Vaihteeksi onnistunut maastaveto treeni

26.11.2022 - 13:13

Eilen perjantaina oli jälleen paluu "normaaliin" kun kävin tekemässä maastavetotreenin PTVGYM:llä kun viime viikolla perjantaina olin käymässä Vantaan Loaded:lla tekemässä rinta- & selkätreenin sekä lauantaina tein maastaveto treenin PTVGYM:llä. Myöskin tällä kertaa tämä oli ensimmäinen onnistunut maastaveto treeni pienen flunssan jälkeen ja kolmas maastaveto treeni PTVGYM:llä flunssan jälkeen. Tämä kertonee siitä että olen nyt kenties palautunut flunssasta ja saanut kropan toimimaan?

Aloitin maastaveto treenin normaaliin tapaan millä olen sen PTVGYM:llä nyt aloittanut eli pienen korokkeen päältä decifit tyylillä. Tätä decifit maastaveto aloin tekemään kesällä pitkästä aikaa ja huomasin että saan jostain syystä maastavedon tekemiseen paremman asennon sekä tekeminen tuntuu muutenkin vahvemmalta. Tuolloin en tehnyt vielä niin kuin nyt että vaihdan tyyliä kesken treenin vaan jos aloitin tekemään decifit maastavetoa niin tein sitä loppuun asti. Jossain kohtaan kesän jälkeen syksyllä aloin tekemään tätä että tuossa 170kg tai 220kg jälkeen vaihdoin decifit tyylin normaaliin tyyliin ja siitä ketjuihin.

Kun aloitan maastavedon decifit tyylillä niin totun ottamaan asennon alempaa niin se on siitä sitten helpompi siirtää normaaliin maastavetoon. Huomaan välillä kun aloitan tekemään maastaveto treeniä ihan normaalisti niin välillä asento jää syystä tai toisesta hieman liian ylös milloin tekeminen keskittyy vähemmän jaloille ja kokonaan selälle. Nyt kun olen saanut tehtyä muutama viikko sitten maastavedossa 285kg ja tällä kertaa 275kg niin yhtenevä tekijä on ollut alempi asento ja pystysuorempi selän asento. Näin keskityn nostamaan maastavedon enemmän jalkoja käyttäen enkä pelkästään selällä runttaamiseen.

Tälläkin kertaa maastaveto treeniin kului pari tuntia aikaa lämmittelyineen. Tämä siis sisälsi decifit maastavetoa, maastavetoa ketjuilla, maastavetoa normaalisti sekä lohkojen päältä maastavetoa. Tuossa kun vaihdoin maastavedon tekemisen lohkojen päälle tekemiseen niin siinä pidin extra 10 minuutin tauon kun olin vähentänyt painot takaisin 120kg sekä laittanut laatikot paikoilleen. Käytännössä lohkojen päältä maastavetoon meni se puolisen tuntia minkä tein paljon nopeammin muutenkin ja noihin ilman laatikon päältä maastavetoihin se puolisen toista tuntia.

Parin tunnin maastaveto treenin jälkeen tein sitten vielä tunnin bodaus treenin selälle. Tämän aloitin tuetulla t-soudulla mitä seurasi soutu maaten laitteessa, t-soutu tangolla kahvalla sekä viimeisenä ylätaljalaite. Tein pitkästä aikaa PTVGYM:in soutu maaten "laitetta" penkkiä kun viime viikon perjantaina Vantaan Loaded:lla tein erittäin hyvää maaten soutua missä rintatuki on lyhyt ja jalat saa tuetuksi alhaalta päin. PTVGYM:in vastaava kun on vain vaakapenkki missä tasapainon pitäminen on erittäin vaikeaa kun koko kroppa vain penkin päällä ilman mitään tukea. Kuitenkin kun tein viime viikolla Vantaan Loaded:lla tuota maaten soutua niin eilen tuon tekeminen oli kuitenkin helpompaa kuin viimeksi PTVGYM:llä jokin aikaa sitten.

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.