Toinen kerta ja ensimmäinen maataveto treeni PTVGYM Tampereella

05.07.2024 - 17:20

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Olin lopulta noin jotain varttia vaille seitsemän Tampereen PTVGYM:llä maanantai-iltana ja täytyy kyllä sanoa että vaikka porukkaa oli niin varsinkin vapaapainoalueella treenaajia oli vähän. Lähes kaikki treenaajat olivat "lasten" alueella eli yleisellä puolella. Tällä kertaa siis Tampereen PTVGYM:lle oli avautunut uusi vapaapainoalue mitä ei ollut viimeksi kun kävin ensimmäistä kertaa Tampereen PTVGYM:llä. Tuolloin kyykkyräkit ja maastavetoalustat olivat aika tiiviisti jolloin siinä ei hirveästi ollut ylimääräistä tilaa. Kyllä siinä mahtui treenaamaan mutta aika tiivis oli meininkin kun itse siinä kyykkäsin ja minun takana tehtiin maastavetoa.

Uusi vapaapainoalue vaikutti jopa liian suurelta siihen nähden mitä siellä oli. Muutoinkin muutamia puutteita siellä oli mutta ainakin sitä tilaa treenata oli. Omasta mielestäni varsinkin kalibroituja kiekkoja tuntui olevan vähän ja vain yksi tangon "kippaaja"/nostaja millä saa nostettua tangon ilmaan kun laittaa tankoon maastavetoa tehdessä painoja. Nämä kaksi asiaa nousi esiin negatiivisuuden puolelta eli vähän painoja ja yksi "kippaaja"/nostoja tangolla sekä myöskin se että kun sitä tilaa oli niin painoja joutui hakemaan hieman kauempaa.

Olin jo kerran käynyt tekemässä jalkatreenin Tampereen PTVGYM:llä niin tiesin mitä siellä suurin piirtein oli niimpä treenin suunnittelu etukäteen oli helpompaa. Päädyin tekemään maastavetoa ketjuilla minkä jälkeen tein maastavetoa vastustusnauhojen kanssa kun Tampereen PTVGYM:llä oli hyvät maastavetopaikat siihen tarkoitukseen. Näin ei ole esimerkiksi Pitäjänmäen PTVGYM:llä eikä edes Roihupellon PTVGYM:llä vaan kyseisillä saleilla on sellainen levy mihin saa laitettua vastustusnauhat ja minkä saa sitten laitettua maastavetopaikalle. Pitäjänmäen PTVGYM:in ongelma vain on se että yksi niistä metalli tapeista mihin pitäisi laittaa kuminauha niin on hukkunut kauan sitten niin sitä koko alustaa ei voi näin ollen edes käyttää.

Maastaveto treenin jälkeen menin sitten katsomaan mitä selkälaitteita Tampereen PTVGYM:llä oli ja kokeilin siinä jotain kolmea eri laitetta ennen kuin lähdin pois salilta. Olin tehnyt jo maastavetoa ajallisesti ja sarjallisesti todella paljon minkä johdosta olin jo väsynyt sekä en halunnut olla hirveän myöhään salilla kun minulla oli muutenkin jo takana pitkä päivä. Näin ollen bodaus pumppailu jäi aika nopeaksi mutta sain kokeiltua ne kolme - neljä laitetta hyvin mitä tein.

Vaikka tuo pumppailu jäi lyhyeksi niin tein silti vähintään kolme työsarjaa kaikkia laitteita / liikkeitä mutta ajan nopeuttamiseksi pidin vain lyhyemmät palautukset ja tein liikkeet pienemmillä painoilla sekä pysäytyksellä. Muutenkin olen tehnyt jo pidempään selkätreenit pienemmillä painoilla ja kontrolloiluilla toistoilla juuri pysäytyksiä käyttäen. Näin ollen selkätreenistä ei tule ryskäämistä vaan toistot pysyvät kontrollissa. Toisaalta liikkeisiin ei saa sitten ihan niin paljon painoja kun pitää kontrollin.

Nopeasti voisi sanoa että Tampereen Loaded:lla on yleisesti paremmat ja monipuolisemmat laitteet mutta Tampereen PTVGYM:llä näytti silti olevan myöskin muutama parempi laite kuin Tampereen Loaded:lla. Tampereen PTVGYM:llä on tilavammat vapaapainoalueet niin sellainen treeni sopii paremmin ehkä sinne mutta siellä on kyllä jotain puutteita joita Tampereen Loaded:lla on. Laite puolella sitten Tampereen PTVGYM:n jää selvästi Tampereen Loaded:sta. Kuitenkin Tampereen PTVGYM:n on hyvä sali millaista toivoisin vähintään myöskin Espooseen sillä Espoossa ei ole yhtään kunnon kuntosalia. Ei voi olla kuin vain kateellinen Tampereen kuntosali valikoimaan.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.