Paino lähtenyt hieman laskemaan dieetin aikana sekä rinta- & selkätreenit torstaina

16.11.2016 - 12:06

Olen alkanut vähemmän käymään vaa'aalla mitä pidemmälle tämä minun dieettini on mennyt. Stressaa niin sanotusti vähemmän kun ei käy siellä niin usein. En kyllä mielestäni mieti dieetin kulkua ihan niin paljon, mutta kuitenkin kaikki asiat pyörii sen pohjalta päässä. Yhden aamun aamupaino oli ensimmäistä kertaa alle 98kg eli 97.9kg. En tiedä oliko tuo joku yhden aamun piikki vai kulkeeko paino nyt alaspäin pikkuhiljaa. Päivällä ja illalla painot ovat kuitenkin alkaneet olemaan myös alle 99kg vaikka jossain kohtaan ne ovat "vielä" hieman päälle 99kg. Kuitenkin olen päässyt olemaan nyt kokoajan alle 100kg alla joten ainakin se kertoo edistyksestä ja kaikki tämä on alkanut toimimaan sen jälkeen kun aloin syömään enemmän.

En lisännyt syömistä nyt mitenkään hirveän kamalasti vaan lähinnä sitä mitä syön. Hiilarit on mielestäni pysynyt aikalailla siinä missä ne olivat dieetin alussakin vaikka olen hiilareitakin hieman nostanut. Olen kuitenkin yrittänyt pitää "kaloripommit" pois ruokavalioista eli ne hieman suuremmat pahat. Näihin lasken esim ruisleivän vaikka se sinällään ei ole nyt niin paha, mutta jos vertaa ruokia yleisisti niihin mitä syön niin tällöin ruislepää voi pitää" kaloripommina". Kuitenkin jotain on aina syötävä enkä viitsi nyt ihan samoilla ruuilla mennä ateriasta toiseen. Samoiten kuitujakin pitäisi varmaan saada ja ruisleipä on hyvä kuiden lähde eikä mielestäni kaksi palaa ruisleipää nyt niin paha asia ole.

Muutoin lounaat ja suuremmat ateriat ovat menneet ihan perus kana plus riisi, pasta + jauheliha, peruna + lihapullat tai peruna + lohi. Nämä kaikki ilman mitään kastikkeita eli ainakin perunoiden syöminen on kuivempaa hommaa. Välillä olen ateriaan laittanut raejuustoa tai oliiviöljyä tuomaan hieman kosteutta. Muutoin olen vain yrittänyt pitää hiilarin määrän kurissa näissä aterioissa. Tiedän pastan sisältävän enemmän hiilareita kuin riisin tai perunan, mutta minun kokoisilla aterioilla sitä ei tule kuitenkaan niin paljoa. Eikä tässä muutenkaan olla millään kisadieetillä tai nopealla dieetillä joten voin ihan hyvin syödä enemmän hiilaria sisältävää ruokaa kun ateriat ovat muutoin suhteellisen pienet.

Muutenkin dieettini aikana olen kyllä syönyt ei ihan dieettiruokaa, mutta kuitenkin tässä on jotain syötävä, että jaksaa treenata ja yleisesti olla. En halua olla tilassa jossa olen kokoajan väsynyt ja nälkäinen. Dieettini on vain tälläinen testi mikä on lähtenyt nyt menemään oikeille raiteille kun tein oikeanlaisia muutoksia mitkä toimivat minulla. Puolessa vuodessa minulta on lähtenyt 11kg ja rasvaprosentti on tippunut 5%. Kuitenkin luulen, että suurimmat muutokset ovat tapahtuneet juuri lähiaikoina muutaman kuukauden aikana ja mahdollisesti tällä dieetin aikana tuo rasvaprosentti on lähtenyt laskemaan. Tammikuussa kun vaaka taisi näyttää vielä 106kg lukemia joten tällöin puolen vuoden ensimmäisenä kolmena kuukautena painoa olisi lähtenyt noin kolme kiloa ja tammikuusta tähän päivään kahdeksan kiloa.

Tietenkin kun aloitin dieetin niin vaaka näytti sitä jotain 100kg luokkaa eli dieetillä ei ole lähtenyt painoa kuin  hieman yli kilo. Tämän johdosta taas paino oli tippunut parin kuukauden aikana ennen dieettiä kuusi kiloa noin karkeasti milloin en pitänyt mitään dieettejä. Ainoa suurempi ero kuitenkin dieetin ja ennen dieetin aikaa on ollut vain se, että käytännössä dieetillä olen jättänyt ylimäärisen napostelun pois. Olen siis jo pidempään kyllä syönyt pieniä aterioita monta kertaa päivässä, mutta tällöin saatoin illalla tai päivällä syödä esimerkiksi aakkospussin. Tämä oma dieettini onkin vain karsinut lähinnä nämä ylimääräiset napostelut pois sillä aterian suuruudet ovat melkein samaa luokkaa. Käytännössä olen ollut dieetillä pidemmän aikaa, mutta tämä on vain sisältänyt cheattipäivän tai oikeastaan cheattipäiviä.

