Treeniviikko alkoi hauis- & ojentajatreeneillä

16.11.2016 - 12:06

Tein nyt vaihteeksi suunnitelmia tulevien treenien osalta. Tähän vaikutti sellainen asia, että minulla on ollut vasen olkapää hieman kipeä sitten viime perjantain olkapäätreenin jälkeen. Perjantaina en huomannut normaaliin tapaan yhtään mitään vasemmassa olkapäässä. Mielestäni mitään ihmeellistä ei edes käynyt, mutta tästä huolimatta lauantaina aloin tuntemaan pieniä kipuja vasemmassa olkapäässä. Varsinkin kun aloin nostelemaan vasenta kättä niin tällöin huomasin ettei kaikki ole ihan normaalisti.

Vaikka tunsin kipuja lauantaina niin tein siitä huolimatta sunnuntaina olkapäätreenin. Jossain liikkeissä tunsin kipua ja jossain vähemmän tai en oikeastaan ollenkaan. Lähinnä enemmän etuolkapäihin ottavissa liikkeissä tunsin kipua, mutta tein niitä siitä huolimatta. Mielestäni mitkään kivut eivät kuitenkaan pahentuneet tuon johdosta vaikka teinkin sunnuntaina olkapäätreenin.

Aloin kuitenkin suunnittelemaan uutta treeniviikkoa juurikin olkapäätä ajatellen. Ajattelin säästellä olkapäätä alkuviikosta minkä johdosta aloitin viikon käsitreenillä. Tämän jälkeen tiistaina oli vuorossa välipäivä joten sain hyvin ainakin kaksi päivää ”lepoa” olkapäälle. Tietenkin olisin vielä saanut tai en sano mitään kun en ole vielä tietoinen keskiviikon treeneistä niin keskiviikon vähemmän rasittuneeksi olkapäille. Tämä vain tarkoittaisi sitä, että tekisin jalkapäivän keskiviikkona.

Jalkatreeni ei haittaa kipeetä olkapäätä paitsi ehkä kyykky, suorin jaloin maastaveto sekä käsipainoilla tehtävät kyykyt. Rintatreeni ja selkätreeni ovat sitten treenejä jotka tuntuvat olkapäissä enemmän tain vähemmän. Riippuen tietenkin liikkeistä, mutta rintatreenissä ja selkätreenissä useat liikkeet ottavat enemmän tai vähemmän olkapäähän. Tämän johdosta olkapää on yksi kriittisimmästä lihaksesta minkä ollessa rikki enemmän tai vähemmän on haittaa monessa asiassa. Siksi olisikin parempi ettei tekisi mitään ihmeellistä treeniä olkapään ollessa kipeä ettei olkapää menisi huonompaa kuntoon.

Treeniviikko alkoi tupla hauis- & ojentatreeneillä

Yleisesti voisi sanoa, että maanantai meni vähäisillä liikemäärillä. Niin aamun kuin illan käsitreeneissä liikemäärät eivät päätä huimanneet. Tulin käyttäneeksi muutamia supersarjoja, mutta tästä huolimatta pidän yleistä liikemäärää hyvin pienenä. Yleensä olen pitänyt aamun käsitreenin liikemäärän pienenä, mutta tällä kertaa molemmat treenit pysyivät pienillä liikemäärillä.

En kyllä suunnitellut liikkeitä etukäteen hirveästi ja välillä minulla olikin vaikeampi saada parempaa tuntumaa tekemiseen. Tämä johtui kyllä siitä, että tulin vaihteeksi tehneeksi lyhyempiä kuuden - kahdeksan toiston sarjoja isommilla painoilla. Olen tästä jo kirjoitellutkin, että nämä lyhyemmät sarjat eivät oikein tunnu menevän niin hyvin perille kuin pidemmät sarjat sekä supersarjat. Tästä huolimatta olen nyt parin viimeisen treenin aikana käyttänyt lyhyempiä sarjoja sekä hieman isompia painoja.

On kuitenkin parempi välillä tehdä erilailla kun sillä tyylillä millä tulos on parempi. Lihas vain tottuu ajanmyötä siihen millä saa hyvin tuntuman. Tämän jälkeen on vain sitten vaikeampi löytää taas parempi tapa saada hyvä tuntuma. Tämän takia olen nyt vaihteeksi tehnyt suuremmilla painoilla lyhyempiä sarjoja vaikka se ei ole tuntunut menevän yhtä hyvin perille. Voi olla, että se menee hyvin perille, mutta en vain tunne sitä yhtä hyvin.

Aamun hauis- & ojentajatreenit

  • Hauiskääntö käsipainoilla pyramiidisarjoilla
  • Ranskalainen punnerrus z-tanko scott-penkissä
  • Hauiskääntö z-tanko scott
  • Supersarja Tuettu ojentajapunnerrus + Ojentajapunnerrus istuen pään yli
  • Supersarja Hauiskääntö talja naru + ojentajapunnerrus naru

Illan hauis- & ojentajatreenit

  • Hauiskääntö z-tanko
  • Ranskalainen punnerrus maaten
  • Supersarja Hauiskääntö käsipainoilla vastaote istuen + Hauiskääntö käsipainoilla hammer
  • Ojentajapunnerrus käsipainolla niskan takaa

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".