Uusi treeniviikko alkoi jo perjantaina

16.11.2016 - 12:06

En ollutkaan eilen niin puhki mitä olen ollut lauantaisin torstain selkä sekä perjantain olkapää- & hauistreenin jälkeen. Se hieman yllätti ja siksi illalla kuntosalille menemistä pystyi helpommin harkitsemaan. Aluksi tosin mietin, että olisin mennyt "vasta" tänään vaikka siellä on avoimet ovet ja olisin saanut eilisen vapaaksi. Mitä pidemmälle päivä kului niin sitä enemmän aloin miettimään menemistä kuntosalille ilalla ja saadessani välipäivän lauantaille. Tietenkin kolmas päivä putkeen mietitytti, koska kyseessä oli kuitenkin pidemmät sarjat. Päätin kuitenkin mennä eilen illalla kuntosalille ja pitää tänään lauantaina välipäivän.

Eilen minulla oli suunnitelmissa mennä aamulenkille, mutta satuin heräämään ennen herätystä wc-hätään. Samalla huomasin vasemmassa jalassa jotain. Tämän johdosta siirsin herätystä eteenpäin ja jätin menemättä aamulenkille. Kun heräsin sitten oikeasti niin huomasin vasemmassa jalassa olevan pienen rasitusvamman. Mitä pidemmälle aamu kului niin sitä enemmän rasitusvamma tuntui jalassa. Onneksi en siis lähtenyt aamulenkille, koska tällöin rasitusvamma olisi vain pahentunut. Tälläkin hetkellä tunnen rasitusvamman olevan vielä jalassa joten nyt on vain parempi antaa sen parantua. Huomenna on kyllä luvassa jalkapäivä kuntosalilla ellen nyt siirrä sitä päittäin tiistaina vuorossa olevaan selkäpäivään. Ehkä huomenna on parempi vain tehdä selkätreeni ja tiistaina jalkatreeni.

Eilen perjantaina jatkui parin viikon treenipäivien vaihdokset ja tästä syystä aloitin uuden treeniviikon perjantaina sunnuntain tilaan. Tämän viikon kuntosalitreenit osuvat tämän viikon loppuun sekä ensiviikon alkuun. Perjantai, sunnuntai, tiistai ja keskiviikko ovat tämän treenin treeniviikon päivät, kun viime treeniviikon päivät olivat sunnuntai, maanantai, keskiviikko ja torstai. Näin ollen parin viikon treenipäivät ovat poikenneet normaaleista. Välillä olen tottunutkin tekemään treenipäivät poikkeavina, mutta kyllä se oli monena päivänä hieman outoa tehdä eri treeni kuin normaalisti. Tärkeintä oli kuitenkin aloittaa oikea treeni ja tässä minulla ei kyllä nyt ollut mitään ongelmia. Helposti vain voi alkaa tekemään jotain toista treeniä, kun x päivänä on x treeni, mutta nyt on tehnytkin x päivänä y treenin. Esimeriksi eilen tein rinta- & ojentajatreenin minkä olen tehnyt pääsääntöisesti sunnuntaisin / maanantaisin kun normaalisti perjantaisin on vuorossa olkaa- & hauistreeni.

