Suunnitelmat vaihtuivat nopeasti maanantaiaamuna tuplatreeneihin

16.11.2016 - 12:06

Se mitä suunnittelin ja pohdin tälle viikolle ei toteutunut kyllä. Ehkä minulla oli vielä sunnuntaina liikaa suunnitelmia joista kyllä päädyin yhteen. Minulla siis oli suunnitelma kun menin nukkumaan sunnuntaina ja kun heräsin maanantaina. Suunnitelmani oli käydä varmaankin kolmena aamuna tällä viikolla aamulenkillä minkä lisäksi normaalit salitreenit. Maanantaiaamuna heräsinkin aamulenkkiä varten mutta hyvin nopeasti muutin tuon suunnitelman aamulla kuntosalille menemiseen.

Minulla on ollut jalkojeni kanssa pieniä "ongelmia" tai hieman pieniä kipuja. Johtuen jalkatreeneissäni käyttämistäni sadan toiston sarjoista. Huomasin maanantaiaamuna aika nopeasti jalkani olevan ei juoksu kunnossa. Tästä johtuen vaihdoin aamulenkin aamulla kuntosalille menemiseen. Samalla kun tein tämän ratkaisun niin se tiesi tuplatreenien alkamista tai ainakin tekemistä. Asia minkä päätin siirtää syksymmälle.

Jotta asiat eivät olisi olleet vielä niin yksinkertaiset niin aloin aamulla pohtimaan mille kuntosalille menen aamulla. Aloin meinaan miettimään Salmisaareen menemistä jotta voisin treenata selän ja päästä tekemään Hammer Strenghtin vipuvarsilaitetta. Tätä asiaa pohdin oikeastaan aina kuntosalille menemiseen asti sillä en osannut päättää mille salille aamulla suuntaan. Vasta autossa matkalla kuntosalille tein päätöksen mennä tekemään selkätreenin Salmisaareen.

Tälläistä siis minulla heti maanantaina. Juokseminen vaihtui yhtäkkiä kuntosalitreeniin ja Länsiväylä Salmiaaareen. Tuntuu varmaan monelle että tuollainen sotkee treenaamista ja keskittymistä treeniin. Minulle tälläinen on jo tuttua joten osaan toimia vaihtelevissa tilanteissa. Hieman liikaa kyllä säätöä mutta ei tuo vaikuttanut yhtään maanantain treeneihin. Päin vastoin sain tekemiseen vaihtelevaisuutta vaikka sitä olenkin saanut viimeaikoina jo muutenkin. Ihan jokakertainen tälläinen sählääminenkään ei ole hyväksi ja mitä maanantaiaamuna sähläsin tuli vaikuttamaan koko viikkoon tai oikeastaan muutamaan viikkoon.

Maanantaiaamun selkätreeni

  • Ylätaljalaite
  • T-soutu
  • Alatalja naru

Maanantain ilta rintatreeni

  • Penkki käsipainoilla
  • Ristikkäistalja
  • Peck-deck

Tiistain välipäivä muuttuikin olkapäätreeniin illalla

Tiistaina piti olla välipäivä. Maanantaina tuli mietittyä treeniviikon etenemistä. Minulla oli erilaisia suunnitelmia ja useissa niissä suunnitelmissa oli tiistaille treenipäivä. Lopulta päädyin maanantaina sellaiseen suunnitelmaan, että treenaan jokatoinen päivä tuplan ja jokatoinen on väli. Kuitenkin tiistaina päädyin suunnittelemaan ratkaisun, että jokatoinen päivä teen yhden treenin ja jokatoinen tuplan. Saa nyt nähdä kuinka tämä suunnitelma etenee ja missä välissä tulen pitämään väliä sillä pidemmän päälle tälläistä ei jaksa ilman kunnollista lepopäivää. Kun nyt sitten päädyin tekemään yhden treenin tiistaina ja torstaille olisi sama suunnitelma niin päädyin olkapää sekä käsitreen ratkaisuihin. Olkapäätreeni tiistaina ja käsitreeni torstaina tupla jalkatreenin jälkeen. Tämän jälkeen sitten perjantaina mahdollisesti viikko alusta rinta- & selkätreenin kera. Jokin logiikka sentään eikä vain treeniä summamutikassa.

