WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapeli. Paraneeko Bluesound Node 2i:n äänenlaatu vaihtamalla virtajohtoa?

22.10.2024 - 18:16

Kirjoitus hetkellä ollaan sunnuntaissa jolloin olen kokeillut WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapelia toista päivää. Mennään nyt ajassa taakse päin suurinpiirtein kesään kun aloin miettimään virtajohtojen päivittämistä hifi järjestelmään. Virtajohdot ovat sellainen kiistanalainen asia hifin parissa että se jakaa niin paljon mielipiteitä kumpaankin suuntaan. Itselläni ei ollut kokemusta virtakaapeleista ennen kuin viikko sitten ostin Tampereen Hifihuoneelta IsoTek Initium EVO3 virtakaapelit Denon x3600h vahvistimeen sekä NAD C298 päätevahvistimeen.

Kuitenkin siinä jossain kesäloman jälkeen aloin miettimään virtajohtoja ja voisiko niillä saada parannusta äänenlaatuun nykyisessä hifi järjestelmässä. En kuitenkaan tehnyt asialle mitään vaan odotin ensiksi Helsingin Hifimessuja jos vaikka siellä olisi ollut tarjouksia tai kuten kävin sitten kuuntelemassa AudioQuestin kaapelidemoa. Siellä kyllä oli jotain IsoTek tarjouksia mutta en niihin niinkään kiinnittänyt huomiota kun huone oli pieni ja siellä oli menossa kaiutin koekuuntelua. Kuitenkin tuo AudioQuestin kaapelidemo jäi mieleen minkä johdosta kysyin sitten Mareksoundin henkilöltä asioita ja mahdollista tarjousta.

Otinkin sitten seuraavalla viikolla heti maanantaina Mareksoundiin yhteyttä AudioQuestin kaapeleista sekä Audioquest PowerQuest 3 & Audioquest PowerQuest 505 virtasuodattimista vaikka itselleni AudioQuest on merkkinä hieman sellainen kysymysmerkki. Kuitenkin Helsingin Hifimessuilla AudioQuestin kaapelidemossa kuulin äänenlaadussa eron niin kaiutinkaapeleissa kuin virtakaapeleissa joten ajattelin nyt ainakin kysyä tarjousta Mareksoundilta. Kuitenkaan mitään vastausta en saanut Mareksoundilta vaikka lähetin jopa vielä toisen viestin. Samalla myös päätin etten ole tekemisissä Mareksoundin kanssa enää missään kun heitä ei kiinnosta palvella.

Eipä mennyt kauaa tuosta Helsingin Hifimessuista niin Tampereen Hifihuone järjesti normaaliin tapaan HIFI HIGH END messut joissa sitten palasin kaapeli asioihin. Hifihuoneella ihan kysyin myyjältä mitä hän suosittelisi ja olin tuota Tampereen reissua kyllä jo hieman enemmän tutkinut virtasuodattimista sekä virtakaapeleista joita Hifihuone myi. Sattumoisin Hifihuoneen messuilla oli tarjouksessa IsoTek Initium EVO3 virtakaapelit minkä lisäksi siellä olisi ollut tarjouksessa hieman kalliimpia Nordosti kaapeleita. Hifihuoneen myyjä suositteli minulle suoraan vain halvempia IsoTek Initium EVO3 virtakaapeleita mistä kannattaa lähteä liikkeelle ilman virtasuodatinta.

Tämän viikon torstaina kävin sitten hieronnassa ja päätin sitten extemporeen käydä Helsingin Audiokaupassa ensimmäistä kertaa ikinä kysymässä virtasuodattimista sekä virtakaapelia Bluesound Node 2i:hin. Minulle tarttui sieltä mukaani Audioquest PowerQuest 3 testattavaksi minkä kävin sitten palauttamassa saman viikon lauantaina. Itse en kuullut mitään eroa siinä kun laitoin Denon x3600h vahvistimen, NAD C298 päätevahvistimen sekä Bluesound Node 2i:n kiinni Audioquest PowerQuest 3 virtasuodattimeen. Näin ollen en sitten ostanut virtasuodatinta koska en kuullut siinä yhtään äänenlaadullista eroa ja minulla on jo APC:n jatkojohdot joissa on ylijännitesuojat niin en tarvitse ylijännitesuojiakaan.

