LOADED Experience Vantaa avoimet ovet

19.11.2022 - 11:35

Eilen perjantaina tuli käytyä Vantaalla treenaamassa kun LOADED Experience Vantaalla oli avoimet ovet. Minulla on kyllä kymmenen kerran kortti Vantaan Loaded:lle missä on vielä kahdeksan kertaa jäljellä mutta hierojan kanssa päätettiin käydä katsomassa mikä meininki Vantaan Loaded:lla on kun siellä on avoimet ovet? Olen käynyt pari kertaa Vantaan Loaded:lla joista ensimmäinen kerta Loaded:lla oli perjantai-ilta ja toinen kerta Loaded:lla sunnuntai päivä eikä kumpanakaan päivänä kuntosalilla ollut paljoa väekä. Tämän johdosta päätettiin käydä katsomassa että mikä on meininki.

Aluksi minun piti päättää mitä treenaisin? Kun yhtään ei tiennyt paljonko kuntosalilla tulee olemaan ihmisiä avoimien ovien ollessa niin en tiennyt kannattaisiko tehdä jalat vai rintatreeni? Ajattelin jotenkin siltä kannalta että jos salilla on ihmisiä niin ne tekevät kenties jalkoja tai ainakin tämänlainen olettamus minulla oli. Tämän johdosta ajattelin tehdä rintatreenin sillä ajattelin että ei nyt kukaan rintaa kuitenkaan tekisi ja Vantaalla on hyvät puitteet tehdä rintaa. Kuitenkin itse olisin eräällä tapaa halunnut tehdä jalat sillä Vantaan Loaded:lla on todella hyvät puitteet tehdä jalkatreeni.

Päädyin lopulta tekemään rintatreenin sekä selkätreenin kun tein jo keskiviikkona PTVGYM:llä maastavetoa. Tämän lisäksi ajattelin tehdä lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin jotta ensi viikolla voisin palata "normaaliin" rytmiin treenien osalta mihin olen tottunut. Tämän kahden viikon aikana kun olen enemmän tehnyt treenejä siellä täällä vailla mitään logiikkaa niin luulen myös tämän vaikuttaneen tuloksiin minkä johdosta myös olen joutunut hieman enemmän miettimään mitä teen ja koska teen? Tuolla "normaalilla" rytmillä ei ole oikein tarvinnut mitään miettiä kunhan vain tekee.

Eilen perjantaina Vantaan Loaded:lla tein aluksi penkkiä missä käytin ketjuja. Minulla oli aluksi hieman hakemista penkin kanssa ja kolistelin joko turvarautoja tai itse penkkiä. Tuohon meni noin kolme lämppäsarjaa että sain tehtyä ilman kolisteluita mutta sitten huomasin että olin säätänyt penkin liian korkealle minkä jälkeen laskin sitä ja tietenkin laskin sitä yhden liian alas. En jaksanut enää säätää niin tuolla sitten mentiin. Pääsin lopulta 165kg painoihin plus ketjut millä tein kaksi ykköstä mikä oli ihan ok mutta halusin enemmän sillä tavoitteet olivat 170kg plus ketjut vähintään. Toisaalta huomasin kuntoa jo hyvissä ajoin ja 160kg painoilla plus ketjut niin kaksi toistoa tuli mutta ei kevyesti. Tuon jälkeen osasin nostaa painoja "vain" 5kg:lla eikä normaaliin tapaan 10kg mikä oli oikein sillä en olisi saanut 170kg plus ketjut itse ylös.

Penkin jälkeen siirryin tekemään selkää missä tein kolmea selkälaitetta joista yhtä ensimmäistä kertaa mikä oli tuettu maaten soutu. Tämän lisäksi tein  t-soutulaitetta sekä alaviistosta tuleva soutulaite joita olen tehnyt useasti Tampereen Loaded:lla ja varsinkin tuo Arsenalin alaviistosta tuleva soutulaite on mielestäni yksi parhaista / mukavimmista selkälaitteista mitä olen koskaan tehnyt.

Mitä itse avoimiin oviin tulee niin Vantaan Loaded:lla oli nyt paljon enemmän väkeä kuin mitä siellä noilla parilla aikaisemmalla kerralla on ollut. Väkeä ei kuitenkaan ollut liikaa ja olisin sitten tehnyt vaikka tuon jalkatreenin niin sitä olisi voinut myös tehdä. Paikalla oli hyvin erilaista väkeä laidasta laitaan eli junnusta aina kisailijoihin ja tekemisestä huomasi sen että yhtään ego-nostajaa paikalla ei ollut. Muutama saattoi ehkä näyttää ulospäin "wannabee" bodaajalle mutta myöskään he eivät käyttäneet ego-painoja. Pääsääntöisesti kaikki olivat joko "kuntoilijoita" tai bodaajia eikä noita ego-nostajia tai voimailijoita ollut. 

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.