Vatsarulla treenin vaikutus tuntuu vasta parin päivän viiveellä

22.08.2023 - 00:48

Miten ihmeessä vatsarullan tekeminen lauantai-illan treenin päätteeksi tuntui kropassa vasta tänään maanantaina? Kävin lauantaina pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla tekemässä jalkatreenin missä tein kolme liikettä plus pohkeet. Treenin päätteeksi kun olin tehnyt venyttelyn sekä liikkuvuus harjoittelun niin päätin tehdä vatsoille vatsarullaa. Olen nyt kesän aikana ja varsinkin loman aikana tehnyt jonkin vartsaliikkeen kuntosalitreenin päätteeksi kun olen tehnyt venyttelyn sekä liikkuvuusharjoittelun. 

Yleisesti olen tehnyt perus vatsapenkissä vatsoja mutta jos salilla on ollut esim joku muu vatsalaite niin olen välillä tehnyt sitä. Ennen kesää tein venyttely ja liikkuvuusharjoittelua aamuin illoin minkä yhteydessä tein puolentoistaminuutin lankutuksen. Jossain vaiheessa nuo rutiinit jäivät ja siirtyivät vallan kuntosalille tehtäväksi. Jotenkin sitten Vantaan Loaded:lle on sitten osunut vatsarullan tekeminen ja se on ollut myös virhe.

En tiedä sitten onko Fitnessgymin puolella jotain vatsalaitteita kun en hirveästi sinne puolelle katso kun Vantaan Loaded:lle suuntaan. Vantaan Loaded on siis Fitnessgymin sisällä oma alueensa eli samalla hinnalla pääsee kummallekin salille. Vantaan Loaded:in puolella ei mitään vatsalaitteita ole vaan pitäisi sitten katsoa sieltä Fitnessgymin puolelta mitä en vain ole tehnyt. Kuitenkin siinä lämmittelyalueella ennen Loaded:in ovea niin yleensä vatsarulla on ollut joko jo suoraan tai sitten se pitää hakea Fitnessgymin puolelta hyllystä minkä olen siis kyllä löytänyt.

Tein lauantaina kaksikymmentä toistoa vatsarullalla vatsoja ja siinä tekiessä en edes oikein tuntenut mitään ihmeellistä. Ajattelinkin että mitä ihmettä? Yleensä vatsarulla vaikuttaa heti kroppaani ja tunnin mitä olen juuri tehnyt mutta nyt näin ei tapahtunut. Kuitenkin tiesin mitä tulevan pitää jos lähden tekemään heti liian paljon. Se sama on normaalissa vatsapenkissä kun teen liikaa niin heti alkaa vatsa kramppaamaan. Siksi vaikka kaksikymmentä toistoa ei tuntunut "millekkään" niin tiesin että siihen on hyvä lopettaa.

Vielä eilen sunnuntainakaan en tuntenyt mitään ihmeellistä kropassa ja vatsoissa mutta sitten lopulta tänään maanantaina tuntui ja paljon. Mitään kramppaamista ei tuntunut mutta tuo kramppikin tulee heti jos on tullakseen eikä se tule viiveellä. En nyt muista tunsinko maanantaiaamuna vielä mitään ihmeellistä mutta kun kävin päivällä uimassa niin varsinkin sen jälkeen vatsassa tuntui ja paljon. Tunsin saman vielä kuntosalilla kun tein maastaveto treeniä. Ajattelin vaikuttaako se maastaveto treeniin negatiivisesti mutta ainakin tuloksia katsomalla niin ei mutta kyllä se tuntui kropassa.

Näin on tainnut käydä ennenkin nyt kun muistelen että vatsassa on alkanut tuntumaan vasta maanantaina tai alkuviikosta. Muistui vain mieleen se että kun kävin päivällä uimassa niin vatsassa tuntui todella paljon uinnin jälkeen. Se voi olla se uinti mikä aktivoi vatsoja niin paljon että kun ne ovat valmiiksi rasittuneet niin uinti rasittaa vatsoja lisää. Näin ollen tänään illalla salilla en sitten kyllä lähtenyt tekemään yhtään vatsaa kyllä kun tunsin venyttelyjä tehdessä että vatsoja ei kannata tehdä.

Vatsarulla on itselleni se pahe mikä saa vatsat ihan kamalan rasittuneeksi että sen jälkeen ottaa paljon aikaa palautua. Nyt tulee vain taas muutamien päivien tauko vatsojen tekemisestä kun tiedän sen että jos lähden niitä nyt tekemään niin vatsat tulevat kyllä kramppaamaan heti. Sitten onkin kiva lähteä salilta kun vatsa vain kramppaa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".