Loppuviikon treenit menivät aika väsyneesti kun väsymys alkoi vain painaan

16.11.2016 - 12:06

Tostaina tuli tehtyä todella raskas jalkatreeni ainakin kyykyn osalta. Muutoin jalkateeni meni vain siten miten sain sen menemään. Pienillä painoilla mahdollisimman teknisia toistoja. Jalat olivatkin tämän jälkeen aika heikossa hapessa. Torstain aikana en nyt hirveästi nyt venytellyt jalkoja muutoinkin kuntosalitreenin aikana kun treenin päätteeksi jalat tuntuivat palautuvan kyllä. Minulla oli kyllä pelko mitä perjantaiaamuna tapahtuu kun nousen aamulla ylös. Pystynkö kävelemään ja kuinka pahassa kunnossa jalkani oikeasti tulevat olemaan. Minulla oli kuitenkin suunnitelmissa mennä juoksemaan aamulla aamulenkki mille myöksin heräsin. Oli jalat sitten missä kunnossa vain niin juoksemaan olin menossa. Kuitenkin kun heräsin perjantaiaamuna huomasin jalkojen olevan aikalailla normaalissa kunnossa. En oikeastaan huomannut torstain jalkatreenin vaikutuksia ja olin suoraan sanottuna ihmeissäni. Miksi jaloissa ei tunnu jalkatreeni?

Oikeastaan huomasin jalkatreenin vaikutuksen vain alamäessä sekä portaissa. En normaalissa kävelyssä tai oikeastaan aamulenkin aikana. Ehkä saatoin hieman tuntea jotain reisissä, mutta yleisesti jalat olivat todella hyvässä kunnossa mitä todentotta ihmettelin suuresti. Eikö torstain jalkatreeni ollutkaan sitten niin paha vai sainko palautettua jalat vain hyvin treenistä? Siinäpä asia mihin en osaa sanoa sen enempää mutta kyllä treeni mielestäni oli todella raskas. Parempi vain näin sillä aamulenkki olisi ollut kamala juosta kipeillä jaloilla.

Tullut kyllä huomattuna näiden parin viikon aikana kuinka paljon erilaisia viikot ovat jos vertaan viikkoja jolloin juoksen aamulenkin tai kun käyn aamulla kuntosalilla. Aktiivisesti aamulenkkejä juostessa viikosta tulee vain paljon raskaampi ja tämän huomaa loppuviikosta jolloin tehot ovat kadoksissa. Nyt perjantainakin illalla kuntosalilla treenitehot olivat aikalailla vähissä ja mitä pidemmälle treeni eteni olin vain entistä väsyneempi. En vielä alussa huomannut väsymystä, mutta viimeistään parin viimeisen liikkeen aikana huomasin olevani väsynyt. Väsymykseen saattoi myös vaikuttaa paljon se, että tällä kertaa olkapäätrenissä tuli käytettyä aika paljon erikoistekniikoita. Pyramiidisarjoilla tuli aloitettua treeni ja kahden liikkeen voimin. Kaksi ensimmäistä liikettä tuli tehtyä pyramiidisarjoilla missä ei ollut taukoja. Toisessa liikkeessä mikä oli vipunostot sivuille istuen tein vielä kolme pyramiidisarjaa. Ei siis ihme jos olin hieman väsynyt treenin loppupuolella.

Selkätreeni tuli suoritettua ilman maastavetoa kun kyseessä oli viikon toinen selkätreeni. Tähän selkätreeniin otin muutenkin liikkeet hieman miten otin. Hieman enemmän tekniikkaa ja vähemmän painoja paitsi kulmasoutu vastaotteella mikä ei sekään mennyt runttauksen puolelle. Ajattelin aluksi tehdä "runttaus" tyylillä selkätreenin, mutta päätin jättää tuon nyt väliin. Minulla ei ollut nyt tarkoitus tehdä isoilla painoilla kovia kuuden toiston sarjoja. Katsoo nyt jos syksyllä palataan enemmän runttauksen puolelle ja lyhyempiin sarjoihin. Tällä hetkellä tehdään ihan tekniikka edellä ja käytän mahdollisesti erikoistekniikoita ihan sen mukaan miten miellyttää. Erikoistekniikoissakin yritän olla runttaamatta joten käytän erikoistekniikoissa pieniä painoja ja jätän mielummin toistot vajaaksi kun lähden pakolla runttaamaan niitä loppuun asti vauhdilla.

Olkapäätreeni

  • Pystypunnerus smith pyramiidisarja
  • Vipunostot sivuille istuen pyramiidisarja
  • Facepull
  • Vipunostot sivuille vinottain vinopenkissä
  • Takaolkapäälaite
  • Pystysoutu talja

Selkätreeni

  • Kulmasoutu vastaote
  • Kulmasoutu leveäote 
  • Kulmasoutu käsipainolla
  • Lat Rope Yankers pidemmällä narulla
  • Alatalja kahva
  • Ylätalja leveä

 

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.