Palautumisen kanssa ollut hieman ongelmia dipin lisäkilojen jälkeen mutta olen muokannut treenejä sen mukaan

17.03.2017 - 17:58

Näköjään tiistaina tehdyllä dipillä olikin sitten "suurempia" vaikutuksia loppuviikon treeneihin. Tiistaina tulin tehneeksi käsitreenissä dippiä 80kg lisäpainoilla kolmen toiston sarjan. Tämän jälkeen tuli tehtyä vielä 60kg, 40kg, 20kg sekä ilman lisäpainoja ollut tiputussarja. Tuolloin jo kropassa tuo tuntui mutta ajattelin olevan palautunut keskiviikko iltaan menessä kun vuorossa oli jalkatreeni. Keskiviikko aamuksi minulle ei ollut mitään treenejä vaan silloin nukuin pidempään ja valmistauduin illan jalkatreeniin.

No keskiviikon jalkatreenissä tuli huomattua se, että kroppa ei ollut oikein palautunut tai sitten otin vain kropasta irti enemmän jolloin väsyin myöskin enemmän. Minun oli tarkoitus jatkaa uuden kyykky tekniikan harjoittamista hieman isommilla painoilla kuin viimeksi, mutta tuohon teinkin muutoksen mikä oli loppujenlopuksi huono suunnitelman vaihto. Tein lauantaina 100kg sekä 120kg painoilla käyttäen uutta tekniikkaa kyykyssä. Alunperin suunnittelin nostavani mahdollisesti painoja 10kg - 20kg joten suunniteltu maksmipaino olisi ollut noin 130kg - 140kg. Kuitenkin illalla matkalla kuntosalilla tein suunnitelmiin muutoksia yrittämällä nostaa mahdollisimman paljon painoja.

Päädyin lopulta tekemään sarjoja sellaisilla painoilla kuten 170kg, 160kg ja 140kg joista 160kg sekä 170kg painot olivat vain yksinkertaisesti liikaa. Kahdesta syystä jotka olivat tekniikan pienoinen hajoaminen jolloin en saanut vietyä asentoa ihan niin alas kuin olisin halunnut sekä isommat painot ottivat veronsa kropan kunnosta. Tuli sellainen fiilis välillä, että nyt olisi hyvä lopettaa treeni tähän ja mennä kotiin lepäämään mutta mitä pidemmälle treeni sitten meni niin sitä paremmaksi olotila vaihtui. Kuitenkin kun kroppa kävi kovilla eikä oikein palautunut nopeasti niin tein treeniin muutoksia ja otin raskaampia liikkeitä pois ja vaihdoin ne hieman kevyempiin liikkeisiin kuten reisikoneisiin.

Morning #chestworkout #morninggym #chestday #gymlife #gym #bench #brachial #gasp #beatsstudiowireless

Henkilön Tuomas Välimaa (@tvalimaa) jakama julkaisu

Vaikka olinkin keskiviikkona aivan poikki niin siitä huolimatta menin torstaiaamuna kuntosalille tekemään rintatreenin mikä oli virhe. Illalla olikin sitten vuorossa selkätreeni missä oli sama tilanne kuin keskiviikkona eli kroppa ei oikein palautunut kunnolla. Oikeastaan aamun rintatreenissä palautuminen oli hieman hitaampi kuin illalla jolloin tein selkätreenissä maastavetoa minkä lisäksi samalla tavalla kuin keskiviikkona jalkatreenissä niin hieman niitä kevyempiä treenejä.

Palautumis ongelmien takia jätin sitten perjantaiaamun kaikki mahdolliset treenit väliin ja illallakin on tarkoitus tehdä olkapäitä pienemmillä painoilla ja enemmän vipunostoilla jättämällä punnerrusliikkeet pois. Ihan vain varatoimenpiitenä, että palautumisen kanssa ei tulisi nyt ongelmia ja kroppa palautuisi normaalimmin. 

Se on sillä tavalla helppoa, että jos on palautumisen kanssa minkäänlaista ongelmaa tai ei vain jaksa tehdä jotain raskaampia liikkeitä niin sitten voi tehdä niitä toisia liikkeitä. Toisaalta nyt on ollut muutamassa treenissä hyvä, että olen vaihdellut liikkeitä niistä "raskaammista" hieman kevyempiin tai teknisempiin kun viime aikoina on tullut tehtyä kuitenkin enemmän raskaampia liikkeitä tai massaliikkeitä. Pelkillä massaliikkeillä ei kuitenkaan saa kokonaisvaltaisia tuloksia mutta myöskin massaliikkeitä pitää olla treenissä sillä perusvoima saadaan juurikin massaliikkeistä.

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.