Maastavedossa uusi ennätys 245kg

16.11.2016 - 12:06

Tänään tuli jatkettua oikeastaan eilistä. Minulla oli suunnitelmissa yrittää tänään nostella maastavedossa isoilla painoilla kun kolmena viime viikkona olen kuitenkin saanut tehtyä 200kg painoilla kahden toiston sarjoja. Tämän pohjalta ajattelin tänään kokeilevani 220kg - 240kg painoilla. Ihan päivän kunnon mukaan. Tietenkin eilinen penkkiennätys yritys epäonnistuminen painoi sinällään hieman takaraivossa etten olisi ihan kunnossa kunnon painojen osalta. Tietenkin kun vertaa eilistä ja tätä päivää niin tämän päivän etuna oli kuitenkin kolmen viikon maastaveto aamutreenit.

Kun olen kolmena viime viikkona tehnyt aamu kuntoon verrattuna isoilla painoilla maastavetoa niin tällöin minulla on ollut tuntumaa isoihin painoihin. Eilen kun yritin penkissä tehdä isoilla painoilla niin tähän verrattuna minun viime kertaisesta isoilla painoilla tehdystä penkkauksesta oli ties kuinka paljon aikaa. Osasin nyt siis ainakin odottaa jaksavani tehdä 200kg painoilla jotain viiden toiston sarjoja. Kun tein maastavetoa ja tein perinteistä tyyliäni nostaa sarjan jälkeen painoja niin tällöin hyppäsin suoraan oliko se nyt 180kg painoista yli 200kg menemällä 220kg painoihin. Tein sitten heti 220kg painoilla kolmen toiston sarjan kun en vielä tässä vaiheessa suunnitellut tekeväni millään ennätyspainoilla.

Aluksi ajattelin pitäytyä 220kg painoissa ja jatkaessani kahden - kolmen toiston sarjoja. Aloin kuitenkin jostain syystä ajattelemaan tässä vaiheessa uusien ennätyspainojen ottamista käyttöön vaikka eilen penkissä tämä sama yritys epäonnistui. Ajattelin sen olevan nyt ihan sama nouseeko 245kg vai ei. SIllä vain oli väliä, että selkä nyt ainakin pysyisi kunnossa ettei se nyt menisi ennätys yrityksestä. Tulin kuvauttaneeksi tämän yrityksen sillä viime ennätystäni 240kg en tullut kuvauttaneeksi. Tämä harmitti sinällään kun olisin halunnut nähdä selän asennon. Vaikka kuvautinkin tänään 245kg yrityksen niin katsoin videon vasta treenin jälkeen kotona.

245kg jälkeen maastavetoa tuli vielä hakattua aika paljon. En edes muista enään millä painoilla tein tämän jälkeen, mutta joko 220kg tai 200kg tuli tehtyä ainakin sekä 190kg / 180kg painoilla tuli kanssa tehtyä. Sarjojen kestot taisivat olla yleisesti kolme toistoa per sarja. Näiden maastavetoja jälökeen tulin tehneeksi kaksi sarjaa puolisumo maastavetoa minkä jälkeen vaihdoin tekniikan sumo maastavetoon missä tuli tehtyä kolme seitsemän toiston sarjaa. Käytännössä tämän päivän selkätreenin alku muistutti aika paljon kolmen viime viikon aikana tehtyjä aamun maastavetotreenejä.

Maastavetojen jälkeen vuorossa oli t-soutu missä tuli tehtyä viisi kymmenen toiston sarjaa. Ensimmäisellä sarjalla painoja oli kymmenen kiloa vähemmän kuin seuraavissa sarjoissa sillä huomasin jaksavani tehdä hieman suuremmilla painoilla ensimmäisen sarjan jälkeen.

T-soudun jälkeen tuli siirtyminen taljoihin joissa tuli tehtyä normaalia alataljaa sekä ylätaljaa niskan taakse. Varsinkin alataljasssa tulin kokeilleeksi suuria painoija joilla en ole oikein ikinä tehnyt kunnolla. Tulin käyttäneeksi 100kg, 110kg sekä 120kg painoja. Mielestäni sain liikkeen menemään näillä isoilla painoilla ihan hyvin selälle enkä käsille. Ainoa asia minkä huomasin 120kg painoilla oli se, että ensimmäiset kaksi - kolme toistoa perse nousi hieman ilmaan mikä tarkoitti hieman suuria painoja. Tämän jälkeen yritin keskittyä enemmän istumista ja se auttoikin sillä loput toistot menivät hyvin ja perse pysyi penkissä. Ylätaljassa tekiessäni niskan taakse tyylillä yritin tekniikkaa jossa pidin jalkoja takana päin sekä yritin pitää selän mahdollisimman kaarella. Tällöin en saanut jaloista tukea minkä johdosta sai laitta vähemmän painoja.

Selkätreeni

  • Maastaveto
  • Sumo maastaveto 3x7 130kg
  • T-soutu 60kg x10, 4x10 70kg
  • Alatalja 80kg x10, 100kg x10, 110kg x10, 120kg x10
  • Ylätalja niskan taakse 60kg x10, 70kg 3x10

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.