Pystypunnerrus 3 sekunnin pidoilla

16.11.2016 - 12:06

Huomasin jo eilen kuntosalitreenin jälkeen jaloissa & kropassa väsymystä sekä pientä kipua. Tästä väsymyksestä ja pienistä kivuista johtuen päätin jättää tänään kaikki lenkit väliin ja mennä vain kuntosalille. Vielä aamulla tunsin kropassa väsymystä ja sen, että kroppa ei ollut 100% kunnossa. En tiedä missä vaiheessa päivää vai huomasinko edes asiaa niin kun illalla oli kuntosalitreenin vuoro niin kroppa oli ihan hyvässä kunnossa. Jaloissa kyllä tuntui hieman se, että ne eivät olleet vielä palautuneet 100% kaikista viimeaikaisista lenkeistä, mutta tänään en tarvinnut jalkoja niin sillä ei ollut mitään merkitystä.

En tiedä miksi juuri tänään keksin yrittää tehdä pystypunnerrusta 3 sekunnin pidoilla. Luulisin tuon kuitenkin perustuvan siihen, että olen viimeaikoina tehnyt vaihtelevia treenejä ja olen hakenut erilaisuutta. Ja tänään todellakin pystypunnerruksen tekeminen oli erilaista. Muistaakseni en ole ikinä tehnyt pystypunnerrusta pidoilla, mutta 100% varma asiasta en ole. En muista koska se oli, mutta twitterissä tuli vastaan kyseinen video liikkeestä minkä takia sitten tänään tein pystypunnerrusta pidoilla. Jos en olisi kyseistä videota bongannut vähän aikaa sitten niin ainakaan vähään aikaan en olisi pystypunnerrusta pidoilla tainnut tehdä. Vaikka yritin tänään tehdä pystypunnerrusta pidoilla niin en lähtenyt silti alentamaan toistomääriä kahdestakymmenestä kymmeneen mitä olisi kuvitellut. Ajattelin kyllä kahdenkymmenen toiston olevan liikaa pitojen kanssa, mutta painojen osuttua kohdilleen jaksoin tehdä kolme täyttä kahdenkymmenen toiston settiä. Kymmenen toiston sarjat olisivat olleet helpompia jaksamisen takia, mutta myös siksi että aloin sekoamaan laskuissa. Pitoja tekiessä kun joutui laskemaan pitojen keston sekä toistomäärät mitkä alkoivat menemään sekaisin. Loppujenlopuksi aloin hieman lopettamaan pitojen laskemisen ja keskityin sarjojen laskemiseen, kun mielestäni pääsin hyvään rytmiin pidoissa ja aina välillä niitä laskinkin.

[[{"fid":"304","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"375","width":"500","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Aloitin siis treenin pystypunnerruksen tekemisen 3 sekunnin pidoilla millä sain todella hyvän tuntuman olkapäihin. Seuraavaksi vuorossa oli ensimmäisen hauisliikkeen mikä oli hauiskääntö käsipainoilla istuen mikä tuli vedettyä ihan limitillä. Tämän jälkeen olinkin jo ihan puhki, mutta takana olikin jo raskaat liikkeet molemmille lihasryhmille. Oikeastaan tämän jälkeen tein kaikki loput liikkeet vain niin hyvillä painoilla kuin jaksoin. Perjantain treenit ovat menneet järjestäen samalla kaavalla näillä kahdenkymmenen toiston viikoilla. Kroppa vain alkaa olemaan väsynyt jo viikon treeneistä ja edellisenä päivänä on kuitenkin ollut raskas selkätreeni joten lopputuloksena jaksain yleensä vain pari ensimmäistä liikettä. Perjantai on myös sellainen päivä, että treenin viimeisiä liikkeitä saa todellakin miettiä mitä jaksaa tehdä ja millä painoilla. Useasti ainakin painot ovat menneet yläkanttiin ja painoja on tarvinnut vähentää sarjojen välissä.

Olkapää-& hauistreeni

  • Pystypunnerrus käsipainoilla 3 sekunnin pito 3x20 15kg
  • Hauiskääntö käsipainoilla istuen 3x20 15kg
  • Yhden käden vipunosto ristikkäistalja 3x20 10kg
  • Hauis ristitajassa 3x20 35kg
  • Pystysoutu 3x20 25kg
  • Tuettu hauiskääntö käsipainolla 3x20 10kg
  • Takaolkapääsoutu köydellä taljassa 3x20 40kg

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.

Kesäloman jälkeen treeneissä olen priorisoinut penkin ja laittanut jopa tälle vuodelle tavoitteita. Kuitenkin nyt tuntuu sille että kyykky on se mikä on viime aikoina sujunut paremmin. Voi myös olla että kun priorisoin ja keskityn penkkiin niin tuntuu vain sille että kyykky nyt sujuu paremmin kun siihen minulla ei ole ollut tavoitteita. Kuitenkin nyt kyykyssä minulla on paukkunut erilaiset ennätykset kun penkissä en ole päässyt ihan vielä niihin tuloksiin kuin olisin halunnut. 

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.