Wharfedale WH-ST3 kaiutinjalustat

09.08.2024 - 11:27

Kesäloman aikana tuli tehtyä taas päivityksiä ja muutoksia hifi puolella mutta tällä kertaa maltillisempia. Viime kesänä tuli ostettua hieman extemporeen NAD C298 päätevahvistin kun se sattui löytymään Tampereen HifihuoneeltaMusical Fidelity LX2-LPS phono pääte. Olin kyllä viime kesänä hieman aktivoitunut enemmän katsomaan ja tutkimaan stereo vahvistimia sekä päätevahvistimia mikä oikeastaan alkoi jo edellisen vuoden loppupuolella Hifimessujen aikaan. Viime kesänä vain sattui olemaan ensiksi Tampereen Audiokaupan loppuunmyynti missä kävin hieman katsomassa mitä siellä oli tarjolla ja siinä samalla sitten aktivoiduin kyselemään stereo vahvistimista enemmän. Lopulta sitten kun kesä eteni ja satuin käymään Tampereen Hifihuoneella ostamassa phono päätteen niin minulle tarttui käteen tuo NAD C928 päätevahvistin.

Tänä kesänä ei tullut osteltua mitään uusia hifi laitteita eikä muutenkaan mitään niin ihmeellistä vaan sellaisia pieniä asioita parantamaan nykyistä laitteistoa. Kaikki tämä alkoi oikeastaan juhannuksen tienoilla kun olin käymässä Vammalassa niin silloin tuli ostettua uusi sohva. Tuon uuden sohvan ostaminen sitten taas johti muutamaan muihin pienempiin muutoksiin olohuoneessa joita sitten kesäloman aikana tuli tehtyä. Projekti on edelleen kesken sillä en ole vielä saanut kyseistä sohvaa kun kuljetus Vammalasta Espooseen ei tapahdu ihan niin nopeasti sekä tässä oli myöskin tämä loma.

Wharfedale WH-ST3

Sohvan hankinta projektista voisin kirjoitella oman kirjoituksen kunhan sohva aikanaan tulee mutta sohvan hankinnan myötä aloin sitten tekemään muutenkin olohuoneeseen muutoksia sillä uusi tuleva sohva tulee olemaan ihan erilainen kuin vanha sohva. Tässä puolestaan sitten päästään takakaiuttimiin jotka olin laittanut muutama vuosi sitten tuollaisen kaapin hyllystön kulmapaloihin. Nyt minulla oli tarkoitus koota kyseinen hyllystö yhteen olohuoneen seinälle niin tämä tarkoitti sitä että minun piti nyt viimein ostaa kaiutinjalustat takakaiuttimille.

Minun on pitänyt ostaa jo vuosikausia takakaiuttimille kaiutinjalustat mutta olen aina mennyt jollain huonekalu ratkaisulla mikä minulla on löytynyt valmiina. En ole ikinä vain raskinut ostaa oikeita kaiutinjalustoja kuin vasta nyt. Olen kyllä vuosien saatossa katsonut millaisia kaiutinjalustoja on saatavilla niin tiesin kyllä jo heti mitkä tulen ostamaan. Ratkaisu oli helppo eli Wharfedale WH-ST3 kaiutinjalustat.

Halusin ostaa Wharfedale WH-ST3 kaiutinjalustat kun minun takakaiuttimet ovat Wharfedalen kaiuttimet niin ne menevät sitten yksiyhteen vaikka ei sillä ole käytännössä mitään merkitystä. Kuitenkin kun ostaa saman merkin jalustat mitä ovat myöskin kaiuttimet niin tietää ainakin niiden sopivan hyvin yhteen eikä tarvitse tehdä mitään mittauksia. Mielestäni myöskin Wharfedale WH-ST3 kaiutinjalustat näyttävät hyvälle sillä ulkonäkö oli myös itselleni hyvin kriittinen kun ostin kaiutinjalustat. Kaiutinjalustat kun tulevat hyvin näkyville olohuoneeseen niin en halua sinne mitään ihan mitä tahansa kaiutinjalkoja.

Wharfedale WH-ST3 kaiutinjalat tulivat yllättävän pienessä laatikossa ja ne oli helppo koota aina siihen asti kunnes huomasin että paketista puuttui kaksi ruuvia. Wharfedale WH-ST3 paketissa piti tulla yhteensä 12 ruuvia joilla telineet koottiin yhteen mutta paketissa olikin vain 10 ruuvia. Päätin sitten että käyn seuraavana aamuna lähi K-Raudassa hakemassa ruuveja sillä en jaksa ottaa yhteyttä Hifihuoneelle sillä tuo prosessi kestäisi jonkin aikaa. Löysin K-Raudasta hyvin nopeasti samantyyppisiä ruuveja jotka sitten otin. Eivät ne ihan samanlaisia olleet mutta mitäpä väliä sillä oli kun ruuvit eivät kuitenkaan näy.

