Alien: Covenant sekä 100kg % 120kg widowmaker ja lässytystä jalkaprässistä

14.01.2020 - 16:26

Viime viikon keskiviikkona tuli käytyä katsomassa King Arthur: Legend of the Sword ja tämän viikon keskiviikkona puolestaan kävin katsomassa Alien: Covenant minkä jälkeen tuli tehtyä myös jalkatreeni kuten viime viikolla. Nykyään on kyllä hyvä kun Isossa Omenassa on kunnon elokuvateatteri ja varsinkin Scape-sali jalkatiloineen on ihan loistava. Myös pienemmät salit ovat hyvät enkä ole kerran kokeilun perusteella huomannut mitään vastaavaa kuin Tennispalatsin tai Kinopalatsin pienemmissä saleissa. Tämä on ihan yleiseltä kannalta loistava asia ja myöskin siltä kannalta, että elokuviin voi mennä hyvin ennen tai jälkeen treenin. Aikaisemmin tuo oli mahdotonta sillä tein näin muutaman kerran ja ai ai kun polvet huusivat hoosiannaa jo hyvissä ajoin eikä itse elokuvan katsomisesta tullut näin ollen hyvää kokemusta.

Se mitä King Arthur: Legend of the Sword edellä niin Alien: Covenant perässä. Ihan viihdyttävä elokuva, mutta kuitenkin pettymys ja etenkin kun kyseessä on Alien-elokuva miltä aina odottaa mutta kuitenkin mihin aina joutuu pettymään. Alkuperäinen Alien – kahdeksas matkustaja kun vain on niin loistava elokuva, että muut ovat enemmän tai vähemmän heikompia.

Alien: Covenant kyllä avaa lisää asioita ja suuntaa elokuvan pääasiasta eli itse otuksesta, mutta kuitenkin mielestäni heikoin tuloksin. Elokuvan tapa esittää otus mielestäni alentaa itse alienin pelokkuutta ja sitä hohtoa ja kauhua otusta kohtaan. Hieman samalla tavalla kävi Rogue One: A Star Wars Story elokuvan kanssa mikä kertoo ajankohdan juuri ennen alkuperäisen Star Wars elokuvan alkua. Tuohon elokuvaan asti sai ihan itse miettiä ja hahmottaa miten kapinalliset saivat haltuunsa suunnitelmat ja mitä kaikkea siellä on käynyt. Kuitenkin Rogue One: A Star Wars Story kertoi tämän tarinan ja kaikki mahdolliset omat ajatukset aiheesta meni käytännössä roskiin elokuvan myötä. 

Tietyllä tapaa jotkin elokuvat eivät tarvitse "syntymä" tarinaa vaan on parempi jättää aukkoja täyttämättä. Näin ollen katsoja saa itse "pohtia" mitä missäkin on käynyt ja miten jokainen on päätynyt sinne minne onkaan päätynyt. Jotkin elokuvat vain pilaavat tämänkaltaiset "syntymä" tarinat ja valitettavasti Alien: Covenant kuuluu näihin. Näin Alien "fanina" voikin sanoa, että Alien: Covenant käytännössä pilaa Alien – kahdeksas matkustaja elokuvan "hohtoa" tai ainakin itse alien otuksen pelottavuutta ja mystisyyttä. Kaiken lisäksi Alien: Covenant elokuva tekee käytännössä Prometheus elokuvan turhaksi sillä viitteet Prometheus tapahtumiin ovat olemattomia. Periaatteessa Alien: Covenant sekä Prometheus toimivat omina yksinäisinä elokuvinaan.

Jalkatreenissä kyykyssä 100kg ja 120kg widowmaker eli kahdenkymmenen toiston sarjat

Viime viikolla tuli tehtyä erilainen jalkatreeni pitkästä aikaa enemmän tekniikalla kuin painoilla. Liikkeet tuli tehtyä enemmän tai vähemmän erikoisemmilla tekniikoilla. Tällä kertaa treeni oli hieman samankaltainen mutta kuitenkin hieman erilainen. Samoja asioita ei tullut tehtyä mutta saman tyyppisiä kylläkin. Käytännössä tein samantapaisilla tekniikoilla mutta eri liikkeitä. Näin sain treenistä samankaltaisen mutta hyvinkin erilaisen.

Tällä kertaa jalkatreeni alkoi kyykyllä missä tein käytännössä neljä sarjaa yhteensä. 60kg painoilla tein kymmenen toistoa minkä jälkeen tein 100kg viisi toistoa. Nämä olivatkin sitten lämmittelyt minkä jälkeen tein 100kg:lla kahdenkymmen toiston sarjan minkä jälkeen vielä tein vastaavan 120kg painoilla. Tämä yllätti minua todella, että sain tehtyä 120kg painoilla kaksikymmentä toistoa. Tähän loppuikin sitten kyykky tämän treenin osalta sillä katsoin tuon riittäneen ja se myös tuntui koko kropassa.

Kyykyn jälkeen tuli tehtyä vaihteeksi jalkaprässiä aluksi etureisille minkä jälkeen takareisille. Samalla tavalla kun tein viimeksi lauantain jalkatreenissä ja tyylillä mitä olen käyttänyt jo hieman pidempään. Olen vain huomannut sen, että tekemällä vaikka molemmat jalkaprässit siis etureisille ja takareislle samassa treenissä on vain parempi tapa kuin tehdä jalkaprässiä yleisesti koko jalalla. Tekemällä jalkaprässiä etureisille sekä takareisille samassa treenissä erikseen on hyötynsä mutta myös haittansa. Haittana voisi sanoa, että sarjoja pitää tehdä enemmän kun kyseessä on kuitenkin kaksi eri liikettä. Hyvänä puolena siinä on puolestaan se, että etureidet ja takareidet saa aktivoitua kummatkin paremmin.

Tietenkin varmaan parhain ratkaisu olisi tehdä nämä päivän aikana kahdessa eri treenissä tai melkein peräkkäisinä päivinä erikseen tehtävissä etureisitreenissä ja takareisitreenissä. Kuitenkin saman treenin aikana nämä kummatkin liikkeet voi hyvinkin tehdä vaikka se tuleekin viemään enemmän aikaa. Kuitenkin treenin saaminen koko jalkaan on paremmin taattu kuin se, että tekee yhdellä tyylillä koko jalalle. Tietenkin näissä kaikissa täytyy tietää mitä tekee sillä etureisille tehdyn jalkaprässin saa menemään myöskin takareisille ja päin vastoin. Myöskin koko jalalle tehtävän jalkaprässin voi saada vain osumaan joko etureidelle tai takareidelle jos ei oikein osaa tehdä oikealla tekniikalla.

Jalkaprässi on tekniikka liike eikä ihan niin yksinkertainen kun kaikki luulee. Jalkaprässi on hyvinkin monipuolinen liike missä voi tehdä niin monella tavalla ja niin moneen kohtaan. Siksi kannattaakin välillä ottaa vain ne pienemmät painot ja alkaa vain kokeilemaan erilaisia tyylejä. Laittamalla vain jalat eri leveydelle tai ja eri korkeidelle niin siitä on hyvä lähteä liikkeelle. Tämän jälkeen voikin sitten alkaa kokeilemaan tehdä liikettä eri liikeradalla kun monet eri jalka-asennot vaativat hieman lyhyempiä liikeratoja.

 

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.