Pieni ketjureaktio sekä vauhdikas aamulenkki

16.11.2016 - 12:06

Tämän aamuinen lenkki saattoi olla vauhdikkain lenkki sitten puolimaratoonin jota en nyt jaksa tarkistaa. Ensimmäinen kilometri meni päälle kuuden pacen, mutta loput kilometrit menivät alle kuuden pacen. Olin hieman yllättynyt, etten hyytynyt lenkin lopussa mitä ajattelin lenkin alussa sekä siinä jossain neljän - viiden kilometrin kohdalla. Aamulla tihutti hiukan vettä ja jälleen puolessa välin otin silmälasit pois päästä, koska linssit täyttyivät pisaroista mikä vaikeutti reitin näkemistä. Lenkin jälkeen olin ihan puhki keskipacen ollessa alle kuutoisen mihin en ole tottunut viimeaikoina juoksemaan.

Illalla lähdin kuntosalille noin tunnin aikaisemmin mitä olin ajatellut ja se aloitti pienen ketjureaktion. Kävellessäni kuntosalille liikenne oli normaaliin tapaan hiljaista, mutta päästyäni kuntosalille huomasin pienen ruuhkan. Olin ajatellut jättää tänään maastavedon väliin, mutta molempien vapaatankotelineiden ollessa varatut en päässyt tekemään good morning-liikettä heti. Tämän johdosta aloitin ilman mitään suurempia miettimisiä tekemään maastavetoa ja kun olin ajatellut jättää maastavedon väliin niin jätin myös palautusjuoman. Huomasin jo treenin alussa aamun juoksun painavan. Hiki vain virtasi normaalia helpommin, toistoja ei vain meinannut jaksaa tehdä sekä palautusjuoma jäi väliin.

Selkätreeni

  • Maastaveto 1x10 125kg, 3x6 155kg
  • Goodmorning 3x10 50kg
  • Supersarja shotgun row 1x10 13.75kg, 3x10 18.75kg + yhden käden ylätalja polvilteen 1x10 13.75kg, 3x10 18.75kg
  • Vipunostot takaolkapäille kaapelilla (keskellä) 1x12 2x10 6.25kg
  • Alatalja 3x12 60kg
  • Ylätalja 3x10 60kg

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.