Eilen perjantaina kuntosalilla on perjantaiksi paljon väkeä ja mitä pidemmälle ilta meni niiin väen määrä ei oikeastaan laskenut. Yleensä perjantaisin on ollut treenini loppupuolella vain muutamia ihmisiä, mutta eilen siellä oli alusta loppuun paljon juuri perjantaiksi. Ilmeisesti eilen kuntosalin perjantain aikataulu oli muuttunut tuntia myöhemmäksi yhdeksästä kymmeneen. Varmaan juuri tuon vaihdoksen takia väkeä oli tuohon aikaan normaalia enemmän. Huomasin itse väen paljouden sen takia, että käsipaino / vinopenkki alueella oli suhteellisen paljon ihmisiä kokoajan. Juuri se aluea mihin treenini sijoittui. Tämän takia tein muutamat liikkeet eri ristikkäistaljassa kuin normaalisti mikä tarkoitti erilaisilla painoilla tekemistä ihan sen vuoksi, koska laitteen painot eivät ole vertailtavissa. Tekemäni ristikkäistaljan painot ovat aivan jotain utopiaa ja en tiedä niiden todellista arvoa kuten ei varmaan kukaan muukaan. Olen joskus kysynyt yhdeltä personal traineriltä ohimennen olisiko hän osannut sanoa jotain, mutta ei hänkään osannut sanoa siihen mitään. Muutenkin tuossa ristikkäistaljassa painot menevät x.25kg sekä x.75kg tarkkuudella joten se ei käytä mitään tasa kiloja.

[[{"fid":"296","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"375","width":"500","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Aloitin treenin pitkästä aikaa penkillä ja yksi syy miksi tein pitkästä aikaa penkkiä oli myös se, että sain varmistajan. Kahdenkymmenen toiston penkkiin kun on vain hyvä ottaa varmistaja. Paino valintakin osui todella hyvin. Ensimmäinen sarja meni todella kevyesti, toisessa alkoi muutamat viimeiset toistot tuntumaan ja viimeisessä täytyi jo hieman "puristaa". Täydet kolme sarjaa kaksikymppisiä 80kg:lla ja vain viimeisen sarjan pari kolme viimeistä toistoa poikkesivat hieman tyylillisesti eli niissä piti hieman pusertaa enemmän. Penkin väliin jättäminen viikoiksi oli tehnyt hyvää ja sain juuri pienemmillä painoilla todella hyvän tuntuman. Jos tuo kahdenkympin setti olisi vertailu kelpoinen isojen yli 100kg:n settien kanssa niin yli 100kg jäisivät pahemman kerran. En saa lähellekkään samanlaista tuntumaa isoilla painoilla mitä sain eilen.

Toinen liike mitä tein pitkästä aikaa monien viikkojen taukojen jälkeen oli dippi. Dippiin otin 5kg lisäpainon ja toistomäärä oli viisitoista. Kahdenkymmenen toiston sarjoja en olisi jaksanut tehdä, koska toisen ja kolmannen sarjan viimeiset toistot jäivät puhtaista. Ne olivat vain sinnepäin. Dippi on ollut myös sellainen liike, että tauon tekemisestä on huomannut heikentyville tuloksilla. Luulisin viikkojen tauolla olleen pieni vaikutus ja sen takia liikkeen tekeminen oli hieman raskasta. Dipin tekeminen puolestaan auttoi treeniä siinä määrin, että sain todella hyvän tuntuman ojentajiin lopputreenin ajaksi.

Treenin loput liikkeet olivat sitten perus juttuja ja yritin tehdä hieman eri liikkeitä kun viimeviikolla. Tekemisiinä vaikutti hiukan myös väen määrä käsipaino / vinopenkki alueella, mutta ei hirveästi. En vain jaksanut jäädä odottelemaan liikkeen tekemistä ja halusin tehdä liikkeen oman aikataulun mukaan. En oikeastaan huomannut treenin aikana sitä, että vuorossa oli kolmas päivä putkeen. Yleensä en myöskään huomaa kolmatta päivää, mutta sitten jos kyseessä on neljäs päivä niin silloin huomaan sen väsyneenä treeninä. Yritän aina välttää neljän päivän putkea ja harvassa ne ovat olleetkin.

Rinta- & ojentajatreeni

  • Penkki 3x20 80kg
  • Dippi 5kg lisäpaino 3x15
  • Alaristikkäistalja 3x20 8.75kg
  • Ojentajapunnerrus taljassa naru tuettuna vinopenkissä 3x20 21.25kg
  • Ranskalainenpunnerrus käsipainolla 3x20 75kg
  • Rintaprässi 3x20 70kg

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.