Tiistaina tein treenin keskustassa Elixia Citycenterissä ja huomasin sen asian mitä olen jo pidempään tiennyt. Heti ensimmäisestä treenistä asti Elixia Citycenterissä huomasin ettei kuntosali olisi minulle ainakaan ykkös valinta kuntosaliksi. Citycenter on ihan muuten hyvä paikka ja tykkään kyllä siellä treenata, mutta laitekanta on oleman. Kyllä välillä tykkäisi tehdä jotain laitteita kun itselläni treenit Citycenterissä ovat olleet käsipaino, tanko ja talja painotteisia. Onhan siellä muutava ihan hyvä laite mutta kyseessä on muutama ja käytännössä yksi per lihasryhmä. Jalkalaitteista en sano sen enempää kun ei niistä edes tarvitse. Lähinnä tämäkin kerta oli vain erilaisuuden hakemista mitä olen kyllä saanut ihan tarpeeksi kesälomani aikana treenatessani Tukholmassa, Turussa sekä Vammalassa.

Olkapäätreeni

  • Pystypunnerrus smith
  • Vipunostot takaolkapäille
  • Vipunostot sivuille istuen yhden käden tuettu
  • Vipunostot sivuille istuen ilman tukea
  • Pystysoutu talja

Keskiviikkona tupla jalkatreeni pitkästä aikaa

Keskiviikkona oli vuorossa tupla jalkatreeni minkä päätin heti maanantaina kun päädyin tekemään tuplatreenejä. Tällä kertaa aloitin takareidet aamulla ja etureidet illalla. Yleensä olen käyttänyt paljon treenejä juuri toisinpäin vaikka olen vaihdellut järjestystä välillä. Tälläkin kertaa meinasin aluksi tehdä etureidet aamulla ja takareidet illalla. Tulin kuitenkin hyvin nopeasti siihen tulokseen, että minun kannattaa tehdä takareidet aamulla ja etureidet illalla. Aamu on kuitenkin aamu ja ilta on aika jolloin jaksan itse paremmin treenata. Näin olla saan liikkeisiin "paremmat" painot tai ainakin yleinen jaksaminen on parempi. Olen ollut aamuisin aika heikossa kunnossa kun olen suorittanut kyykkyä. Tuon takia on sinällään parempi tehdä etureidet illalla kun on enemmän energiaa. Muutoinkin etureisiliikkeet ovat raskaampia kuin takareisitreenit tai ainakin jos treenaa takareisiä eikä suuntaa antavasti takareisiä.

Minulla on ollut muutoinkin jalat aikas heikossa kunnossa siinä mielessä, että eivät ne normaalit ovat olleet. Syy on ollut muutamien takaiset jalkatreenit sadan toiston sarjoilla. Myöskin tämän johdosta en halunnut treenata etureisiä aamulla. En meinaan halunnut nähdä sitä mitä tapahtuu kun kyykkää ensimmäisä toistoa. Nouseeko koko äijä enään vai jääkö pohjaan kun reidet paukkuvat? Huomasin meinaan aamulla bulgarialaista askelkyykkyä tehdessä, että takareidet olivat aika heikossa kunnossa tai ainakin niihin helposti otti. Välillä tuntui jopa sille, että suurempi rasitus ja reidet sanoo poks.

Muutoin tupla jalkatreeni oli perus treeniä ja ehkä jopa "liian" perus tekemistä. Aamulla takareisille kaksi liikettä ja pohkeet kun taas puolestaan illalla tuli tehtyä etureisille pelkästään kyykky ja jalkaprässi. Viisi liikettä siis kahteen treeniin minkä voisi hyvin suorittaa yhdelläkin kertaa. Treenien kestot taisivat olla jotain 45 minuuttia plus 50 minuuttia suuntaan tai toiseen. Aamun ajoista en ole niinkään tietoinen kun en kelloa hirveemmin katsellut. Illalla kelloa tuli hieman katsottua lähinnä siltä kannalta kauanko olen tehnyt liikettä. Sinällään ihmeellistä touhua, että treeni kesti illalla 50 minuuttia ja tein "vain" kaksi liikettä. Kyykyssä tein yhteensä seitsemän sarjaa lämmittely mukaan lukien, mutta jalkaprässin sarjamääriä en laskenut enkä ole jälkeenpäinkään niitä laskenut. Tulin tällä kertaa kuvanneeksi kaikki sarjat aina lämmittelyistä viimeisiin sarjoihin ihan vain sen takia, että minun olisi tarkoitus näin jälkeenpäin tarkistaa tekniikat.

Keskiviikkoaamun takareisitreeni + pohkeet

  • Bulgarialainen askelkyykky smith
  • Takareidet maaten
  • Pohkeet seisten

Keskiviikko illan etureisitreeni

  • Kyykky
  • Jalkaprässi

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.