Sonos One & Sonos Beam tarjouksessa

02.04.2020 - 20:21

Sain hetki sitten HifiStudiolta hetki sitten uutiskirjeen "Säästä 50€ Sonoksen tuotteista" ja tämä tarjous on voimassa 2.4. - 23.4. asti. Samalla kävin tutkimassa onko tämä joku globaali tarjous vai pelkkä HifiStudion tarjous? Ainakin Gigantissa näyttäisi olevan myös Sonoksen tuotteita jäsentarjouksessa johon liittyminen on ilmaista. Sonos One kaiutin maksaa Hifistudiolla 179€ ja Gigantissa hinta on 177€. Sonos Beam puolestaan maksaa niin HifiStudiolla kuin Gigantissakin 399€.

Itselläni on niin Sonos One kokemuksia kuin Sonos Beam kokemuksia. Sonos Beam oli ensimmäinen kokemukseni Sonos tuotteisiin kun viime kesänä tuli hankittua äitille Sonos Beam soundbar. Kokemukseni kesäloman aikana Sonos Beam soundbaria kohtana olivat niin hyviä, että hankin itselleni samantien Sonos One kaiuttimen korvaamaan JBL Extreme bluetooth kaiuttimen. JBL Extreme kaiutin ei ollut itselläni missään suuressa käytössä mikä johtui osittain juurikin bluethoothista kaiuttimeen yhdistämisestä. Sonos One on ollut minulle paljon helppokäyttöisempi kaiutin Applen AirPlayn ansiosta minkä takia kaiutinta on tullut käytettyä JBL Extremeä enemmän.

Kuitenkin nyt kun on menossa kolmas viikko etänä kotona niin Sonos Onen käyttö on kasvanut merkittävästi. Tämän johdosta olen ajatellut kirjoittavani uuden / päivitetyn version Sonos Onen kokemuksista sillä olen huomannut lisää asioita kun olen käyttänyt Sonos One kaiutinta enemmän kuin aikaisemmin. Kuitenkin molemmat Sonos tuotteet Sonos One sekä Sonos Beam ovat sellaisia tuotteita joita voin suositella ihan lämpimästi. Yhdessä vaiheessa jopa ajattelin hankkia myös itselleni Sonos Beam soundbarin makuuhuoneen televisioon, mutta nyt se suunnitelma kuivui kasaan viimeistään nyt kun kasasin toissijaisen hifi-järjestelmän makuuhuoneeseen.

Sonos One & Sonos Beam Tarjoukset

Sonos One Valkoinen (Hifistudio)

Sonos One Musta (Hifistudio)

Sonos Beam Valkoinen (Hifistudio)

Sonos Beam Musta (Hifistudio) 

Sonos One Valkoinen (Gigantti)

Sonos One Musta (Gigantti)

Sonos Beam Valkoinen (Gigantti)

Sonos Beam Musta (Gigantti) 

Viime viikonloppuna tuli käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Lyhyesti sanottuna Habitare oli aikalailla samanlainen kuin viime vuonna mutta Hifimessut oli järjestetty mielestäni paljon paremmin. Se että Habitare oli aikalailla samanlainen ei ole paha asia sillä mielestäni ne ovat toimivat. Habitare messut ovat olleet aikalailla samanlaisia ne vuodet joiden aikana siellä olen käynyt sillä erolla että ainakin yhteen aikaan siellä oli myöskin rautakauppoja ja tai lattioihin ja remontteihin liittyviä yrityksiä. Muistan hyvin kun yksi vuosi Habitare messuilla kävin että katselin monesta paikasta lattioita ja niissä oli myöskin messutarjouksia mutta tuon kerran jälkeen mitä muistan niin ei ole vastaavia ollut. Tänä vuonna Habitaressa oli ainakin pari kolme lattia myyjää / valmistajaa joissa tuli poikeuttua kyselemään ja katsomaan mutta ne missä poikkesin niin ei ollut mitään messutarjouksia. 

Maanantaina sain viimein uuden sohvan minkä ostin / tilasin extemporeen juhannus reissulla Vammalassa käydessäni Huonekaluliike Pekka Ahosella. Toisaalta olin jo aikaisemminkin aktivoitunut katsomaan uutta sohvaa sillä pari - kolme vuotta sitten Habitare-messuilla katsoin ja kysyin tarjousta yhdestä sohvasta. Tuon jälkeen koko sohva asia jäi kyllä mielestä kunnes viime kesälomana aktivoiduin sohva asian kanssa kun huomasin CINEMA mekanissohva Stemmassa. Kävin lopulta pariin otteeseen katsomassa, kokeilemassa ja kysyin hintaa Cinema mekanissohvaa Huittisten Stemmassa viime kesäloman aikana.

Kirjoittelin juuri miten olen saanut nykyisistä Q Acoustics Concept 40 kaiuttimista paremman äänenlaadun ja nyt ajattelin vielä kerrata miten sain paremman äänenlaadun musiikin kuunteluun. Se miksi mainitsin kerrata on että olen maininnut asioista jo aikaisemmissa muutamassa kirjoituksessa. Tämä tietyllä tapaa myöskin liittyy juurikin tuohon aikaisemmin kirjoittamaani "Miten olen saanut nykyisistä Q Acoustics Concept 40 kaiuttimista paremman äänenlaadun" mutta tähän liittyy myöskin muita asioita joita en maininnut tuossa kirjoituksessa.

Tuli äsken mieleen aihe ihan sattumalta: miten olen saanut nykyisistä Q Acoustics Concept 40 kaiuttimista paremman äänenlaadun aihe? Olen ostanut nykyiset pääkaiuttimet Q Acoustics Concept 40 Hifihuoneen hifi-messujen tarjouksesta vuonna 2016 ja aina tähän kesään saakka olen tehnyt pieniä tai isompia muutoksia joko hifi järjestelmään tai itse kaiuttimiin. Samalla olen huomannut kuinka pienillä ja suurilla muutoksilla ja päivityksillä olen saanut enemmän irti Q Acoustics Concept 40 kaiuttimista.

Hifiharrastus on yleisesti kallista mutta alkuun pääsee myöskin suhteellisen edullisesti ja varsinkin jos löytää laitteet tai kaiuttimet käytettyinä. Hifiharrastuksesta kalliin tekee se että yleisesti pelkät kaiuttimet eivät riitä vaan sen lisäksi on oltava erilaisia laitteita, tarvikkeita ja johtoja. Kaikki tuo maksaa vaikka hankkisi edullisia tarvikkeita ja laitteita kaiuttimien lisäksi. Itse tämä on tullut huomattua monesti kun pitänyt päivittää hifi järjestelmää jollain tavalla kun välillä itse päivitettävä tai uusi laite ei riitä vaan siihen on lisäksi hankittava jotain muuta.

Kirjoittelinkin tuossa jo viikko pari sitten kuin kaiutin & subwoofer-tassut vaikuttavat äänenlaatuun positiivisesti. Tuossa kesäloman aikana törmäsin Youtubessa monella videolla äänen signaalin värähtelyyn niin kaiuttimien kuin erilaisten laitteiden kohdella. Lähinnä nyt IsoAcoustics tuotteiden sekä SVS SoundPath Isolation subwoofer-tassujen ansiosta.