Maastavetoa ketjuilla ja räkkivetoja Loaded:lla

30.07.2022 - 09:37

Eilen perjantaina kävin hieman extemporeen Loadedilla treenaamassa selkätreenin. Minun oli alunperin tarkoitus käydä tekemässä jalkatreeni keskiviikkona mutta en lopulta lähtenytkään sillä muistin nähneeni avoimet ovet postauksen IG:ssä ja kun kävin tarkistamassa niin Loaded:lla oli avoimet ovet keskiviikkona. En nyt sitten viitsinyt lähteä kun oli avoimet ovet sillä väkeä varmasti paljon joten ajattelin että menen joku toinen päivä kun ei ole ruuhkaa ja muutenkin minun pitää nyt tuhlata nuo kymmenen kerran kortin kerrat. Aloin sitten miettimään koska menisin?

Torstaina aloin hieman miettimään josko menisin sinne perjantaina ja tai lauantaina mutta tuo lauantai oli alunperin se päivä. Perjantaina päivän aikana sitten päätin lähteä illalla treenaamaan Tampereelle ja vuorossa oli "normaaliin" tapaan selkätreeni. Halusin kyllä nimittäin tehdä maastavetoa ketjuilla vaikka olin jo maanantaina tehnyt maastavetoa eli tämä oli viikon toinen kerta kun tein maastavetoa. Välillä tuo on liikaa tehdä pari kertaa viikossa maastavetoa niin en ollut varma mitä odottaa oikeasti treeniltä. Omat odotukseni ovat aina kovat mutta mikä on oikeasti todellisuus?

Maanantaina tein maastavedossa kolme ykköstä 260kg painoilla mikä oli silloin "taistelu" voitto sillä jokainen toisto tuntui raskaalle. Olin tuolloin maanantaina vain pettynyt etten saanut tehtyä kuin ykkösiä 260kg painoilla. Tuo ykkösen saaminen 260kg painoilla on tapahtunut useasti mutta esimerkiksi kahta toistoa en ole saanut kuin muutaman kerran ja olenko kolmosta saanut ikinä vai kerran? Kuitenkin siihen pitää olla tyytyväinen, että sain tehtyä kolme ykköstä. Kuitenkin tuon jälkeen lähteä tekemään viikkoon toistoa maastavetoa treeniä niin mitä odottaisin?

Toisaalta tuon 260kg saaminen ei ole jokapäiväistä vieläkään vaikka niin haluaisin, että ainakin edes kerran sen saisi oli päivä sitten mikä. Nyt perjantaina Loaded:lla suunnitelmissa oli tehdä maastavetoa ketjuilla mutta toisaalta halusin tehdä maastavetoa ketjuilla "isoilla" painoilla enkä vain niin sanotusti normaalisti. Lähdin tekemään maastavetoa ihan normaaliin tapaan 120kg, 170kg & 220kg ilman ketjuja ja tämän jälkeen 220kg ketjujen kanssa. Tällä kertaa ihmeellistä kyllä tekeminen tuntui "helpolta" koko ajan tähän asti kun taas maanantaina tekeminen ei tuntunut missään kohtaan kevyeltä. 220kg jälkeen päädyin tekemään 250kg painoilla ketjujen kanssa millä tein alkuun toiston ja tämän jälkeen kaksi toistoa.

Tämä oli nyt toinen kerta kun sain kahden toiston sarjan 250kg painoilla plus ketjut. Oikeastaan lähdin lopulta hakemaan kolmatta toistoa mutta ei mitään toivoa edes lähtemään nostamaan. Tässä vaiheessa selässä tuntui jo ja tuo viimeiseksi jäänyt toisto tuntui raskaalle niin päätin lopettaa maastavedon siihen. Kuitenkin tämän jälkeen aloin tekemään räkkivetoja sillä halusin kokeilla ATX-korokkeita ja toisaalta halusin jatkaa maastavetoa ainakin jollain tapaa. Päädyin tekemään räkkivedossa kolmosia 50kg korotuksilla eli 120kg, 170kg, 220kg sekä 270kg painoilla. Tuon jälkeen kyllä mietin teenkö toiston 300kg painoilla mutta kroppa alkoi olemaan jo siinä kunnossa että ei ehkä ja muutenkaan en nähnyt järkeä lähteä tekemään yhtä toistoa 300kg.

Maastavedon ja räkkivedon jälkeen siirryin "bodaus" puolelle missä jatkoin selkätreenin tekemistä Watsonin ja Arsenalin itselleni loistavasti sopivilla laitteilla. Näiden molempien kuntosalilaitevalmistajan laitteet vain sopivat itselleni välityksiltään sekä pidän niiden liikekulmista. Ensiksi vähän seisten t-soutua minkä jälkeen pari vetoliikeettä. 

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.