Torstaiaamuna rintatreeni

Torstaina aamulla oli vuorossa rintatreeni minkä ajattelin tehdä normaalista poikkeavalla tavalla. Rintatreeni ilman ainuttakaan penkkiliikettä. Näitä tämänkaltaisia treenejä on tullut tehtyä kyllä, mutta todella harvakseltaan. Yleensä rintatreeni on sisältänyt ainakin sen yhden penkkiliikkeen tai melkein kaikki liikkeet ovat olleet penkkiliikkeitä. Tällä kertaa rintatreeni sisälsi rintaprässin, kaksi eri peck-deckiä sekä ristikkäistaljan alhaalta tehtynä. Nämä liikkeet oli ihmeellistä kyllä entuudestaan suunniteltuja eli olin suunnitellut tämän treenin ennen sun suorittamista.

En nyt sanoisi, että tuli yllätyksenä mutta tämä rintatreeni meni todella hyvin perille. Periaatteessa kahden liikkeen jälkeen rinta oli saanut hyvin tuntumaa ja oli ihan pumpissa suurelta alueelta. Nykyään saan kyllä penkkiliikkeissä tuntuman rinnalle, mutta näilllä ei penkkiliikkeillä tuntuman saanti on vain erilaista. Rintaprässi oli vain liike, että sain ainakin yhden liikkeen millä pystyin runttaamaan isommilla painoilla. Peck-deck on liikkeenä sellainen, että runttaaminen menee helposti johonkin muualle kuin rintaan. Samalla tapaa kuin yleisesti penkin tekeminen sillä en usko, että kaikki treenaaajat saavat penkin menemään rinnalle. Tämä perustuu vain siihen kun katson millaisille tyyleillä ihmiset penkkiäkin tekevät.

Miksi tein kahta eri peck-deckiä? Siksi että tein aluksi "normaalia" versiota ja sen jälkeen pitkillä kapuloilla versiota missä käytin seisonta tyyliä. Tällä sain liikkeen menemään enemmän alarintaan. Olisin voinut tehdä molemmat tyylit samallakin peck-deckillä, mutta halusin käyttää tällä kertaa kumpaakin peck-deckiä. Tämän jälkeen ajattelin myös lopettaa treenin tähän vaikka suunnitelmissa oli tehdä vielä ristikkäistaljaa alhaalta. Minulla oli vain mennyt ajallisesti suhteellisen paljon aikaa jo tässä vaiheessa niin aloin miettimään treenin lopettamista. Voimallisesti ajateltua ei ollut ongelmia sillä jaksoin tehdä ihan hyvin. Aikataulullisesti minulla ei ollut kiire, mutta olen halunnut pitää aamutreenit alle tunnin pituisina niin siinä alkoi tulemaan ongelmia. Olin vaihteeksti vain taonnut näitä kolmea liikettä niin kauan, että kello oli vain mennyt eteenpäin. Päädyin lopulta kyllä tekemään ristikkäistaljan, mutta tein tätä suhteessa paljon vähemmän kuin mitään muuta tuon aamun treeneistä.

Torstaiaamun rintatreeni

  • Rintaprässi
  • Peck-deck
  • Peck-deck seisten
  • Alaristikkäistalja

Torstai-iltana oli vuorossa viikon toinen selkätreeni

Olinko nyt keskiviikko aamuna treenannut viimeksi selkää ja torstai-iltana oli vuorossa viikon toinen selkätreeni. Tämä oli ihan suunniteltu asia ja olin jättänyt muutamia liikkeitä tähän jälkimmäiseen selkätreeniin. Näitä liikkeitä olivat ainakin kulmasoutu tangolla sekä räkki-vedot. Räkki-vedoissa minulla alkoi taas kramppaamaan rinta kun tein 220kg painoilla. Olin kuitenkin tehnyt rintatreenin aamulla niin tuon on pakko vaikuttaa asiaan. Samalla kävi viimeksikin kun tein aamulla rintatreenin ja illalla räkki-vetoja. Isommilla painoilla rinnassa alkoi vain kramppaamaan kun yritti tehdä suuremmilla painoilla enemmän toistoja. Tämän seurauksena jouduin tekemään lyhyempiä sarjoja kun halusin tehdä kuitenkin suuremmilla painoilla. Harmittavaaa, että kramppauksen takia joutui säätelemään sarjojen pituuksia eikä sen miten jaksaa.

Muuten treenissä tuli tehtyä toisen kerran vaakasoutua mitä tuli kanssa tehtyä keskiviikkona. Tämän jälkeen tuli oltua vielä ylätaljassa missä tulin käyttäneeksi kahta erilaista leveämpää tankoa. Ihan normaalia tankoa sekä onko se nyt lapio vai mitä lie. Kuitenkin molemmilla eri tangoilla tuli tehtyä monet sarjat. Tämän jälkeen ajattelin lopettaa treenin siihen, mutta vielä tämän päätteeksi tuli tehtyä muutamia sarjoja alataljaa kapealla otteella.

Selkätreeni

  • Kulmasoutu vastaote
  • Räkki-vedot
  • Vaakasoutu
  • Ylätalja
  • Alatalja

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.