanut vain maastavedon tekniikan olleen huono.

Tänään sitten jatkoin aamulenkkien parissa ja jatkoin tämän viikon trendiä juoksemalla seitsemän kilometrin aamulenkin. Samalla pidin vauhdin rauhallisena kuten olen nyt yrittänyt muutenkin juosta. Juoksin tänään ensimmäistä kertaa t-paidalla kun vielä esimerkiksi maanantaina sekä tiistaina juoksin pitkähihaisella t-paidalla. Olen vielä viimeaikoina juossut pidempi hihaisella ihan sen takia, kun olen pitänyt vauhdin hiljaisena. Lisäksi kun tuo seitsemän kilometrin reitti kulkee puolet matkasta varjossa niin olen ajatellut t-paidan olevan vielä liian vähän. Juoksutrikoissa olen jo vaihtanut puolipitkiin, mutta en vielä lyhyisiin juoksutrikoisiin.

[[{"fid":"451","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_folder[und]":"71"},"type":"media","attributes":{"height":404,"width":538,"class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]

Penkissä uusi uusi ennätys 175kg

En tiedä koska tänään tuli edes mieleen yrittää uutta penkki ennätystä tänään. Se oli kuitenkin jo siinä vaiheessa hieman mielessä kun pääsin kuntosalilla. Ehkä taustalla oli hieman takana muutamien viikkojen takainen penkki floppaus jolloin samalla viikolla kun tein silloisen maastaveto ennätyksen. Halusin todistaa itselleni sen, että vaikka alkuviikolla sain maastavedosta uuden ennätyksen niin tämän jälkeen pystyisin vielä tekemään loppuviikosta hyviä tuloksia. Tuolloin muutama viikko sitten en jaksanut edes nostaa 160kg kertaakaan, mutta tällöin oli myöskin pyhä joka vaikutti kokonaisvaltaisesti yleisesti päivään. Tällöin kaikki syönnit ja aikataulut olivat muutenkin ihan sekaisin minkä johdosta treeni meni päin persettä eikä tässä ollut mitään tekemistä alkuviikon maastavedolla.

Tänään oli samanlaista kuin tiistaina maastavedossa ennen ennätyspainoja. En yhtään uskonut tekemisiini ja olin varmenpi siitä etten jaksaisi nostaa kuin jaksaisin nostaa. Ehkä tämä oli hyvä molempina päivinä jonka ansiosta kummatkin tulokset onnistuivat. Tänään kun penkissä nousi uusi ennätys niin tämä tarkoitti myöskin sitä, että sain tällä viikolla tehtyä maastavetoon sekä penkkiin uudet ennätykset. Myöskin nämä tulokset tarkoittavat sitäkin, että treenit ovat menneet yleisesti eteenpäin kaikkine asioineen mitä nyt treenin kannalta olen muuttanut. Näistä asioista voisin kirjoitella ensi viikolla tarkemmin / enemmänkin.

Tänäänkään ennätyksen jälkeen en lopettanut liikettä siihen vaan laskin painoja ja tein sitten vielä normaaleita sarjoja. Aivan kuten tein tiistaina maastavedossa, mutta sillä erotuksella että tein pidempiä sarjoja. Tämä käytännössä tarkoitti sitä, että maastavedon jälkeen tein liian suurilla painoilla sarjoja suhteessa tänään tehtyihin penkin sarjoihin. Penkin ennätyksen jälkeen laskin painot 140kg ja yritin tehdä vain niin paljon toistoja kun jaksoin. Tämän jälkeen jatkoin painojen laskemista kymmenellä kilolla pari kertaa joten tein lopulta 140kg, 130kg sekä 120kg painoilla niin paljon toistoja kun jaksoin. Kaikilla näillä painoilla jaksoin tehdä kahdeksan toistoja joihin olin todella tyytyväinen ja tuo 140kg kahdeksan toistoa taitaa olla paras penkkisarjani.

[[{"fid":"433","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_folder[und]":"71"},"type":"media","attributes":{"height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]

Penkin jälkeen lopuissa rintaliikkeissä hieman arvoin mitä tulisin tekemään. Lopulta päädyin tekemään tänään rintatreenin penkki painotteisina. Penkki, vinopenkki, alavinopenkki ja rintaprässi olivat tämän päivän rintaliikkeet. Ajattelin tehdä pitkästä aikaa hieman erilaisemman rintatreenin johon ei nyt tullut yhtään venyttävämpää liikettä vaan enemmäkin massaliikkeitä. Kuitenkin kaikki penkkiliikkeet ottivat eri kohtia rintaa niin monien penkkiliikkeiden tekeminen ei ollut niinkään huono ajatus. Tietenkin hieman "tylsähkö" rintatreeni tehdä kolme penkkiliikettä joiden jälkeen vielä rintaprässi, mutta kun penkki kulki tänään niin miksi ei. Lisäksi ajattelin jotenkin alitajuntaisesti sen, että tekemällä penkkiliikkeitä enemmän voisin saada nostettua penkin tuloksia lisää.

Ojentajan puolella liikkeet olivat aika perusliikkeitä mitä olen tehnyt. Tänään se suurin muutos oli aloittaa ojentajatreeni ranskalaisella punnerruksella istuen ja tekemällä dipin vasta kolmantena liikkeenä. Tämä ihan siltä kannalta, että huomasin kuinka huonosti dippi tänään meni. En oikein jaksanut edes tehdä kunnolla dippiä enään tässä vaiheessa ja jokin muu liike olisi ollut parempi. Dippi joko avausliikkeenä tai sitten ei ollenkaan. Ehkä tuo olisi parempi ajatusmaailma tehdä ojentajia sillä dipin tulokset laskevat itselläni valtavasti jos en avaa ojentajia dipillä.

Rinta- & ojentajatreeni

  • Penkki 70kg x10, 120kg x2, 175kg x1, 140kg x8, 130kg x8, 120kg x8
  • Ranskalainen punnerrus 4x12 47,5kg
  • VInopenkki käsipainoilla 4x12 40kg
  • Ojentajapunnerrus pään yli 60kg x12, 4x12 70kg
  • Alavinopenkki käsipainoilla 4x12 35kg
  • Dippi 20kg lisäpaino x9, 10kg lisäpaino x11, x9, x9
  • Rintaprässi 4x12 80kg
  • Yhden käden ojentajapunnerrus 4x12 30kg

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.