Tällä viikolla salaatti linjalla eli päivän molemmat suuremmat ateriat ovat olleet salaattia

02.03.2017 - 10:00

Pari kuukautta diettiä takana ja oikein mitään tuntunut tapahtuvan niin tälle viikolle tein sitten muutoksia. Tällä viikolla ainakin maanantaista perjantaihin menen salaatti aterioilla. Pari salaatti ateriaa päivässä muiden "aterioiden" ohessa. Käytännössä aamupala on sisältänyt eniten hiilaria mitä olen muutoinkin karsinut jopa palautusjuomasta tai treenijuomasta. Maanantaina sijoitin malton treenijuomaan yhdessä bcaa:n kanssa minkä tein myöskin keskiviiikkona. Tiistai-illan käsitreenin katsoin olevan tarpeeksi "kevyt" niin jätin malton kokonaan pois. Preworkout ennen treeniä, bcaa treenin aikana sekä whey + kreatiini treenin päätteeksi. Maanantain sekä tiistain aamutreenit menivät samalla linjalla preworkoutia lukuunottamatta.

Nyt voi sanoa, että olen kunnolla dietillä kun minulla tuntuu olevan nälkä useammin mitä sitä on ollut. Varsinkin mitä pidemmäksi päivä on edennyt niin sitä enemmän tuntuu olevan nälkä. Luulen aamupalalta saadun hiilarin auttavan aamupäivän  ja päivällä hieman, mutta mitä pidemmäksi päivä ja ilta kulkee niin nälkä tuntuu vain olevan. Jopa illalla treenien aikana on ollut tyhjä olo sekä nälkä mikä on jatkunut illalla kun en ole kuitenkaan syönyt kunnolla. Iltapalanani olen käyttänyt nyt Elovenan kaura tai neljän viljan pikapuuroa. Onhan tuossa hieman kyllä hiilaria mutta ei hirveästi mikä voisi viedä nälän tunnetta enemmän.

Aamupalana olen pitänyt edelleen kreikkalaista jogurttia sekoitettuna banaanin sekä murojen kanssa. Kyllä murojen. En ole muroja jättänyt pois aterioista vaikka ne sisältävätkin hiilari sillä kyllä minun on jostain hiilaria saatava päivän aikana. En kuitenkaan lähde karsimaan ihan kaikkea hiilaria päivästä sillä muutoin en jaksa tehdä mitään.

Salaatti

Alkuviikon treeneissä olen huomannut aterioiden muutokset ja hiilarin vähentymisen. Maanantain rintatreeni tuntui menevän treenin tekemisen aikaan ihan heikosti, mutta seuraavana päivänä olin kuitenkin saanut ihan hyvin tuntuman. Kun kuitenkin tässä olen hakannut ja takonut suuremmilla painoilla "kevyesti" esimerkiksi penkkiä niin kyllä se putki jää helposti päälle. Se mitä tein maanantai-illan rintatreenin jälkeen oli alentaa odotuksia muihin treeneihin ja tehdä hieman pienemmillä painoilla. Maanantaina yritin tehdä syömisiin eli kuntoon nähden ylisuurilla painoilla minkä takia treenistä tuli enemmän valittamista kuin tekemistä. Tämän jälkeen olikin sitten parempi jo etukäteen tietää, että jaksamisen kanssa voi tulla ongelmia.

Tämän viikon aamutreenit mitä olen tehnyt olen tehnyt maanantaista saakka jo pienemmillä painoilla tai odotuksiin nähden pienemmillä painoilla. Tämä on ollut ihan automaatio ainakin maanantaiaamuna, mutta tiistaiaamuna kun tein olkapäitä niin tiedostin asian jo maanantai-illan treenin perusteella. Tällä tavalla kun tiedostaa asioita niin treenejä voi suunnitella etukäteen paremmin kuten jätin tiistaiaamuna raskaammat punnerrusliikkeet tekemättä ja keskityin enemmän erilaisiin vipunostoihin. Muutoinkin lyhyempiin palautuksiin sekä suurempiin toistomääriin pienemmillä painoilla kun yrittää hakata suuremmilla painoilla lyhyempiä sarjoja.

Niin pitkälle en ole vielä miettinyt mitä teen viikonloppuna ruuan kanssa ja miten ensi viikolla meen. Teenkö viikonloppuna saman ja jatkanko ensi viikolla myöskin tällä samalla linjalla vai teenkö jotain muutoksia. Esimerkiksi nostanko päivän toisen suuremman aterian hiilari määriä eli vaihdanko koko salaatin esimerkiksi riisiin tai jopa pastaan? Vai pitäisikö minun ottaa päivän ensimmäinen suurempi ateria suurempana ja päivän jälkimmäinen pienempänä salaattina. Tällöin saisin jo päivällä enemmän energiaa esimerkiksi pastasta jolloin yleinen jaksaminen voisi olla parempaa. Myöskin ehtisin kuluttamaan tuon aterian hiilarit ja kalorit paitsi, että kuluvatko energia varastot jo liian nopeasti tässä tapauksessa? Pitäisikö minun kuitenkin syödä päivän jälkimmäinen suurempi ateria riisin tai pastan muodossa jolloin saisin illan treeniin paremmin energiaa ja jaksaisin treenata kenties paremmin?

Olen kuitenkin huomannut sen, että jos syön pidemmän ajan jakson todella vähäisesti niin muutokset painon suhteen eivät ole pitkäaikaisia. Ne ovat enemmänkin lyhytaikaisia joten ehkä ensi viikolla minun kannattaisi syödä ristiin vähemmän hiilaripitoisia ruokia ja enemmän hiilaria sisältäviä aterioita.

Päivän ateriat:

  • Aamupala: Kreikkalainen jogurtti + banaani + Corn Flakes
  • Lounas: Salaatti
  • Välipala: Rahka + raejuusto
  • Päivällinen: Salaatti
  • Iltapala: Neljän viljan- / kaurapuuro

Salaatin koostumus

Seuraavassa listattu salaatin koostumus, mutta määristä en osaa sanoa sen enempää kun laitan kutakin x määrän.

  • Kanaa
  • Puolikas avokado
  • Keitetty kananmuna
  • Fetajuustoa
  • Kurkkua
  • Jääsalaattia
  • Makea friseesalaatti

Jääsalaatti & Makea friseesalaatti

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".