Satasella sata per jalka

16.11.2016 - 12:06

Eilen aamulla minun piti mennä juoksemaan aamulla ja herätyskin oli laitettu. Viikonloppusta oli kuitenkin jäänyt vähän univelkoa, koska kun heräsin maanantaina-aamuna olin todella väsynyt ja ensitöikseni muutin herätyksen tuntia myöhemmäksi. Minulla kävi myös sitten niin, että unohdin vaihtaa varsinaisen herätyksen ja heräsin backup herätykseen. Minulla kun on normaalisti käytössä normaali herätys iPhonessa ja backup herätys viisi minuuttia myöhemmin iPadissä. Minulla on käynyt nyt muutamia kertoja siten, että minun on pitänyt mennä aamulla juoksemaan, mutta olenkin jostain syystä vaihtanut herätyksen myöhemmäksi ja jättänyt lenkin väliin niin tällöinkin olen vaihtanut uuden herätyksen kumpaankin laitteeseen. Tuo backup herätys on kyllä hyvä, koska joskus voi tapahtua jotain miksi normaali herätys ei toimi. Akkuloppu tai muuten vaan jotain esimerkiksi joskus minulla on vain hävinnyt kaikki äänet iPhonesta niin herätysääni ei ole sitten kuulunut. No kuitenkin minulta jäi maanantaina aamulenkki väliin joka taisi kuitenkin olla hyvä asia, koska sain välipäivän treeneistä.

[[{"fid":"157","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"281","width":"327","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Tänään aamulla menin sitten juoksemaan ja eilinen vaikutti myös. Jos olisin käynyt eilen juoksemassa niin en ehkä olisi tänään mennyt tai ainkin olisin juossut vähemmän mitä juoksin. Olin jo hyvissä ajoin päättänyt juoksevani kasin enkä pidempää, koska illalla oli vuorossa jalkatreeni. Minun oli tästä syystä tarkoitus juosta lenkki kevyemmin mitä tulin juoksemaan. Juoksin ensimmäisen kilometrin noin 6.30min joka sekin oli jo vähän lujempaa mitä luulin. Ajattelin jatkaa samaan tahtia, mutta jostain syystä vauhti nousi 6.13min. Tämän jälkeen ajattelin laskevani vauhtia, mutta vauhti pysyi vielä samana. Kolme kilometriä mennyt ja olin jo juossut paljon kovempaa mitä olin ajatellut. Minulla alkoi vain ajatukset kulkemaan siitä juoksenko jalat alta iltaa varten? Kolmosen jälkeen tuli vähän ylämäkeä sun muuta ja tuolloin vauhti tippui ja nelosen aika olikin 6.44min. Tässä kohtaa myös jätin katsomatta kelloa joten en tiennyt tätä kilometri aikaa kuin vasta juoksun jälkeen. Tämän jälkeen juoksu rullasi vähän turhankin kevyesti ja kilometri meni 5.45min. Tämän jälkeen tietoisesti laskin vauhtia ihan huomattavasti, mutta siltikin loput kilometrit menivät alle 6.15min aikaan.

Aamun juoksu oli sinällään ihan kevyttä, mutta pace oli suunniteltua nopeampi. Vähän juoksun jälkeen jaloissa alkoi tuntumaan hieman väsymystä, mutta päivän mittaan väsymys oli hävinnyt. Illalla kuntosalilla en edes huomannut juoksua.

[[{"fid":"155","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"263","width":"350","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Illan kuntosalin aloitin yhden jalan jalkaprässillä. Iskin prässiin 100kg ja aloin vain tekemään toistoja. Ennen toistojen tekemistä en ollut ajatellut sarjojen tai toistojen pituuksia vaan aloin vain tekemään toistoja. Tein ihan normaalilla tyylilläni eli kymmenen toistoja ja jalan vaihto. Kun olin tehnyt molemmilla jaloilla neljäkymmentä niin aloin miettimään tekisinkö pari kolme sarjaa 50 toiston sarjoa. Tämä ajatus muuttui sen jälkeen kun olin tehnyt viisikymmentä per jalka niin ajattelin vain tehdä niin paljon kuin menee. Olisikohan ollut 80:nen kohdalla kun päätin tehdä sata per jalka ja enempää ei olisi edes varmaan mennytkään tai en olisi uskaltanut yrittää. Alkoi meinaan ihan mukavasti painaa 80+ toistomäärillä. Kun sain sata täyteen niin olin aivan puhki ja teki mieli vain jäädä prässiin makoilemaan, mutta hyvin nopeasti nousin pystyyn. Kun nousin pystyyn niin seisominen ja käveleminen oli vaikeaa ja aloin vain "steppaamaan" eli veryttelemään jalkoja. Yritin vain pysyä hetken aikaa liikkeessä ja saada jalat aukeamaan. Samalla minulle aikoi tulemaan huono olo mikä vain paheni treenin edetessä. Toisena liikkeenä tein pohkeet istuen missä pääsin vähän lepäämään ja muutenkin rauhoittumaan. Pohkeiden jälkeen aloin tekemään takareisipotkuja mikä vain sarja sarjalta huononsi oloa sekä väsymystä. Vaikka olo oli melkein treenin alusta asti huono niin fiilis oli loistava ja ilme oli hyvä. Takareisipotkujen jokainen sarja vain huononsi oloa, mutta onneksi viimeinen liike oli etureidet etureisikoneessa joka oli taas vähän helmpompi. Voisi sanoa, että pari rakasta liikettä missä olo huononi ja pari vähän helpompaa liikettä missä olo tasaantui.

Minun oli tarkoitus käydä kaupassa treenin jälkeen, mutta olon ollessa mikä oli niin päätin jättää kauppareissun väliin. Kuitenkin kävellessäni kotio olo vain parani ja päästyäni kotiin niin olo oli jo hyvä. Tänään treeni meni todellakin hyvin ja ihan varmuuden vuoksi en edes ajattele meneväni huomenna juoksemaan. 

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.