Alien: Covenant sekä 100kg % 120kg widowmaker ja lässytystä jalkaprässistä

14.01.2020 - 16:26

Viime viikon keskiviikkona tuli käytyä katsomassa King Arthur: Legend of the Sword ja tämän viikon keskiviikkona puolestaan kävin katsomassa Alien: Covenant minkä jälkeen tuli tehtyä myös jalkatreeni kuten viime viikolla. Nykyään on kyllä hyvä kun Isossa Omenassa on kunnon elokuvateatteri ja varsinkin Scape-sali jalkatiloineen on ihan loistava. Myös pienemmät salit ovat hyvät enkä ole kerran kokeilun perusteella huomannut mitään vastaavaa kuin Tennispalatsin tai Kinopalatsin pienemmissä saleissa. Tämä on ihan yleiseltä kannalta loistava asia ja myöskin siltä kannalta, että elokuviin voi mennä hyvin ennen tai jälkeen treenin. Aikaisemmin tuo oli mahdotonta sillä tein näin muutaman kerran ja ai ai kun polvet huusivat hoosiannaa jo hyvissä ajoin eikä itse elokuvan katsomisesta tullut näin ollen hyvää kokemusta.

Se mitä King Arthur: Legend of the Sword edellä niin Alien: Covenant perässä. Ihan viihdyttävä elokuva, mutta kuitenkin pettymys ja etenkin kun kyseessä on Alien-elokuva miltä aina odottaa mutta kuitenkin mihin aina joutuu pettymään. Alkuperäinen Alien – kahdeksas matkustaja kun vain on niin loistava elokuva, että muut ovat enemmän tai vähemmän heikompia.

Alien: Covenant kyllä avaa lisää asioita ja suuntaa elokuvan pääasiasta eli itse otuksesta, mutta kuitenkin mielestäni heikoin tuloksin. Elokuvan tapa esittää otus mielestäni alentaa itse alienin pelokkuutta ja sitä hohtoa ja kauhua otusta kohtaan. Hieman samalla tavalla kävi Rogue One: A Star Wars Story elokuvan kanssa mikä kertoo ajankohdan juuri ennen alkuperäisen Star Wars elokuvan alkua. Tuohon elokuvaan asti sai ihan itse miettiä ja hahmottaa miten kapinalliset saivat haltuunsa suunnitelmat ja mitä kaikkea siellä on käynyt. Kuitenkin Rogue One: A Star Wars Story kertoi tämän tarinan ja kaikki mahdolliset omat ajatukset aiheesta meni käytännössä roskiin elokuvan myötä. 

Tietyllä tapaa jotkin elokuvat eivät tarvitse "syntymä" tarinaa vaan on parempi jättää aukkoja täyttämättä. Näin ollen katsoja saa itse "pohtia" mitä missäkin on käynyt ja miten jokainen on päätynyt sinne minne onkaan päätynyt. Jotkin elokuvat vain pilaavat tämänkaltaiset "syntymä" tarinat ja valitettavasti Alien: Covenant kuuluu näihin. Näin Alien "fanina" voikin sanoa, että Alien: Covenant käytännössä pilaa Alien – kahdeksas matkustaja elokuvan "hohtoa" tai ainakin itse alien otuksen pelottavuutta ja mystisyyttä. Kaiken lisäksi Alien: Covenant elokuva tekee käytännössä Prometheus elokuvan turhaksi sillä viitteet Prometheus tapahtumiin ovat olemattomia. Periaatteessa Alien: Covenant sekä Prometheus toimivat omina yksinäisinä elokuvinaan.

Jalkatreenissä kyykyssä 100kg ja 120kg widowmaker eli kahdenkymmenen toiston sarjat

Viime viikolla tuli tehtyä erilainen jalkatreeni pitkästä aikaa enemmän tekniikalla kuin painoilla. Liikkeet tuli tehtyä enemmän tai vähemmän erikoisemmilla tekniikoilla. Tällä kertaa treeni oli hieman samankaltainen mutta kuitenkin hieman erilainen. Samoja asioita ei tullut tehtyä mutta saman tyyppisiä kylläkin. Käytännössä tein samantapaisilla tekniikoilla mutta eri liikkeitä. Näin sain treenistä samankaltaisen mutta hyvinkin erilaisen.

Tällä kertaa jalkatreeni alkoi kyykyllä missä tein käytännössä neljä sarjaa yhteensä. 60kg painoilla tein kymmenen toistoa minkä jälkeen tein 100kg viisi toistoa. Nämä olivatkin sitten lämmittelyt minkä jälkeen tein 100kg:lla kahdenkymmen toiston sarjan minkä jälkeen vielä tein vastaavan 120kg painoilla. Tämä yllätti minua todella, että sain tehtyä 120kg painoilla kaksikymmentä toistoa. Tähän loppuikin sitten kyykky tämän treenin osalta sillä katsoin tuon riittäneen ja se myös tuntui koko kropassa.

Kyykyn jälkeen tuli tehtyä vaihteeksi jalkaprässiä aluksi etureisille minkä jälkeen takareisille. Samalla tavalla kun tein viimeksi lauantain jalkatreenissä ja tyylillä mitä olen käyttänyt jo hieman pidempään. Olen vain huomannut sen, että tekemällä vaikka molemmat jalkaprässit siis etureisille ja takareislle samassa treenissä on vain parempi tapa kuin tehdä jalkaprässiä yleisesti koko jalalla. Tekemällä jalkaprässiä etureisille sekä takareisille samassa treenissä erikseen on hyötynsä mutta myös haittansa. Haittana voisi sanoa, että sarjoja pitää tehdä enemmän kun kyseessä on kuitenkin kaksi eri liikettä. Hyvänä puolena siinä on puolestaan se, että etureidet ja takareidet saa aktivoitua kummatkin paremmin.

Tietenkin varmaan parhain ratkaisu olisi tehdä nämä päivän aikana kahdessa eri treenissä tai melkein peräkkäisinä päivinä erikseen tehtävissä etureisitreenissä ja takareisitreenissä. Kuitenkin saman treenin aikana nämä kummatkin liikkeet voi hyvinkin tehdä vaikka se tuleekin viemään enemmän aikaa. Kuitenkin treenin saaminen koko jalkaan on paremmin taattu kuin se, että tekee yhdellä tyylillä koko jalalle. Tietenkin näissä kaikissa täytyy tietää mitä tekee sillä etureisille tehdyn jalkaprässin saa menemään myöskin takareisille ja päin vastoin. Myöskin koko jalalle tehtävän jalkaprässin voi saada vain osumaan joko etureidelle tai takareidelle jos ei oikein osaa tehdä oikealla tekniikalla.

Jalkaprässi on tekniikka liike eikä ihan niin yksinkertainen kun kaikki luulee. Jalkaprässi on hyvinkin monipuolinen liike missä voi tehdä niin monella tavalla ja niin moneen kohtaan. Siksi kannattaakin välillä ottaa vain ne pienemmät painot ja alkaa vain kokeilemaan erilaisia tyylejä. Laittamalla vain jalat eri leveydelle tai ja eri korkeidelle niin siitä on hyvä lähteä liikkeelle. Tämän jälkeen voikin sitten alkaa kokeilemaan tehdä liikettä eri liikeradalla kun monet eri jalka-asennot vaativat hieman lyhyempiä liikeratoja.

 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.