Jatkoin samaa minkä aloitin eilen eli jalkatreeni 4x20 max 45 sekunnin tauoilla

16.11.2016 - 12:06

Tuli sitten vaihdettu tiistain jalkatreeni tälle päivälle. Tätä vaihtoa aloin vasta miettimään iltapäivällä ja vasta illalla päätin mennä tänään kuntosalille. Tähän vaihtoon vaikutti periaatteessa vesisade, koska olin ajatellut käyväni tänään keskustassa. Vesisateen takia en viitsinyt lähteä joten mietin jos menisin tänään sitten kuntosalille ja huomenna käymään keskustassa. Keskiviikkoinenkaan ei käynyt tähän, koska olen silloin menossa katsomaan uusinta Hobittia elokuviin. Tämän johdosta vaihtoehtoja oli vähän eikä tämä päivän vaihto vaikuttanut yhtään itse treeniin mikä oli pääasia.

Perjantain aamulenkin jälkeen oikeassa reidessä tuntui kipua jota en huomannut illalla kuntosalilla enkä tämän jälkeen. Lauantaina kipu oli palannut ja tunsin tämän vaikka se tuntui vähemmän mitä perjantaina. Eilen en enään tuntenut kipua ja tänä aamuna aamulenkki rullasi kevyesti toisin kuin perjantaina jolloin koko lenkki oli raskas. Yksi täysi välipäivä sekä sunnuntaina "vain" kuntosalitreeni ja juokseminen kulki taas. Aamun keli ei ollut mitä parhain vesisateesta ja tuulesta johtuen, mutta keli ei vaikuttanut lenkkiin. Tänään siis aamulenkki meni vaihteeksi kevyesti ja välillä sai hellätä vauhtia jotta lenkistä ei tullut liian luja. Aamulla minulla ei ollut edes tietoa mahdollisesta kuntosalitreenistä joten vedin lenkin ihan normaaliin tapaan mahdollisimman kevyesti. Kevyet lenkit ovat hyvä juuri tämän vuoksi, koska tällöin raskas lenkki ei estä suunnittelemattomia kuntosalitreenejä ja tällöin päivien vaihtaminenkin on mahdollista.

EIlen aloitin viikon 4x20 seteillä sekä max 45 sekunnin tauoilla ja tänään jatkoin tuota. En edes ajatellut vaihtavani tyyliä kevyempään vaikka kyseesstä oli jalkapäivä. Tämä tarkoitti vain pienemmillä painoilla tekemistä. Pienillä painoilla jalkatreenin tekeminen saattaa kuullostaa kevyelle ja tylsälle, mutta asia ei ole näin jos tekee treenin oikein. Viime torstaina kun tein maastavetoa niin viereeni tuli joku egoilija / ylisuurilla painoilla treenaava eli joku joka ei osaa treenata tekemään jotain mitä en tiedä. Hän ilmeisesti koitti tehdä kyykkyä, mutta jos tekee 100kg:lla 10cm niiauksia ja alkaa nostelemaan tämän jälkeen vielä painoja niin tämä kertoo olennaisen. En halunnut yhtään katsoa tälläistä tekemistä, koska tuollaisesta tekemisessä ei ole yhtään mitään järkeä. Vai onko järkeä latoa tankoon niin paljon painoja, että ei uskalla yhtään laskea alaspäin tai jos joku noin 5cm liike on kyykky niin ... Toisaalta tuo ei tullut niinkään yllätyksenä, koska kyseinen henkilö tekee kaikki liikkeet ylisuurilla painoilla ja liikeradat ihan väärin. Tälläinen ei ole vain muille kivaa, koska nyt ilmeisesti kyseinen tanko on mennyt pilalle ja kuntosalilta puuttuu näin ollen yksi tanko. En tiedä onko kyseessä sama tanko, mutta en yhtään ihmettelisi asiaa.

Jos vertaa tämän päiväistä jalkatreeniä eiliseen rinta- & ojentatreenin niin suurin ero oli siinä, että liikkeiden valmistautuminen piti aloittaa aikaisemmin. Kyykyyn ja jalkaprässiin menee yleisestikkin enemmän aikaa aloittaa liike kun moneen muuhun liikkeeseen verrattuna. Myöskin molempiin reisikoneisiin asettuminen vie hieman enemmän aikaa kun tanko, käsipaino tai taljaliikkeeseen. Myöskin veden juomiseen ei ollut tänään kamalasti aikaa ja tämän vuoksi joinkin enemmän liikkeiden välissä kuin sarjojen välissä. Torstain selkätreeni tulee olemaan samankaltainen tämän päivän kanssa ja perjantai tulee olemaan taas helpompi. 

Jalkatreeni

  • Syväkyykky 4x20 50kg
  • Yhden jalan prässi 4x20 50kg
  • Pohkeet istuen 4x20 50kg
  • Yhden jalan etureisikone 4x20 30kg
  • Takareisikone istuen 4x20 40kg

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.