Kuudes viikko päätökseen pitkillä sarjoilla

16.11.2016 - 12:06

Eilen olin ennen nukkumaan menoa todella väsynyt aamun juoksusta sekä illan kuntosalista. Kuitenkaan tämä väsymys ei näkynyt tänään kuntosalilla vaan treeni meni normaalisti. Taas olen tällä hetkellä kovin väsynyt treenistä. No eipä tämä väsymys ole mitään uutta vaan ihan normaalia. Tein sitten treenit normaaleilla 3x10 seteillä tai nyt näillä pidemmillä niin ainakin loppuviikosta väsymys ei ole mikään ihme. Onneksi huomenna on välipäivätreenistä vaikka olen hieman miettinyt pientä lenkkiä, mutta jonkinlaisen kevyen voisi mennä juoksemaan siten ettei se vaikuta hirvesti palautumiseen. Sunnuntaina alkaa kuitenkin jo uusi treeniviikko joten huomenna on pakko saada kroppa palautumaan ettei uutta treeniviikkoa tarvitse aloittaa väsyneenä. Tällä kertaa en mene maanantaina kuntosalille joten maanantai on välipäivä kuntosalilta. Tämä helpottaa alkuviikon treenejä ja se kyllä näkyy loppuviikosta ettei treenipäivien välillä ole välipäivää. Varmaankin maanantain välipäivä auttaa alkuviikon jaksamiseen paremmin.

Tällä viikolla kuntosalitreenit menivät poikkeuksellisesti sekä tiistaina tuli vedettyä intrevallitreeni iltapäivällä. Tällä intervallitreenillä oli varmaan suurin syy eiliseen väsymykseen sekä tämän päivän väsymykseen vaikka välissä oli täysi välipäivä. Tämä oli nyt ensimmäinen intervallitreeni kun olen tehnyt pidempi aikaisesti pidempiä sarjoja kuntosalilla. Itse juoksun aikana en huomannut kuntosalitreenien vaikutusta, mutta palautumisiin tämä on vaikuttanut. AInakin eilisen sekä tämän päivän treenien palautumisiin.

Olen nyt kokoajan tottunut paremmin pidempien sarjojen tekemisiin joten olen päättänyt nyt pysyä tällä tiellä pidempään. Vaikka välillä palautumisissa on hieman kestänyt pidempään niin olen jo osannut tehdä seuraavan treenin palautumisen mukaan. Jos on tuntunut sille, että en ole ehtinyt palautua kunnolla niin silloin olen tehnyt muutamia liikkeitä hieman "kevyemmin". Olen huomannut sen, että koko treeniä ei ole tarpeellista tehdä kevyemmin vaan muutaman liikkeen tekeminen hieman kevyemmin auttaa asiaan. Yleensä nämä liikkeet ovat olleet niitä "raskaampia" ja treenin alussa olevia liikkeitä.

Olkapää- & hauistreeni

  • Pystypunnerrus istuen smith 3x20 40kg
  • Around the worlds 3x40 10kg
  • Hauiskääntö käsipainoilla istuen 3x20 15kg
  • Vipunostot sivulle 3x20 7,5kg
  • Takaolkapääsoutu köydellä taljassa 3x20 40kg
  • Hauis ristitajassa 3x20 30kg
  • Tuettu hauiskääntö ristikkäistalja naru 3x20 30kg

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.