Lauantaina kun kävin palauttamassa Audioquest PowerQuest 3 virtasuodattimen niin otin sitten vielä testattavaksi WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapelin minkä laitoin Bluesound Node 2i kiinni. Olen tuota WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapelia tässä nyt toista päivää testannut ja verrannut sitä Bluesound Node 2i mukana tulleeseen normaaliin virtakaapeliin. No olenko huomannut eroja? Luulin aluksi että kyllä mutta sitten kun olen vaihdellut johtoja päittäin niin huomaan etten kuule mitään eroa normaalin virtakaapelin ja WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapelin välillä.

Tämä tuli sinällään hieman yllätyksenä sillä IsoTek Initium EVO3 virtakaapelit toivat äänenlaadullisen eron kun vaihdoin Denon x3600h vahvistimen sekä NAD C298 päätevahvistimen normaalit virtakaapelit IsoTek Initium EVO3 virtakaapeleilla. Ajattelin että jos virtakaapelien vaihtaminen auttoi vahvistinten kanssa niin miksei sitten Bluesound Node 2i:n kanssa? Ainakin mitä jotain foorumeita lukee niin siellä ihmiset kirjoittelevat kuinka sillä ja sillä johdolla äänenlaatu paranee verrattuna normaaliin virtajohtoon. Tässä tullaan kuitenkin sitten siihen että millainen järjestelmä on yleisesti käytössä sekä haluaako korva kuulla sen eron kun laitteeseen laitetaan kalliimpi johto kiinni?

Tämä oli niin nähtävissä mielestäni Helsingin Hifimessuilla AudioQuestin kaapelidemossa. Aluksi lähdettiin liikkeelle perus johdoista minkä jälkeen aina laitettiin kalliimpaa johtoa kiinni. Aluksi mentiin kaiutinkaapeleilla minkä jälkeen sirryttiin virtakaapeleihin. Itse huomasin aina eron normaalin kaapelin ja AudioQuestin halvimman kaapelin väliltä mutta sitten kun mentiin kalliimpaan ja kalliimpaan kaapeliin niin ainakin itsellä oli hyvin vaikea kuulla eroja. Kuitenkin kun AudioQuestin esittelijät kysyivät kuulitteko eroja niin muutama ihminen aina sanoi että kuuli sitä ja sitä. Tämän lisäksi myöskin AudioQuestin esittelijät sanoivat jotain että kuinka tämä ja tämä parani kun vaihdettiin tähän kalliimpaan johtoon. Minulle tuli vain sellainen tunne että johtuiko eron kuuleminen siitä että ihminen tiesi että nyt on kyseessä kalliimpi kaapeli kun kyseessä ei kuitenkaan ollut sokkotesti?

WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapeli yhteenveto

Kirjoittelin aluksi että ihan kuin olisin tuntenut että Bluesound Node 2i:n äänenlaatu parani tai siis äänenvoimakkuus tuntui kovemmalta WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapelilla kuin Bluesound Node 2i:n mukana tulleen johdon kanssa. Aluksi myöskin olin kuulevinani pienoisia eroja musiikissa kun WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapelia oli kiinni Bluesound Node 2i:ssä mutta sitten olin huomaanivani että en huomaa mitään eroja. Tulinkin siihen tulokseen että WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapeli ei paranna Bluesound Node 2i:n äänenlaatua.

Kuitenkin annoin asian olla hetken aikaa ja palasin asiaan jälleen maanantai-iltana ja kuuntelin ihan erilaista musiikkia kuin millä viikonloppuna kokeilin kuunnella WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapelin eroja. Olin vieläkin aluksi sillä kannalla että WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapeli ei paranna Bluesound Node 2i:n äänenlaatua mutta lopulta kuitenkin palasin alkuperäiseen lopputulokseen.

WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapeli parantaa mielestäni Bluesound Node 2i:n äänenlaatua mutta sitä eroa on mielestäni hyvin vaikea huomata. Tässä mennään siihen linjaan että ainakaan itse en eroa meinaa huomata helposti mutta mielestäni pienoisen eron huomaan. Kuitenkin sitten kun päätän pidänkö WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapelin itselleni niin en tule kaapelia pitämään vaan palautan sen Audiokauppaan torstaina. En myöskään tule ottamaan mitään toisto virtakaapelia mukaani.

