Selkätreeni kahdenkymmenen toiston sarjoilla ja välissä yksi supersettikin

16.11.2016 - 12:06

Tiistain jalkatreeni oli suhteellisen raskas joka tuntui vieläkin jaloissa ja varsinkin pakaroissa. Tämän takia suunnittelin aloittavani tämän päivän selkätreenin good morning liikkeellä eli hieman kevyemmin. Vai voiko oikeastaan kahdenkymmenen toiston sarjoilla aloittaa "kevyemmin"? No jokatapauksessa en kuitenkaan yllättäen aloittanut treeniä sillä tavalla kuin olin suunnitellut vaan aloitin treenin normaaliin tapaan maastavedolla. Tänään tein maastavetoa hieman eritavalla mitä sitä olen tehnyt nimittäin sukkasillani. Otin treenikengät ihan pois ja olin sukkasillani koko ajan kun tein maastavetoa. Tein tämän ihan testi mielessä ja katoin miten liikken tekeminen ilman kenkiä vaikuttaa asiaan. Kengät kun ei satu olemaan tasakorkuiset vaan yleensä kantapää on korkeammalla niin tällöin perusasento ei ole ihan suorassa. Eihän tuo kengistä muodostuva kulma suuri oli tai tietenkin riippuu ihan kengistä, mutta kuitenkin kokeilin tehdä ilman kenkiä. En kyllä nyt äkkiseltään huomannut eroavaisuuksia kengillä tekemiseen ja mahdolliset sivuvaikutukset saatan huomata huomenna jolloin jaloissa voi tuntua jotain.

Tällä kertaa liikkeen tekeminen oli paljon helpompaa viime viikkoiseen verrattuna. Vielä viime viikolla tuli melkein otettua "lukua" sarjojen välillä, mutta tänään tuollaisesta ei ollut mitään havaintoja. Tässä on nyt käynyt ihan samalla tavalla kuin monen muun pitkän sarjan kanssa eli mitä enemmän tekee niin sitä helpommaksi se menee. Siis eihän mikään nyt liian helpoksi muodostu, mutta helpompaan päin se on menossa. Kahdenkymmenen toiston maastaveto sarjoihin tarvitsin alle siis pari viikkoa jonka jälkeen totuin tekemään kahdenkymmenen toiston sarjoja maastavedossa. Riippuen tietenkin mitä on tekemässä, mutta jo yleensä toinen kerta on helpompi ja siitä seuraavat alkavat olemaan helpompia.

[video:http://youtu.be/eox_NAy6nLY]

Tänään treeni oli ensimmäinen loman jälkeen kun en tehnyt "Lat Rope Yankers" liikettä. Olin ajatellut tekeväni tämän, mutta päädyin tällä kertaa jättämään sen väliin ihan vain sen takia, että sain hieman erilaisen treenin. Erilaisuuden tavoittelussa tein myös tänään supersarjan kahdenkymmenen toiston sarjoilla joka oli raskasta. Kolme supersarjaa kahdenkymmenen toiston sarjoilla teki kolme neljäkymmenen toiston supersarjaa. Näistä seteistä tuli siis suhteellisen pitkiä ja tuli huomattua, että tuo ei oikein toimi tai ainakin liikkeet joita tekee supersarjoina pitää tehdä pienillä painoilla. Tämä siis jos haluaa tehdä kahdenkymmenen toiston sarjoina supersarjat.

Selkätreeni

  • Maastaveto 3x20 80kg
  • Kulmasoutu 3x20 60kg
  • Supersarja 3x20 50kg alatalja leveyä  + alatalja kapea
  • Yhden käden vaakasoutu 3x20 60kg

 

 

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.