Tuli aloitettua jälleen dieetti uudella ruokavaliolla ja vähillä hiilareilla

30.06.2017 - 10:33

Maanantaina tuli aloitettua "jälleen" eräänlainen dieetti kokeilu mitä on nyt takana neljä päivää ja viides menossa. Käytännössä karistin hiilarit pois päivään kahdesta suurimmasta ateriasta ja korvasin hiilarin joko rasvoilla tai proteiinilla, mutta suurin muutos itselleni oli ottaa salaatit mukaan. En ole taas pitkään aikaan syönyt hirveästi mitään salaattia tai vihanneksia joten päätin ottaa ne mukaan päivän yhteen ateriaan mikä on ollut päivän viimeinen eli iltapala. Tällöin kun syön salaatit eli vihreän illalla niin minun ei tarvitse ottaa aineksia aamulla mihinkään rasiaan vaan voin ottaa ainekset suoraan jääkaapista lautaselle. Tämä helpottaa ja vähentää rasioiden määrää mitkä otan mukaan töihin. Aterian runko kuitenkin koostuu kanasta ja kananmunasta joten katsoin tämän olevan helpointa olevan ateria minkä syön kotona. Tämän aterian paikka olisi voinut olla ennen treeniä mutta päätin sen olevan treenin jälkeen sillä haluan ison aterian syötäväksi treenin jälkeen. Vastaavasti ennen treeniä on tullut vedettyä vain mustikkasmoothie mikä täyttää aluksi mutta mikä kuitenkin sulaa nopeasti.

En ole laskenut makroja tällä kertaa vaikka minun piti tehdä näin. Kuitenkin hiilarit on todella minimissään ja luulisin niiden olevan 50g per päivä. Ainakin ne ovat reilusti alle 100g per päivä ja suurimman osan hiilareista otan treenijuomassa. Treenijuomani on sisältänyt tällä viikolla Octanea ja Maltoa eli aminohappoja (BCAA) ja glutamiinia hiilarin kanssa. Otin hiilarin treenijuomaan ihan sen takia, että jaksaisin treenata sillä päivän ateriat ovat todella pieniä eikä niistä saa nyt hirveästi energiaa.

 

My #postworkoutmeal and last #meal today #proteinfood #cleaneating #eveningsnack #greenfood #gymfood #easyfood

A post shared by Tuomas Välimaa (@tvalimaa) on

Tein myös sellaisen päätöksen, että jätin palautusjuoman väliin ja syön sitten "suuremman" iltapalan. Olen välillä nyt kokeillut ennen tätä viikkoa, että olen syönyt päivän suurimman aterian illalla minkä lisäksi on tullut otettua palautusjuoma. Kuitenkin nyt päätin jättää palautusjuoman ottamatta sillä treenin jälkeen tulee kuitenkin heti syötyä kanaa, kananmunaa ja rasvoja. Näin ollen saan ateriasta saman mitä saisin palautusjuomasta niin katsoin tällä kertaa olevan parempi jättää palautusjuoma juomatta. Säästää siinäkin sitten Whey ja Malto pusseista seuraaviin kertoihin kun ei tule ihan koko ajan niitäkään käytettyä.

Iltapalana toimii siis kana, kananmuna, avokaado ja jotain muutamaa vihreää salaattiainesta oliiviöljyn kera. Näin saan sitten illalla vielä ihan ateriasta proteiinia ja rasvaa sekä hieman hiilariakin. Tällä aterialla sitten jaksaakin hyvin aamupalaan asti minkä olen syönyt aamulenkin jälkeen eli siinä kahdeksan - puoli yhdeksän välissä. Aamulenkit ovat olleet tällä viikolla "poikkeuksellisesti" kävelylenkkejä sillä alkuviikosta minulla oli vielä selän kanssa hieman "ongelmia" enkä halunnut rasittaa alaselkää juoksulla yhtään sen enempää sillä halusin kuitenkin tehdä kyykkyä jalkatreenissä. Aamukävelyt ovat olleet kestoltaan siinä 30min - 40min väliltä.

Päivän ateriat dieetillä:

  • Kaurapuuro + Chian siemenet + puolikas banani
  • Kana, raejuusto, fetajuusto + oliiviöljy
  • Rahka + cashewpähkinöitä
  • Proteiini mustikkasmoothie
  • Whey 100 + kreatiini ennen treeniä
  • Kana, kananmuna, avokaado, salaattia + oliiviöljyä

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".