Päätökseen vaikuttaa nyt kaksi asiaa joista ensimmäinen on se että 1.5m WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapeli maksaa ~200€ luokkaan. En kuule itse WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapelilla tuon arvoista eroa. Toinen ja merkittävämpi asia on se että minulla on tässä uusi suunnitelma mitä tässä nyt mietin ja pohdin. Tämän takia en lähde nyt WireWorld Shielded Mini Electra virtakaapelia ostamaan mutta muutoin sen voisin tehdä vaikka äänenlaadullinen ero ei ole niin merkittävä.

Kävin tänään ensimmäistä kertaa Helsingin Audiokaupassa samalla reissulla kun kävin hieronnassa. Helsingin Audiokauppa on pari korttelia hieronta paikasta niin ajattelin nyt käydä katsomassa ja kysymässä virtasuodattimista. Viime kesänä kävin ensimmäisen ja ainoan kerran Tampereen Audiokaupassa kun siellä oli loppuunmyynti mutta mitään en silloin ostanut. Kuitenkin aktivoiduin stereo- / päätevahvistimen kanssa eikä tuosta mennyt kuin muutama viikko niin ostin NAD C298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta käytettynä.

Viikonloppuna tuli käytyä Tampereen Hifihuoneellta HIFI & HIGH END messuilla ja tällä kertaa reissulla tarttui mukaan IsoTek Initium EVO3 virtakaapelit sekä Kimber Kable Timbre RCA-kaapeli. Olin ennen Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuille menoa miettinyt kyllä etukäteen asioita mistä ainakin olisin kysynyt tarjouksia kun Helsingin Mareksound ei jostain syystä vastaa minulle. Olin muutamia viikkoja sitten Helsingin Hifimessuilla jossa olin AudioQuestin kaapeli a / b testingissä minkä Mareksound järjesti yhdessä AudioQuestin kanssa. Juttelin Hifimessuilla Mareksoudin henkilön kanssa AudioQuestin tuotteista ja sovittiin että ottaisin Hifimessujen jälkeen yhteyttä. Otin vielä viikonloppuna selvää AudioQuestin tuotteista ja laitoin sitten maanantaina sähköpostia Mareksoundille kysyäkseni tarjouksia muutamista eri tuotteista.

Innostuin ja aloin joskus alkukesästä käyttämään ja kalibroimaan enemmän Audio Pro Sub Focus B7 subwooferia mikä minulla on ollut siitä asti kun hankin ja rakensin ensimmäisen kunnon kotiteatterin. Nyt viimeisien vuosien aikana en kuitenkaan ollut käyttänyt Audio Pro Sub Focus B7 subwooferia kun kerrostalossa sen käyttäminen on vähän sellaista. Kuitenkin nyt kesästä alkaen olen vaihteeksi enemmän tutustunut ja kokeillut omaa Audio Pro Sub Focus B7 subwooferia minkä lisäksi katsoin pitkästä aikaa millaisia subwoofereita on nykyään tarjolla ja minkälaisia ne ovat. Mitä enemmän kokeilin ja käytin Audio Pro Sub Focus B7 subwooferia niin muistin ja huomasin sen kuinka se vain "hörppii".

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kaapelien merkityksestä äänenlaadussa ja siitä kuinka järjestelin hieman rca-kaapeleita laitteiden välillä. Kun ostin toissa kesänä NAD C298-päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta niin sain sen mukana QED rca-kaapelit. En tiedä ihan tarkkaan mitkä kaapelit ne ovat mutta kuvien perusteella ne näyttäisi olevan QED Reference Audio 40 RCA. En tuolloin edes miettinyt tekeväni muutoksia nykyiseen järjestelmään muuten ennen kuin nyt viime viikonloppuna jolloin käydessäni Hifimessuilla sain inspiraation kokeiluun.

Tampereen Hifihuone järjestää jälleen kerran HIFI & HIGH END "hifimessut" 12.10 - 13.10. Tämä on ollut minulle lähestulkoon vuosittainen tapahtuma jossa olen käynyt muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. En muista milloin kävin ensimmäistä kertaa Hifihuoneen messuilla ja kuinka monta ketaa tämä on jäänyt välistä mutta yleisti ottaen lähes joka vuosi olen tapahtumassa käynyt. Olen myös useasti löytänyt HIFI & HIGH END messuilta myöskin ostettavaa kuten nykyiset Q Acoustic Concept 40 kaiuttimet sekä Hifiman Sundara kuulokkeet.