Perjantain pyramiidit taisivat painaa vielä vähän

16.11.2016 - 12:06

Perjantain pyramiidien jälkeen tein tänään ihan perustreenin. Minulla tuntui hauiksessa vielä vähän tänään perjantain toistot, mutta olkapäät olivat ihan ok. Olin vähän miettiny olisiko tänään pitänyt tehdä "erikoispäivä", mutta se olisi tullu jo liian nopeasti. Erikoispäiviä ei voi tehdä yhtenään, koska tälläin ne eivät ole erikoisia sekä siinä ei ole mitään järkeä. Kroppa vain ei ehdi palautua jos kokoajan tekee äärirajoilla niin paljon toistoja kuin vain jaksaa. Yleisesti ottaen en huomannut perjantain treenin painavan, mutta muutamissa liikkeissä en vain meinannut jaksaa tehdä "normaaleilla" painoilla kymppejä. Olikohan kuntosalilla tänään 15 aikoihin sitä ennen olin syönyt hyvin joten jaksaminen ei tänään johtunut ruokavalion puutteesta. Aamulla pari tupla ruisleipää juustolla sekä vähän myöhemmin juqurtti ja vähän jälkeen 11:sta söin pastaa jauhelihakastikkeella.

[[{"fid":"189","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"300","width":"400","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Aloitin treenin smithissä alavinopenkillä ja heti ensimmäisen sarjan jälkeen huomasin pientä väsymystä, mutta jaksoin tehdä hyvin vielä toisenkin sarjan eikä se kolmaskaan niin huonosti mennyt. Alavinopenkissä sai vaan tehdä töitä enemmän kuin hyvänä päivänä. Toisena liikkeenä tein vinopenkin smithissä ja heti ensimmäinen sarja tuntui painavan ja tulin miettineeksi miten jaksan kolmannen sarjan. Kolmas sarja painoikin ja pidinkin seiskasta lähtien tankoa hetken ylhäällä ennen toistoa. Näiden kahden sarjan perusteella perjantain pyramiidit todellakin painoivat vielä kropassa eli en ollut vielä palautunut 100%. Jos siis olisin tehnyt tänään jotain erikoispäivää niin se olisi mennyt todella pahasti pilalle. Pyramiidien teko perjantaina alusta asti pienemmillä painoilla niin koko viikko olisi voinut ehkä onnistua. Tehdessäni treenin niin isoilla painoilla kun jaksoin tehdä täysiä kaseja niin ei toivookaan tehdä mitään erikoista vähään aikaan.

Ojentajaliikkeet menivät tänään suhteessa paremmin kuin rintaliikkeet. Ojentajissa en huomannut mitään erikoista ja tein ihan niillä painoilla millä olen nyt tehnyt. Ojentajien välissä tein yhden rintaliikkeen ja painot olivat vähän pienemmät kuin mitä olen tehnyt. Jatkaessani ojentajia niin en huomannut taas mitään ja olisin voinut hyvinkin lisätä painoja muutamaan liikkeeseen. Lopuksi tein vielä yhden rinta supersetin ja siinäkin meinasin tehdä vähän isommilla mitä tein, mutta kun ei vaan jaksanut. Yksi supersarja tuli siis tehtyä, mutta muuten treeni oli ihan perussettiä. Tein supersarjan muutenkin viimeisenä liikkeenä joten tämän jälkeen ei enään tarvinnut jaksaa tehdä yhtään mitään.

Tänään tuli taas huomattua, että kesä on todellakin tuloillaan sillä kuntosalilla tuli normaalia enemmän ja nopeammin hiki. Ulkona oli tänään kuuma ja minulla tuli kuntosalilla kyllä normaalia herkemmin kuuma ja hiki. Se on kyllä aina kun pihalla on kuuma niin kuntosalillakin on kuuma. Tänään kuntosalilla oli hiljaista joten mitenköhän sitten taas kun on paljon ihmisiä ja pihalla on kuuma? En yhtään muista miten se viime kesänä meni, mutta muistaakseni kuuma oli ja vettä tarvi kitata enemmän kuin normaalisti. Tälle asialle ei oikein voi mitään ja tietenkin kesä treenaaminen kuntosalilla on ihan kuntosalista kiinni. Onko siellä ilmastointi ja ilmanvaihto kunnossa vai ei. Olen ollut kesällä kuntosalilla kun ilmastointi on ollut varmaan täysillä ja kuntosalilla on jäätynyt. Jos kuntosalilla on puolestaan liian kylmä niin tämä johtaa siihen, että pian on kipeä.

Rinta & ojentajat

  • Alavinopenkki smith 1x10 60kg, 3x10 100kg
  • Vinopenkki smith 3x10 90kg
  • Dippi 15kg lispaino 3x10
  • Ranskalainenpunnerrus istuen 3x10 42,5kg
  • Superina ojentajapunnerrus taljassa normi 3x10 60kg, ojentajapunnerrus taljassa normi leveä 3x10 60kg
  • Ojentajapunnerrus taljassa tanko 3x10 60kg
  • Yhden käden ojentajapunnerrus taljassa vastaotteella 3x10 30kg
  • Supersarja ristikkäistalja 3x10 11.25kg + ristikkäistalja alhaalta 3x10 11.25kg

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.