Nintendo Switch kokemuksia handheld-tilassa pelattaessa pidempi aikaisesti

20.08.2017 - 11:22

Kesälomalla tuli pelattua suhteellisen paljon Nintendo Switch:iä ja varsinkin handheld-tilassa. Vammalassa ollessani en kertaakaan pelannut Nintendo Switch:iä television kautta vaan jokainen pelisessio tuli pelattua handheld-tilassa. Juurikin asia mikä tekee Nintendo Switch-konsolista loistavan pelikonsolin sillä voit pelata sitä monella tapaa. Jos ei ole mahdollisuutta pelata television kautta niin tablet-tilassa tai handheld-tilassa pelaaminen onnistuu aivan yhtä hyvin. Tulin pelanneeksi tuona parin viikon aikana Mario Kart 8 Deluxe, ARMS sekä Splatoon 2 pelejä. Ainoa peli mitä en nyt tullut pelanneeksi tuona aikana oli The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Mario Kart 8 Deluxe, ARMS sekä Splatoon 2 ovat myöskin sellaisia pelejä jotka toimivat omasta mielestäni yhtä hyvin handheld-tilassa kuin televisio-tilassa toisin kuin The Legend of Zelda: Breath of the Wild mitä tykkään pelata enemmän television kautta. Myöskin kyseiset pelit eli Mario Kart 8 Deluxe, ARMS sekä Splatoon 2 ovat sellaisia pelejä joita pystyy pelaamaan lyhyillä pelisessioilla oikein hyvin. Mario Kart 8 Deluxessa yksi yksinpeli cup kestää noin 15 - 20 minuuttia ja onlinessa voi kätevästi pelata muutamasta kisasta moneen kisaan. ARMS on online nyrkkeilypeli missä voit pelata hyvinkin nopeasti vain muutaman ottelun. Splatoon 2 on lähes vastaavasti samanlainen kuin ARMS mutta fps-peli sillä poikkeuksella että otteluiden haussa voi kestää välillä pidempään.

 

#summervacation with #nintendoswitch #zeldabreathofthewild #mariokart8deluxe #arms #splatoon2 #gaming #gamer

Henkilön Tuomas Välimaa (@tvalimaa) jakama julkaisu

Vaikka ARMS sekä Splatoon 2 pelit toimivat mielestäni hyvin myöskin lyhyemmillä pelisessioilla niin kyseisiä pelejä tarvitsee pelata paljon pärjääkseen sillä peleissä on kova taso. Sama kyllä koskee Mario Kart 8 Deluxea jos peliä menee pelaamaan onlineen. Online-peleistä kun vain löytyy paljon kovatasoisia pelaajia pelistä riippumatta ja ainakin omalta osaltani en oikein vain jaksa pelata onlinessa jos en oikein pärjää. Mitä sitä mennä vain häviämään? Pelistä ei oikeastaan saa mitään irti eikä se ole myöskään hauskaa jos kokoajan häviää.

Kun tulin pelanneeksi muutaman viikon Nintendo Switch:iä vain handheld-tilassa niin siirtyminen takaisin televisio-tilaan ja Nintendo Switch pro controlleriin oli hieman outoa aluksi. Tämän olen huomannut kyllä muutaman kerran jo entuudestaan kun olen pelannut aluksi peliä joko handheld-tilassa tai televisio-tilassa minkä jälkeen olen pelannut sitten siinä toisessa tilassa. Jos pelaamisen tilaa vaihtaa suhteellisen usein niin vaihtoa ei huomaa, mutta jos tottuu pelaamaan pidempi aikaisesti toisessa tilassa ja siirtyy tämän jälkeen toiseen niin se voi olla outoa. Varsinkin jos käyttää Nintendo Switch Pro Controlleria sillä ohjaimessa on kuitenkin paljon isommat napit kuin Joy-Con ohjaimessa ja tämä on yksi asia mikä vaikuttaa. Toinen asia on näytön koko Nintendo Switch vs televisio sekä etäisyys. Handheld-tilassa ruutu on lähellä kun taas televisio-tilassa etäisyys riippuu siitä kuinka kaukana televisiota istut.