Wharfedale WH-ST3 kaiutinjalustojen myötä takakaiuttimien korkeus muuttui huomattavasti kun Wharfedale WH-ST3 kaiutinjalustat ovat 60cm korkeat ja kulmahyllyt olivat paljon korkeammat. En nyt tiedä onko tuolla paljoakaan merkitystä puoleensa jos toiseen sillä takakaiuttimia ei ollut kuitenkaan suunnattu kuuntelua paikkaan vaan ne sojoittivat siellä tasaisesti. Nyt kuitenkin sitten kun lopulta tulen saamaan uuden sohvan niin takakaiuttimet tulevat olemaan samalla korkeudella kuin mitä etukaiuttimet ja mielestäni se on parempi niin päin. Myöskin nyt ääni kuuluu samalta korkeudelta kuin sohva eikä äänet kuulu liian ylhäältä.

https://www.hifihuone.fi/tuotteet/kaiuttimet/jalustat-ja-kiinnikkeet/kaiutinjalustat/wharfedale-wh-st3/

Maanantaina sain viimein uuden sohvan minkä ostin / tilasin extemporeen juhannus reissulla Vammalassa käydessäni Huonekaluliike Pekka Ahosella. Toisaalta olin jo aikaisemminkin aktivoitunut katsomaan uutta sohvaa sillä pari - kolme vuotta sitten Habitare-messuilla katsoin ja kysyin tarjousta yhdestä sohvasta. Tuon jälkeen koko sohva asia jäi kyllä mielestä kunnes viime kesälomana aktivoiduin sohva asian kanssa kun huomasin CINEMA mekanissohva Stemmassa. Kävin lopulta pariin otteeseen katsomassa, kokeilemassa ja kysyin hintaa Cinema mekanissohvaa Huittisten Stemmassa viime kesäloman aikana.

Kirjoittelin juuri miten olen saanut nykyisistä Q Acoustics Concept 40 kaiuttimista paremman äänenlaadun ja nyt ajattelin vielä kerrata miten sain paremman äänenlaadun musiikin kuunteluun. Se miksi mainitsin kerrata on että olen maininnut asioista jo aikaisemmissa muutamassa kirjoituksessa. Tämä tietyllä tapaa myöskin liittyy juurikin tuohon aikaisemmin kirjoittamaani "Miten olen saanut nykyisistä Q Acoustics Concept 40 kaiuttimista paremman äänenlaadun" mutta tähän liittyy myöskin muita asioita joita en maininnut tuossa kirjoituksessa.

Tuli äsken mieleen aihe ihan sattumalta: miten olen saanut nykyisistä Q Acoustics Concept 40 kaiuttimista paremman äänenlaadun aihe? Olen ostanut nykyiset pääkaiuttimet Q Acoustics Concept 40 Hifihuoneen hifi-messujen tarjouksesta vuonna 2016 ja aina tähän kesään saakka olen tehnyt pieniä tai isompia muutoksia joko hifi järjestelmään tai itse kaiuttimiin. Samalla olen huomannut kuinka pienillä ja suurilla muutoksilla ja päivityksillä olen saanut enemmän irti Q Acoustics Concept 40 kaiuttimista.

Hifiharrastus on yleisesti kallista mutta alkuun pääsee myöskin suhteellisen edullisesti ja varsinkin jos löytää laitteet tai kaiuttimet käytettyinä. Hifiharrastuksesta kalliin tekee se että yleisesti pelkät kaiuttimet eivät riitä vaan sen lisäksi on oltava erilaisia laitteita, tarvikkeita ja johtoja. Kaikki tuo maksaa vaikka hankkisi edullisia tarvikkeita ja laitteita kaiuttimien lisäksi. Itse tämä on tullut huomattua monesti kun pitänyt päivittää hifi järjestelmää jollain tavalla kun välillä itse päivitettävä tai uusi laite ei riitä vaan siihen on lisäksi hankittava jotain muuta.

Kirjoittelinkin tuossa jo viikko pari sitten kuin kaiutin & subwoofer-tassut vaikuttavat äänenlaatuun positiivisesti. Tuossa kesäloman aikana törmäsin Youtubessa monella videolla äänen signaalin värähtelyyn niin kaiuttimien kuin erilaisten laitteiden kohdella. Lähinnä nyt IsoAcoustics tuotteiden sekä SVS SoundPath Isolation subwoofer-tassujen ansiosta. 

Tein nyt tosiaan kesäloman aikana pieniä "päivityksiä" eli muutoksia olohuoneeseen liittyen kotiteatteriin eli hifiin. Ensinnäkin ostin viimein takakaiuttimille kaiutinjalat ostamalla Tampereen Hifihuoneelta Wharfedale WH-ST3 kaiutinjalustat ja toisekseen hankin kumitassut subwooferille sekä Atacama Gel Pads Q Acoustics Concept 40 kaiuttimille. Näiden päivityksien lisäksi vaihdoin alkuperäiset Q Acoustics Concept 40 jumpperit (metalliputket) Kimber Kable 8PR kaiutinkaapeleista askartelemiin siltainkaapeleihin.