Tämän viikon treeniviikosta ja Pirates of the Caribbean & Street Gastro sandwichit

18.06.2017 - 13:35

Kuntosalilla kaikki on suhteellista mutta tämän viikon treenien osalta oma viikkoni oli ainakin suurimmaksi osaksi "chillailua" ja chättäilyä" kuin treenaamista. Oikeastaan tiistain olkapäätreeni ja keskiviikon jalkatreeni olivat viikon ainoat "kunnon" treenit ja maanantain rintatreeni, torstain selkätreeni ja perjantain käsitreeni olivat sitten sitä toista osastoa eli "chillailua" kuntosalilla. Ei siinä ettenkö olisi saanut treenejä osumaan oikeisiin paikkoihin mutta se intensiivisyys ja tyyli treenata oli ihan erilaista kuten esimerkiksi viime viikolla. Tämän viikon treeneillä ja viime viikon treeneillä ei ollut käytännössä yhtään samanlaisuuksia millään mittarilla mikä oli toisaalta ihan hyvä sillä toista tuonkaltaista viikkoa en olisi kyllä itsekkään pystynyt toteuttamaan.

Kaikki on kuitenkin suhteellista joten vaikka omasta mielestäni treenit olivat mitä olivat niin todellisuudessa ne olivat ihan perustreenejä. Kuitenkin kun välillä tottuu vetämään treenejä joissa hieman jopa ylittää itsensä niin tuon jälkeen perus tekeminen tuntuu välillä itselleni "diipadaalta". Kuitenkin tiedostin asian jo itse hyvissä ajoin enkä lähtenyt edes kokeilemaan mitään ihmeellisyyksiä tällä viikolla. Jotain pieniä erikoissarjoja tuli tehtyä mutta ei kuitenkaan mitään ihmeellisiä tai useita.

Samalla kun tämä viikko oli muutenkin hieman "perusviikko" treenien osalta ja muutenkin väsynyt viime viikon jälkeen niin samalla päätin pitää viikonlopun välipäivinä. Yhdessä vaiheessa olin jo hieman suunnitellut, että en välttämättä pitäisi tai jos pitäisin niin se olisi toinen päivä ja toisena kävisin tekemässä treenin. Kuitenkin päätin pitäväni molemmat päivät välipäivinä sillä viime viikko oli todella raskas eikä silloin tullut pidettyä yhtään välipäivää.

14 fL -tason 3D Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Lauantaina tuli sitten lopulta käytyä katsomassa Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Aluksi hieman päätin etten menisi katsomaan elokuvaa leffaan vaan odottaisin blu-ray:tä minkä ostaisin alennuksesta. Kuitenkin kun satuin lukemaan Finnkinon sivuilta, että Disney tekee Finnkinolle 3D-erikoisversion uudesta Pirates of the Caribbean -elokuvasta. Tämä sai minut hieman ajattelemaan toisin ja nyt kun minulle tuli sopivasti aikaa niin lauantaina muutamia tunteja ennen näytöksen alkamista hommasin lipun ja menin katsomaan elokuvan Ison Omenan Scape-saliin. Täytyy sanoa, että huomasin eron nopeasti verrattuna normaaleihin 3d-elokuviin joita olen käynyt katsomassa. Tästä syystä oli ihan hyvä kokemus käydä katsomassa Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge ihan leffassa.

Mitä itse elokuvaan tulee niin aikalailla sitä samaa mitä muut jatko-osat ovat olleet. Ei mitään uutta vaan enemmänkin hieman väsynyttä tekemistä. Ainakin itseäni  esittämä Captain Jack Sparrow alkaa jo olemaan jo hieman väsynyttä. Olisivat vain jättäneet elokuvan siihen yhteen eli Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, mutta Disney näki rahareiän millä tienata hieman rahaa vaikkakaan uudemmat elokuvat eivät ole enää menestyneet kolmen ensimmäisen jälkeen.

Keskiviikkona 24. toukokuuta ensi-iltansa saavasta Disneyn Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge -elokuvasta tehdään teknisesti ylivertainen, Finnkinon uusien Scape-salien laserprojektoreille räätälöity 14 fL -tason 3D-erikoisversio. fL tulee sanoista foot-Lambert, eli kyseessä on valon mittayksikkö. Sitä käytetään elokuva-alalla kirkkauden mittaamiseen valkokankaalla. 14 fL -tason 3D-elokuva on ensimmäinen laatuaan Suomessa. 3D-erikoisversio esitetään Finnkinon Helsingin Tennispalatsin ja Espoon Omenan Scape-saliessa keskiviikosta 24.5. alkaen.
http://www.finnkino.fi/News/Ajankohtaista/2017-05-22/4870/Disney-tekee-…

Leffan jälkeen tuli käytyä kokeilemassa Street Gastro mistä ostin Lamb Kebab Sandwich:in. Joko tuo oli oikeasti täyttävää tai sitten olen vain oikeasti pieniruokainen sillä hyvä kun jaksoin syödä tuon kokonaan. Olin syönyt muutamia tunteja ennen elokuviin lähtemistä ja elokuvan aikana söin jonkin verran aakkosia mutta muutoin en ollut syönyt mitään ihmeellistä tunteihin. Tästä syystä minulla teki jopa tiukkaa vetää tuo Lamb Kebab Sandwich. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".