Maanantaina tuplajalkatreeni ja tiistaina selkätreeni Elixia Salmisaaressa

16.11.2016 - 12:06

Aloitin viime viikolla treenaamaan jokatoinen päivä tuplatreeni ja jokatoinen iltatreeni. Tällä tavalla etenin aina viime viikon sunnuntaille milloin päätin pitää välipäivän. Aluksi olin suunnitellut tekeväni tuplajalkatreenin ja vielä sunnuntaiaamuna mietin asiaa kunnes päädyin tekemään tämän treenin maanantaina. Näin ollen en vieläkään ole treenannut tupla kuntosalitreeniä viikonloppuisin kun lauantaina tuli tehtyä "vain" maastavetotreeni. Viikonloppuisin olisi kyllä hyvin aikaa käydä kaksi kertaa päivässä kuntosalilla verrattuna arkipäiviin, mutta jostain syystä haluan kuitenkin sitten jättää tuplatreenit viikonlopulta pois. Näin sitten jää aikaa enemmän viikonlopulla muihin juttuihin mutta onko ne sitten järkevämpiä mitä treenaaminen olisi? Ei varmaankaan mutta jotenkin tuo on minulle "haastava" asia.

Näin ollen viikko alkoi sitten tuplajalkatreenillä ja mikä sen mukavampaa? Vielä kun vuorossa oli aloittaa etureisitreenillä aamulla niin tämä teki asiasta vieläkin mukavamman. Viimeksi aloitin tuplajalkatreenin takareisitreenillä joten tällä kertaa luvassa oli etureisitreeni aamutreeniksi. Samalla tuo tiesi automaattisesti painojen tiputtamista sellaisista lukemista joilla olen normaalisti treenannut. Aamulla kun ei ollut tarkoitus keventää etureisitreeniä vaan tehdä normaalisti kyykyt ja mahdollisesti jalkaprässi ja vaakahack-kyykyt mitä nyt sitten tulinkaan tekemään.

Nyt kesäloman jälkeen olen syönyt ennen aamutreeniä vähemmän mitä talvella ja keväällä. Talvella ja keväällä söin yleensä kreikkalaista jogurttia banaanin kera mutta tämä on vaihtunut pelkkään banaaniin. Tietenkin tähän päälle tulee normaalisti aamushake mikä sisältää wheytä ja aminohappoja. Laturia en ole sekoittanut aamushakeen tällä kertaa vaan aamut ovat menneet tuplaexpressoa juodessa. Laturin aika on ollut sitten ennen iltatreeniä kun olen päättänyt etten ota päivän aikana laturia kahteen kertaan vaan pelkästään ennen toista treeniä ja tällä kertaa se on valikoinut iltatreenin kanssa.

Maanantaina tuplajalkatreeni etureidet aamulla ja takareidet illalla

Maanantain jalkatreeneihin ei ollut sen suurempia suunnitelmia. Ei kokonaisuutena eikä aamulla tai illalla erikseen mitä tulisin tekemään. Aamun treeni ei vaikuttanut illan treeniin enkä myöskään miettinyt aamulla sen pahemmin tulevaa iltatreeniä. Oikeastaan ainoa suunnitelma aamulla oli se etten lähtenyt keventämään etureisitreeniä verrattaessa treeniä iltaan. En siis lähtenyt keventämään etureisitreeniä vain siksi että tein sen aamulla. Aamulla tehtiin vain sellaisilla painoilla millä jaksoin tehdä enkä liikevalinnoissa miettinyt mitään sellaista, että kyseessä on aamutreeni. Illalla en myöskään miettinyt mitään muuta kuin että saisin vain hyvän takareisitreenin ja se olisi jotenkin lähelle aamutreenin tasoa.

Ainoa asia mitä en lopulta huomioinut tai edes tajunnut oli lauantaina tehty maastavetotreeni. Maastavetotreenin jälkeen en huomannut selässä mitään ihmeellistä lauantaina ja sunnuntain mennessä välipäivänä ajattelin kaiken olen ok. Näin ei kuitenkaan ollut vaan heti ensimmäisen kyykky sarjan jälkeen alaselässä tuntui pienoista kipua tai ei niinkään kipua vaan jotain mitä ei pitäisi. Selkä sai siis maanantaiaamuna hieman liian paljon rasitusta verrattuna siihen, että tein lauantaina pelkkää maastavetoa. Tämä maanantai laittoikin minut nyt miettimään kannattaako näitä pelkkiä maastavetotreenejä tehdä kuten olin suunnitellut. Olin meinaan suunnitellut viikkoon yhtä pelkkää maastavetotreeniä mutta tämän kokemuksen pohjalta minun pitää nyt miettiä tätä suunnitelmaa uudestaan.

Aamun etureisitreeni

  • Kyykky
  • Jalkaprässi
  • Vaakahack

Illan takareisitreeni

  • Bulgarialainen askelkyykky smith
  • Jalkaprässi takareisille
  • Yhden jalan takareisilaite

Tiistaina selkätreeni Elixia Salmisaaressa

Tiistaina oli vuorossa selkätreeni yhden treenin päivänä. Viime viikolla treenasin rinnan sekä selän kaksi kertaa ja molemmat olivat tuplapäiviä jolloin tein molemmat treenit. Tälle viikolle oli vuorossa sitten rinta- sekä selkätreeni erikseen. Tämän pohjalta minun piti päättää tiistaille joko rintatreeni tai selkätreeni minkä sitten lopulta tein. Samalla kun päätin tehdä selkätreenin tiistaina niin mietin Elixia Salmisaareen menemistä ihan vain Hammer Strenghtin ylävipuvarsilaitteen takia. Tykkään kyseisestä laitteesta ja kävin juuri viime viikon maanantaiaamuna tekemässä Salmisaaressa selkätreenin jotta päätin tekemään kyseistä laitetta. Treenin pääpaino oli tällä kertaa tässä ylävipuvarsilaitteella missä tein ihan väsymiseen saakka sarjoja.

Aloitin selkätreenin kulmasoudulla mihin otin tällä kertaa "normaalia" vähemmän painoja ja tein toistot hidastempoisesti pienillä pidoilla. Halusin kokeilla kulmasoutua pitkästä aikaa muutoinkin kun "runttaamalla" ja isommilla romuilla. Ero oli valtaisa tai siis se kuinka hyvin tunsi liikkeen menevän toiston aikana perille. Kulmasoudun jälkeen tuli tehtyä Hammer Strengtin laitetta minkä jälkeen tuli tehtyä vaakasoutua. Hain laitteeseen eka "oikeat" painot minkä jälkeen tein yhden käden versiota yhden setin 10 toistosta kahteen toistoon kahden toiston vähennyksillä. 10 toistoa per käsi minkä jälkeen kahdeksan toistoa per käsi ja tästä aina kahden toiston tiputuksilla kahteen toistoon asti. Näin molemmille käsille tuli 10, 8, 6, 4 ja 2 toistoa. Tämän jälkeen treeni loppui alataljaan.

Selkätreeni

  • Kulmasoutu vastaote
  • Ylätaljalaite/ylävipuvarsilaite 
  • Vaakasoutu
  • Alatalja

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.