Tuplajalkatreenien jälkeen paluu normaaliin treenirytmiin

21.12.2016 - 10:16

Perjantaina ja lauantaina tuli tehtyä tuplajalkatreenit minkä jälkeen sunnuntaina oli välipäivä ja maanantaina alkoi jälleen uusi treeniviikko. Tällä kertaa en miettinyt tuplatreeniviikkoa sillä ajattelin ottaa tuon perjantain sekä lauantain jälkeen hieman rauhallisemmin. Muutenkin kyseessä on hieman tälläinen viikko minkä suunnitelmista en oikein tiedä etukäteen. En ole varma minä päivinä menen kuntosalille ja en myöskään tiedä treenien järjestystä. Tällä hetkellä tai oikeastaan sunnuntaista lähtien suunnitelma on ollut se, että käyn tekeen treenit maanantaista - keskiviikkoon sekä perjantaina. Näin ollen torstai jäisi jälleen välipäiväksi parin viime viikon tapaan.

Muutoinkin olen nyt ottanut "varoen" tämän viikon treenit ainakin ensimmäisen liikkeen osalta. Niin maanantaina penkin kuin tiistaina maastavedon aloitin sinällään rauhallisesti tai ainakin katsoin missä kunnossa olen. Jotenkin ihmeellisesti minulle ei ole tullut jalat kipeäksi tai kankeiksi tuon perjantain sekä lauantain treenien osalta mikä on ollut todella ihmeellistä. Olenko tällä kertaa osannut tehdä lihashuollon treenien jälkeen paremmin kuin normaalisti? Olenko nyt vain keskittynyt asiaan kun treenasin jalkoja enemmän kuin normaalisti?

Mitään kankeutta ei ole tullut normaaliin kävelemiseen tai portaissa menemiseen mitä on saattanut tulla kovien jalkatreenien jälkeen. Ajattelin etukäteen "sivuvaikutuksien" olevan kovemmat kun treeni määrä tuplaantui, mutta olin väärässä. Onhan reisissä tuntunut kyllä sille, että jalkoja on treenattu, mutta mitään ihmeellistä niissä ei kuitenkaan tunnu. Kuitenkaan mitään jalkatreeniä en ole vielä suunnitellut ja ainoa suunnitelma jalkojen osalle on se, että se on korkeintaan loppuviikosta milloin treenaan seuraavan kerran jalkoja. Tämä treeni tulee kyllä olemaan mielenkiintoinen kun en tiedä voinko treenata jalat kovaa vai pitääkö jalkojen kanssa varoa.

Maanantai-iltana rintatreeni muutamalla olkapääliikkeellä

Maanantaina aloitin treenin penkin tekemisellä missä otin alkuun aika rauhallisesti kun en tiennyt miten kroppa jaksaa yleisellä tasolla. Kuitenkin hyvin nopeasti huomasin sen, että rauta oli kevyttä minkä johdosta kokeilin penkissä tehdä hieman isommilla painoilla pitkästä aikaa. Painot pyörivät siinä 140kg ja 160kg painoilla millä tein sarjoja. Sarjat olivat siinä viiden toiston - kymmenen toiston välissä.

Penkin jälkeen teinkin sitten taas pystypunnerruksen sekä vinopenkin käsipainoilla vuoron perään. Aloitin tekemällä pystypunnerruksen minkä jälkeen tein vinopenkkiä ihan suorilla sarjoilla eikä supersarjana tehtynä. Viimeisen sarjan tein kylläkin supersarjana molemmissa liikkeissä käyttäen kahdenkymmenen toiston sarjoja. Yleisesti tein näissä kummassakin liikkeessä kahdenkymmenen toiston sarjoja sekä alkuun lyhyempiä kymmenen - kahdentoista toiston sarjoja. Olen tätä samaa tyyliä nyt käyttänyt muutamia kertoja kun olen tehnyt rinta- & olkapäätreeniä samassa treenissä.

Tämän jälkeen tuli tehtyä vielä ristikkäistaljaa alhaalta sekä ylhäältä minkä jälkeen vielä vipunostoa hieman erikoisemmalla tyylillä enemmän takaolkapäille.

Rintatreeni & olkapäätreeni

  • Penkki
  • Pystypunnerrus käsipainoilla
  • Vinopenkki käsipainoilla
  • Alaristikkäistalja
  • Ristikkäistalja
  • Vipunostot sivulle

Tiistaina aika normaali selkätreeni

Tiistain selkätreeni alkoi maastavedolla missä minun olisi pitänyt käyttää hieman erilaisia painoja mitä lopulta käytin. Nousin nimittäin liian suurin painoihin päivän kunnon mukaan kun minun olisi pitänyt vain pysyttäytyä 180kg sekä maksimissaan 200kg painoissa. Toisin kuitenkin kävi kun tein pari ykköstä 220kg painoilla sekä yritin vaihteeksi nostaa 245kg mikä nyt ei noussut maasta oikeastaan kuin pari senttiä. Ihan normaalia ja minun olisi pitänyt tämä jo tajuta siinä vaiheessa kun 220kg tuntui jo raskaalle tällä kertaa.

 

From evening #backworkout #backday #gym #gymlife #powerbeats2wireless #trance #gazoz

A photo posted by Tuomas Välimaa (@tvalimaa) on

En tiedä vaikuttiko viime viikko maastavetoon ja selkätreeniin yleisesti jotenkin. Viime viikolla en tehnyt maastavetoa ja selkätreeni muutenkin oli "normaalista" poikkeava. En tiedä voiko yhdellä viikolla olla väliä vai oliko se oikeasti hyvä, mutta olin muuten väsyneempi vain. Luulisin kuitenkin tuon perjantain sekä lauantain vaikuttaneen varsinkin maastavetoon ja minähän en nyt tuota ottanut mitenkään huomioon.

Maastavedon lisäksi tein kulmasoutua, vaakasoutua sekä ylätaljaa leveällä otteella. Näin ollen selkätreenistä tuli itselleni aika perus selkätreeni mitä olen vuosien saatossa tehnyt. Oikeastaan ainoa muutos tuohon "normaaliin" oli se, että tein vaakasoutua alataljan sijaan. Olisin kyllä tehnyt t-soutuakin mutta en vain jaksanut alkaa kiertelemään hakemassa 10kg painoja ympäri salia tällä kertaa ja katsoin normaalin kulmasoudun riittäneen tällä kertaa.

Selkätreeni

  • Maastaveto
  • Kulmasoutu
  • Vaakasoutu
  • Ylätalja leveä

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.