Nykyinen treenityyli ja treenikierto lyhykäisyydessään

10.10.2017 - 13:43

Tässä on nyt tullut treenattua hieman yli viikko viikon tauon jälkeen ja täytyy kyllä sanoa tuon viikon tauon olleen vain hyvästä. Voimatasot ei ehtinyt tippumaan yhtään kun kyseessä oli "vain" viikon mittainen tauko. Päinvastoin tuntui sille, että voimatasot olisivat nousseet tuon tauon aikana kun kroppa pääsi oikeasti lepäämään. Aloitin jatkoin treenien saralta täsmälleen siten kuin ne ennen taukoa päätinkin enkä ottanut mitään "ihmeellistä" takaisin treenaamaan treeniä pohjalle. Viikon tauon jälkeen tämä ei ole tarpeen vaan tuollainen takaisin treenaamaan treeni on parempi tehdä viikkojen tauon jälkeen jolloin kropalla menee aikaa tottua treeniin.

Treenityyli ei vaihtunut tuon viikon tauon jälkeen, mutta treenikiertoon tein pieniä muutoksia mitkä voivat tulla vielä muuttumaan riippuen siitä kuinka monta kertaa viikossa käyn treenaamassa. Tällä hetkellä teen olkapäätreenin yhteydessä myöskin käsiä kun ennen taukoa tein käsitreenin viikon toisen rintatreenin kanssa. Tämän lisäksi viikon toisen rintatreenin kanssa teen viikon toisen selkätreenin eli perjantain rinta plus käsitreeni on muuttunut rinta plus selkätreeniksi. Muutoin tekeminen ja treenit päivineen on pysynyt samoina. Maanantain selkätreenissä pääpaino on maastaveto, tiistain rintatreenissä pääpaino on penkissä ja keskiviikon sekä lauantain jalkatreeneissä pääpaino on ollut kyykyssä. Muissa treeneissä ei ole niinkään sitten ollut pääpainoa vaan tekeminen on keskittynyt enemmänkin treenin menemiseen kunnolla perille eli hyvän kivun saamiseen.

 

150kg 3x5 #squats #legday #legworkout #gym #gymlife #gymshark #powerlifting #beats

A post shared by Tuomas Välimaa (@tvalimaa) on

Olkapäätreeneissä sekä käsitreeneissä suosin edelleen ennemmin pidempiä sarjoja pienemmillä painoilla ja lyhyemmillä palautuksilla jolloin pumpin saaminen haluttuun lihakseen on helpompi. Tällä tyylillä myöskin hyvän kivun saaminen olkapäihin on helpompaa ja minulla paremmin suotavaa sillä hyvän kivun iskiessä olkapäihin tiedän treenin menneen perille. Myöskin olkapäiden puolella tämä hyvä kipu vaatii ennemmin pitkiä vipunosto settejä erilaisilla yhdistelmillä kuin punnerusliikkeitä. Toisaalta olen nyt kyllä tehnyt punnerrusliikkeet ennemmin suuremmilla painoilla paitsi viime kerralla jolloin tein pystypunnerruksen käsipainoilla pyramiidisarjan sekä tämän jälkeen tiputussarjan jolloin sain todella hyvän tuntuman heti päälle. Pystypunnerruksen korotussarjan, tiputussarjan tai pyramiidisarjan tekeminen on vain sellaista jota aina ei viitsi tai jaksa tehdä, koska ensinnäkin se vie kaikki voimat ja toiseksi siihen tarvii varata niin hirveästi käsipainoja jotka pitää jaksaa viedä sitten takaisin.

Nykyinen treenikierto on mielestäni ihan hyvä ja lihasryhmien päivät menevät ihan hyvin siinä mielessä, että ne eivät hirveästi vaikuta seuraavan päivän treeniin ihan niin negatiivisesti. Ainoa tietenkin on se, että teen nyt torstaisin olkapäätreenin yhdessä käsitreenin kanssa mitä seuraa sitten perjantaina rintatreeni selkätreenin kanssa mutta kun kyseessä on viikon toinen rintatreeni niin tämä on "vain" täydentävä treeni jolloin ei ole ihan niin väliä miten se menee.

Kuitenkin kun tässä jossain kohtaan otan taas käyttöön tuplatreenit niin tämä kierto menee todennäköisesti ihan uusiksi tai sitten aamutreenit ovat "vain" täytetreenejä jolloin illan treenit ovat ne oikeat. Tuplatreenit tulevat meinaan sitten kuvioihin mukaan kun aloitan vaihteeksi dieetin mikä tulee olemaan ihan suunniteltu dieetti kuten pari kesää sitten eikä sellainen kun tänä kesänä eli hieman sinne päin. Tuleva dieetti tulee siis olemaan tavoitteellinen kuten toissa kesänä joten sitä pitää hieman jopa miettiä etukäteen sillä tämän kesän "dieetissä" tuli hieman ongelmia vastaan juurikin sen takia kun en miettinyt asioita etukäteen.

 

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.