loppuviikon treenejä maksimi ykkösestä puolen tunnin käsitreeniin

16.11.2016 - 12:06

Tein treeniviikolle lopulta muutoksia mutta varaa oli hyvin. Yksi etu mikä on monissa treenikerroissa on se, että muutoksia voi tehdä ja treenejä voi jättää väliin. Kun on vähemmän treenikertoja niin tällöin on myös vähemmän tai oikeastaan vaikeampi tehdä muutoksia. Vielä kun minulla on viikon sisällä samoja lihasryhmiä osittain kahteen kertaan niin muutoksien tekeminen on helpompaa. Voin vain jättää jonkin treenin väliin ja vaikka vaihtaa siihen toisen treenin tilalle. Sinällään millään ei ole niin väliä vaikka jokin lihasryhmä jää viikolla treenaamatta. Ainoa ongelma on vain se, että tämä on kaavamaista eli viikosta tai parin viikon välein jokin lihasryhmä jää väliin. Viikko sinne tai tänne mutta jo pari viikkoa alkaa olemaan jo liikaa.

Itse jätin tällä viikolla tostaiaamun käsitreenin väliin ja päätin mennä lopulta uimaan aamulla. Asia mitä en ole tehnyt sitten armeijan uintitestin. Tämän johdosta myöskin uiminen oli itselleni raskasta enkä edes uinutkaan mitään hirveitä määriä. Oli vain parempi etten vetänyt itseäni ihan piippuun sillä nyt on parempi fiilis sitten mennä joskus uudestaan. Kerralla hieman liikaa niin seuraava kerta voi jäädä tekemättä. Näin käy helposti missä tahansa urheilussa. Kun tekee jotain ensimmäistä kertaa tai pitkästä aikaa niin kerralla tehtynä liikaa asiaa niin tämä voi olla kovin negatiivinen asia. Siksi onkin hyvä aloittaa pikkuhiljaa ja ottaa seuraavilla kerroilla enemmän.

 

Keskiviikkona maastavedossa päivän maksimi ykkönen ja muutoin sitä sun tätä

Keskiviikoksi olin suunnitellut maastavetoa. Välillä mietin maastavedon väliin jättämistä mutta lopulta keskiviikkona kuntosalilla päätin tehdä maastavetoa. Otin päivän maksimi ykkösen minkä jälkeen lopetin liikkeen ilman sarjojen tekemistä. Samalla tavalla tein maastavedon viimeksi. Viimeksi vain sain nostettua 240kg kun tällä kertaa nostin 230kg. Arvioin vain tuon 230kg jälkeen ettei tällä kertaa ole mitään järkeä lähteä yrittämään uutta ennätystäni 245kg tai 250kg. Maastavedon jälkeen tein kulmasoutua maasta normaaleilla suorilla sarjoilla ja sellaisella painoilla millä sain pidettyä tekniikan kasassa. Tämän jälkeen tein yhden sarjan korotuksilla ja yhden sarjan tiputuksen ylätaljassa kahvalla. Tämä olikin sitten selkätreeni tällä kertaa eli aika "ihmeellinen" ja epänormaali treeni.

Keskiviikkoilta selkätreeni

  • Maastaveto
  • Kulmasoutu maasta
  • Ylätalja kahva

Torstaina pelkkä takareisitreeni

Torstaina oli vuorossa takareidet ja tämä oli päivän ainoa treeni. Tuntui aika torsolle tehdä pelkät takareidet yhtenä päivänä vaikka itse treenissä ei ollut mitään vikaa. Sain treenin menemään hyvin perille mutta kun on tottunut tekemään jalkatreenin samana päivänä sitten yksin tai tuplana niin pelkkien takareisien tekeminen tuntui vain vähäiselle. Ehkä tuo olisi tuntunut eri asialle jos olisin tehnyt suunnitellut käsitreenin aamulla. Saa nyt nähdä tuleeko näitä tälläisiä treenipäiviä enään vastaan että tekisin ainakaan takareidet ainoana treeninä päivään.

Torstai-ilta takareidet

  • Bulgarilainen askelkyykky smith
  • Jalkaprässi takareisille
  • Takareidet maaten

Perjantaina rintatreeniä ja viikon kolmas selkätreeni

Perjantaintreenit olivat niin sanotusti "täyte" treenejä. Ajattelin vain sitä mitä olin tehnyt tällä viikolla jo ja yritin tehdä treeniä erilailla siihen nähden. Näin ollen tein illalla selkätreenissä liikkeitä mitä en ole tehnyt pitkiin aikoihin. 