Handheld-tilassa pelatessani huomasin myös sen asia, että toisia pelejä pystyy pelaamaan rennommassa asennossa kun taas joitakin ei. Mario Kart 8 Deluxe sekä ARMS kuuluvat näihin peleihin joissa asennolla ei ole niinkään väliä vaan pelejä voi hyvinkin pelata vaikka makuulta mutta Splatoon 2:ssa asia on toinen. Splatoon 2 käyttää hyvin liiketunnistusta minkä johdosta konsoli pitää olla tietyssä asennossa jotta sitä voi käyttää. Tietenkin liiketunnistuksen voi ottaa pois käytöstä mutta tällöin pelistä ei saa niin paljon irti ja pelaaminen on muutenkin vaikeampaa sillä ohjaaminen ja tähtääminen pelissä on paljon nopeampaa liiketunnistuksella kuin ilman. Kannattaa siis muistaa se asia, että jos käyttää liiketunnistusta apuna pelissä niin tällöin istuin asento pitää olla erilainen eikä näin ollen peliä voi helposti pelata makuultaan.

Tänä vuonna palasin viimein ajamaan Iracingiä oikeasti muutaman vuoden tauon jälkeen. Aina silloin tällöin tuli hankittua lyhyt aikainen lisenssi mutta mitään pidempi aikaista aikaa Iracing ei tullut ajettua. Minun piti muutamia vuosia sitten hankkia black friday alennuksesta Iracing vuosi lisenssi niin kuin niistä Iracigin lähettämistä alekoodeista joita sain. En kuitenkaan syystä tai toisesta tullut lisenssiä hankkineeksi kuin sitten viime vuoden black friday alennuksista. Vielä viime vuoden loppupuolella en lähtenyt ajamana Iracingiä sillä tiesin vuoden vaihteeseen tulevan kuitenkin taukoa. Niimpä ajattelin ja päätin sitten aloittaa Iracing ajamisen tammikuussa ja minkä myös tein.

Sain tuossa eilen pelattua Far cry 6:sen läpi Playstation 5:lla. Tämä oli nyt ensimmäinen Far Cry peli sitten Far cry 2:n mitä pelasin konsolilla. Aikoinaan hankin Far cry 4:n pc:lle ja kun olin pelannut sen läpi niin hankin Far cry 3:n pc:lle. Tuossa jossain välissä tuli sitten hankittua Far cry 5 myös pc:lle mutta jostain syystä sen pelaaminen jäi johonkin kohtaan ja on nyt ainoa Far cry peli 3 - 6:n välillä mitä en ole pelannut läpi. Far cry 1 pelasin

Kesällä siinä juhannuksen aikoihin olin käymässä maalla ja minulla oli Xbox Series X mukanani mihin olin juuri ottanut GamePassin. Ajattelin tuolloin kokeilevani muutamaa eri peliä mutta juuri tuolloin GamePassiin oli tullut Assassin's Creed Origins mitä sitten lähdin kokeilemaan ja mihin jäin sitten koukkuun. Koko tuon GamePass kuukauden ajan en ehtinytkään sitten pelata mitään muuta kuin Assassin's Creed Originsia ja sen johdosta päädyin sen ostamaan sen ja

Tänään aamupäivällä sain "viimein" pelattua Assassin's Creed Origins siihen vaiheeseen kun katsoin sen olevan pelattu ja aika siirtyä uuteen peliin. Mennään ajassa taakse päin kesäkuuhun kun minulla oli vielä suunnitelmissa ottaa Playstation 5 mukaan lomalle minkä olin juuri vähän aika sitten ostanut. Hankin Playstation 5:lle muutamia pelejä tarjouksista joita aloin pikkuhiljaa pelaamaan. Ensiksi pelasin läpi Unchartedin mikä olikin aika nopeasti pelattu läpi

Näin eilen illalla Youtubessa videon, että Sonyn 2021 mallin televisiot ovat saaneet kauan odotetun VRR-päivityksen. VRR eli Variable Refresh Rate liittyy pelaamiseen ja 120Hz virkistystaajuuteen. Itse en ole oikein tietoinen mitä VRR tarkalleen ottaen tekee ja miksi se on niin odotettu toiminnallisuus. Kuitenkin ennen kuin ostin Verkkokauppa.comin Black Fridaystä Sony XR-75X93J television niin lukemalla arvioita niin VRR tuli vastaan. Arvioissa mainitsiin että