Neljän viikon lomille 20 toiston loppuviikolla

16.11.2016 - 12:06

Torstaina oli vuorossa selkätreeni 20 toiston sarjoilla ja tänään perjantaina oli sitten olkapää & hauis samoilla toistomäärillä. Torstainen selkätreeni oli paljon pahempi ja rankempi kuin perjantain treeni. Selän tekeminen 3x20 seteillä on vain jotain "epänormaalia" tai siis ei vaan jaksa tehdä. Treeni alkoi "selänmurskaajalla" kun maastavetoa ei vaan viitsi edes yrittää 20 toiston sarjoilla. Sen kyllä tietää mitä siitä seuraa jos lähden sitä kokeilemaan. Maastaveto + good morning supersarjana käy ihan hyvin. Maastavedossa tein seitsemän toistoa ja good morningissä kymmenen. Olen joskus koittanut tehdä 10+10 toistoilla sekä 5+15, mutta 7+10 riittää minulle, koska kyseisen supersetin tekeminen ottaa alaselkään paljon. Ei kannata yrittää tehdä liian monta toistoa, koska se voi tulla kostautumaan. Maastavedon jälkeen väsyneenä good morningin tekeminen ei ole aina ihan optimaalista.

Torstaina kuntosalilla oli ihan hyvä ilma, mutta minulla oli kokoajan hirveän kuuma ja hiki valui. Sain pyyhkiä naamaa hiestä sarjan jälkeen sekä ennen uuden sarjan tekemistä. Ihan vain sen takia kun tein 20 toiston sarjoja. Selänmurskaajalla sain jo hyvän peruslämmön minkä jälkeen ei tarvinnut juurikaan mitään tehdä jotta hikosin. Tämän johdosta sai myös vettä kitata naamaan tiuhaan. Kuumuus ja hiki oli tosin vain pienen murhe torstaina kuntosalilla, koska enemmän 20 toiston sarjat ottivat päähän. Selänmurskaaja ja sen jälkeinen kulmasoutu käsipainoilla menivät hyvin jonka jälkeen väsymys alkoi painaa. Näiden jälkeen siirryin taljoihin joista alatalja meni vielä hyvin, mutta ylätalja oli jo väsynyttä tekemistä. Sama oli viimeviikolla joten onko se vain niin, että kroppani ei kestä neljää 3x20 liikettä?

Selkätreeni

  • Supersarja 3x maastaveto 130kg x7 + good morning x10
  • Kulmasoutu käsipainolla 3x20 30kg
  • Alatalja 3x30 60kg
  • Ylätalja 3x20 50kg

[[{"fid":"252","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"375","width":"500","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Perjantaina vuorossa oli viimeinen treeni ennen lomaa, koska tänään oli kuitenkin vielä työpäivä. Olen laittanut kuntosalijäsenyyteni menemään maanantaina "jäihin" neljäksi viikoksi jotta en joudu maksamaan käyttämättömästä ajasta. Perjantaina sain myös toisen täyden viikon 3x20 seteillä valmiiksi. Parissa viikossa huomasi hyvin, että molempien viikkojen treenit menivät käytännössä identtisesti. Tein jälkimmäisellä viikolla joitakin liike muutoksia ja korjailin ensimmäisen viikon ylisuuria painoja pienemmiksi. Ensimmäisellä viikolla tuli tehtyä joidenkin liikkeiden painojen kanssa virhearviointeja mitä tällä viikolla oli helppo korjata. Liikkeitä joita tein samoilla painoilla kummallakin viikolla meni lähestulkoon indenttisesti mikä oli loistava asia. Tästä myös huomasi sen, että tein ensimmäisellä viikolla oikein, koska jos viikoille olisi tullu eroavaisuuksia niin silloin olisin tehnyt luultavasti ylisuurilla painoilla. Sanoisin näiden parin viikon olleen käytännössä testejä, koska yleisesti teen kymmenen toiston sarjoilla. Olen vain harvoin tehnyt 20 toiston sarjoja joten tehdessäni yleisesti liikkeet 20 toistolla sanoisin sen olevan testaamista. Testaaminen on sinällään vähän väärä termi, koska voisin ihan hyvin sanoa näitä paria viikkoa normaaliksi. Myöskin treenien onnistuessa ja mennessä hyvin niin onko se testaamista? 

Hauis & olkapäätreeni

  • Pystypunnerrus 1x10 20kg, 3x20 30kg
  • Hauiskääntö istuen pyramiidisarja 10kg x8, 12,5kg x8, 15kg x8, 12,5kg x8, 10kg x8
  • Vipunostot sivulle 3x20 10kg
  • Hauiskääntö z-tanko 3x20 37,5kg
  • Vipunostot takaolkapäille kaapelilla 3x20 15kg
  • Hauis ristitaljassa 3x20 30kg
  • Vipunostot eteen vasara 3x20 10kg
  • Vipunostot takaolkapäille 3x20 5kg

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.