Supersarja viikko päättyi jalkatreeniin

16.11.2016 - 12:06

Menin tänään kuntosalille poikkeuksellisesti jo kello 16 aikoihin. Tämä kaikki lähti liikkeelle eilisestä illasta jolloin päätin olla menemättä aamulenkille tänään sekä samalla päätin mennä töihin hieman aikaisemmin. Tämä tarkoitti sitä, että pääsin lähtemään myös tänään aikaisemmin töistä kuin normaalisti. Ajattelin yhdessä välissä, että olisin mennyt tänään heti töistä päästyäni juoksemaan kevyen lenkin illan jalkatreeniä varten pohjalle. Tänään päivällä aloin kuitenkin miettimään tätä suunnitelmaa uudestaan siltä kannalta, että menisin ensiksi kuntosalille tekemään jalkatreenin ja tämän jäkeen lenkille. Tämä tarkoitti käytännössä nopeaa toimimista heti sen jälkeen kun pääsin kotiin töistä. Heti ensi töikseni tein ja join ennen treeniä vedettävän proteiinijuoman minkä jälkeen aloin heti valmistautumaan kuntosalille lähtemiseen. Vielä kun päätin mennä tänään kuntosalille kävellen niin tämä tiesi suhteellisen nopeasti myöskin lähtöä jotta olisin kuntosalilla 16 aikoihin kuten olin suunnitellut.

Tähtäsin juuri 16 pintaan menemistä sillä muistelin väen löytävän kuntosalille hieman 17 jälkeen joten siinä olisi ainakin tunnin verran vielä rauhallisempaa. Päästyäni kuntosalille huomasin, että ainakin tänään väkeä ei ollut paljoakaan ja jalkoja ei tehnyt juuri kukaan. Joten ainakin tänään tuo kello 16 aikoihin meno oli sopiva ajankohta. Sain tehtyä tänään treenin yllättäen tunnin kuluessa ja lähdin kuntosalita hieman kello 17 jälkeen mihin mennessä kuntosalille ei ollut ehtinyt tulemaan kamalasti treenaajia. Tämä laittoi minut miettimään sitä, että olisiko perjantaisin hyvä tulla kello 16 aikoihin yleisesti treenaamaan? Tämä tietenkin tarkoittaisi sitä, että minun pitäisi olla melkein aina perjantaisin lähtenyt töistä viimeistään 15.30 ja mieluiten 15 aikoihin.

Tämä on periaatteessa kyllä hyvin mahdollista sillä yleisesti olen lähtenyt perjantaisin kello 15.30 mennessä. Huomasin kyllä tänään, että tuollaisella aikataululla tuli hieman kiire tai ainakin kun menin kävellen kuntosalille. Tietenkin säästäisin aikaa siinä, että joisin proeiinijuoman juuri kun olen lähtemässä töistä niin juoma ehtii hyvin laskeutumaan. Tänään hieman tuntui siltä ettei proteiinijuoma ehtinyt kunnolla laskea, mutta olo ei ollut siitä huolimatta täysi eikä proteiini meinannut nousta ylös.

Supersarjoilla tehty viikko päättyi jalkatreenillä

Tänään suunnittelin päivällä aloittavani jalkatreenin neljän liikkeen kombolla. Tätä varten suunnittelin tarvitsevani kyykkypaikan sekä smith-laitteen joten ruuhka-aikana tämä olisi ollut vaikea toteuttaa. Ajattelinkin tekeväni tämän neljän liikkeen setin jos smith sekä kyykkypaikka olivat vapaina. Muutoin olisin tehnyt nämä neljä liikettä kahtena supersarjana. Onneksi aloittaessani treenin tekemisen kaikki kyykkypaikat sekä smith olivat vapaina. Vaikka yleisesti kuntosalilla ei olisi hirveästi ihmisiä niin nämä vain ovat ne paikat jotka ovat silloinkin käytössä.

Kyykky pienellä pysäytyksellä alhaalla, sumo kyykky smith:ssä, kapea kyykky smith:ssä sekä maastaveto suorin jaloin liikkeet kuuluivat tänään tuohon neljään settiin. Pysäytyskyykkyä tein ensimmäistä kertaa ikinä, vaikka olin jo hieman kesällä suunnitellut kokeilevani tätä. Kesällä tein muutamia kertoja penkkikyykky ja tämän johdosta ajattelin myös kokeilla pysäytyskyykkyä, mutta en sitä sitten tehnytkään ennen tätä päivää. Pysäytyskyykyn jälkeen tein kaksi liikettä smith:ssä tekemällä setin mitä olen tehnyt nyt supersarjana eli sumo kyykyn sekä kapean kyykyn. Neljän liikkeen viimeiseksi liikkeeksi päätin ottaa maastavedon suorin jaloin mitä olen kanssa tehnyt vähemmän. Kaikki liikkeet tässä neljän liikkeen setissä olivat uudempia tai vähemmän käyttämiä liikkeitä joka toi pientä extraa.

En tiedä olinko suunnitellut tekeväni näitä neljän liikkeen settejä tänään viisi kuten yleisesti olen käyttänyt tällä viikolla sarjojen määrissä viittä sarjaa. Tänään käytin tähän neljän liikkeen settiin kolme sarjaa sillä tämä oli todella raskasta vaikka painot olivat ensimmäisestä setistä lähtien pienet. Jotenkin ihmeellisesti tänään alaselässä tuntui tekeminen ja varsinkin suorin jaloin alaselässä tämä vain korostui. Kävellessäni tänään kuntosalille huomasin kyllä selässä jotenkin painavan, mutta en miettinyt sitä sen kummenkin ennenkuin alaselässä alkoi tuntua kesken tekemisen. Lopettaessani tänään tämän neljän liikkeen setin ja siirtyessäni tekemään pohkeita niin samalla alaselän kipu poistui. Luulisin tämän alaselän kivun tulleen vain neljän liikkeen setin seurauksena.

Seuraavana vuorossa oli pohkeiden tekeminen supersarjana jossa tein ensimmäisenä liikkeenä pohkeet istuen mitä seurasi pohkeiden tekeminen jalkaprässissä. Ihan perus supersarja mitä olen tainnut tehdä aikaisemmin tai sitten olen tehnyt vain niitä perä jälkeen liikkeinä ilman supersarjoja. Pohje supersarjan jälkeen tein vielä supersarjan etureisikoneella jossa tein aluksi yhden jalan takareisiä jota seurasi normaali kahden jalan etureidet hitailla toistoilla. Painoja oli tässä vaiheessa suhteessa vähän, mutta yritin pitää painot niin isoilla, että sain tehtyä rauhallisia toistoja. Muutoinkin yritin tehdä tänään toistot hitaamman puoleisina ainakin siihen asti kunnes alkoi tekemään vaikeaa milloin nostin tempoa.

Jalkatreeni

  • Neljän liikkeen setti 3x Pysäytyskyykky x10 + Sumo kyykky smith x10 + Kapea kyykky smith + Maastaveto suorin jaloin x10
  • Supersarja 5x Pohkeet istuen x15 + Pohkeet jalkaprässissä x10
  • Supersarja 5x Yhden jalan takareidet etureisikoneessa x10 + Etureisikone x10

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.