Perjantaiaamu rintatreeni

  • Alavinopenkki
  • Supersarja peck-deck + Peck-deck seisten
  • Rintaprässi negatiivinen

Perjantai-ilta selkätreeni

  • T-soutu
  • Kulmasoutu käsipainolla
  • Kulmasoutu käsipainoilla vinopenkissä
  • Ristivedot

Puolen tunnin käsitreeni lauantaina

Lauantaina tuli tehtyä käsitreeni puolessa tunnissa. Ihan perus tekemistä ja sitä miten olen tehnyt käsitreenit jo pidempään. Ensimmäisessä liikkeessä käsiin pumppi päälle ja sitten vain loppu treeni tämän pumpin ylläpitämistä. Treenin kesto oli sen takia puolituntia että en halunnut pumpin loppuvan ennen treenin päättymistä ja katsoin muutenkin lopetusajankohdan olevan hyvä. En näe mitään järkeä pumpata käsiä jotain tuntia sillä mielestäni tunti on vain ylipitkä treeniaika käsitreeniin. Sammalla pidin tauot sarjojen välillä hyvin pieninä ja jos tarvitsin hieman huilia niin tein sen liikkeiden vaihdon välissä. Minulle tuli oikein kunnon hiki päälle juuri sen takia, että pidin tauot hyvin pieninä.

Lauantai-ilta käsitreeni

  • Supersarja Hauiskääntö scott + Ojentajalaite
  • Supersarja Hauiskääntö suoratanko + Hauiskääntö z-tanko kapea scott
  • Supersarja Ojentajapunnerrus tanko + Ojentajapunnerrus niskan takaa
  • Hauiskääntö istuen vastaote
  • Kickback talja

Pysäytys. En ilmeisesti osaa enää treenata oikein "tavallisesti" kun liike kuin liike niin käytän pysäytystä tavalla tai toisella. Pysäytyksellä on muutama seuraus mitä tapahtuu kun tekee liikkeitä pysäytyksellä. Pysäytyksen voi tehdä kolmella eri tavalla: supistaessa, venyttäessä tai molemmissa. Helpoin näistä tavoista on tekemällä pysäytyksen venyttäessä kuten yleisesti käytän pysäyttämistä. Tämän jälkeen tulee pysäyttäminen supistuksessa mitä en oikein käytä sillä jos teen pysäytyksen supistuksessa niin silloin pidän myös pysäytyksen venytyksessä.

Kesäloman aikana aloin "rikkomaan" kuntosalitreenejä sillä tavalla että lähdin enemmän pois kaavamaisista treeneistä. Samoin olen tehnyt aikaisempina vuosina että juurikin lomalla ja muutenkin siihen kesällä olen vaihtanut tyyliä miten olen kuntosalitreenejä suorittanut. Tämä on johtunut periaatteessa kahdesta eri syystä mutta käytännössä yhdestä syystä. Ensinnäkin olen käynyt kesäisin treenaamassa PTVGYM:llä enemmän tai toisekseen olen käytännössä kesän aikana poissa kotoa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Miksi "höpö höpö" / kevyt treeni tuntuu todella paljon raskaammalle kuin kova treeni? Olen tästä asiasta mielestäni jo kirjoittanut monessa kirjoituksessa mutta tämä asia nousi taas esille kesällä treenatessa. Mielestäni tässä on kaksi syytä mitkä vaikuttavat siihen että tuollainen "höpö höpö" on laittanut minut todella lujille. Ei varsinaisesti vielä treenin aikana mutta treenin jälkeen kun olen päässyt kotio. Monesti kun olen tehnyt "höpö höpö" treenin syystä tai toisesta niin se ei ole välttämättä vielä tuntunut kuntosalilla mitenkään ihmeellisesti mutta sitten kun olen kotiutunut treenistä niin sitten väsymys on iskenyt pahemman kerran.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Siis tämähän alkaa olemaan kulttuuri shokki kun palaa takaisin kotio ja käy tekemässä treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Kun on vajaa neljä viikkoa tottunut treenaamaan Vammalassa sekä Tampereen Loaded:lla sekä Tampereen PTVGYM:llä missä ihmiset osaavat käyttyätyä niin paluu kotiin ja Pitäjänmäen PTVGYM:lle on kyllä. Olen jo kaikenlaista Pitäjänmäen PTVGYM:llä nähnyt: kusiset wc:t, kusiset suihkut, oksennusta wc:n lattialla sekä teineillä kuset housuissa kuntosalilla mutta tämän päiväinen menee kyllä ihan omaan luokkaansa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.