Jokatoinen päivä tuplatreeni ja lauantaina maastavetotreeni

16.11.2016 - 12:06

Alkuviikkoon tai oikeastaan maanantaihin jäi nuo sähläykset suunnitelmien osalta. Loppuviikosta kaikki rullasi sitten siihen suuntaan mihin maanantaina lopulta päädyin. Päädyin sitten lopulta tekemään tuplatreenin kuntosalilla jokatoinen päivä ja jokatoinen yksittäinen treeni. Kädet nyt on ainoa minkä treenaan yhdessä mutta muut treenit menevät yksi lihasryhmä per treeni ja olkapää sekä käsitreeni osuvat nyt yksittäisiin päiviin. Tuplatreenipäiviksi ovat muodostuneet nyt rintatreeni plus selkätreeni sekä jalat takareisitreeniin että etureisitreeniin. Saa nyt katsoa jatkanko tällä systeemillä treenaamista ja mihin väliin pidän kunnollisia lepopäiviä sillä nyt lauantaina tein "pidempään" suunnitellun maastavetotreenin ja sunnuntaina tulen varmaan tekemään tupla jalkatreenin mikä on vielä kylläkin auki. Jos treenaan sunnuntaina niin silloin on luvassa etureidet aamulla ja takareidet illalla. Pitäessäni sunnuntaina lepopäivän jalkatreeni vaihtuu vain maanantaille.

Yleisesti treenit ovat jatkuneet yksinkertaisella linjalla ja miettinyt hieman mitä teen tällä treenillä ja mitä seuraavalla. Esimerkiksi nyt perjantaina tein rintatreenissä sekä selkätreenissä eri liikkeet kuin mitä maanantaina. Kävin myöskin perjantaina tekemässä rintatreenin Salmisaaressa kuten tein myös maanantainakin selkätreenin kanssa. Halusin pitkästä aikaa kokeilemaan Hammer Strengthin rintaprässi minkä muistin osuneen omaan rintaani todella hyvin. Samalla sain molemmat treenit eri saleille niin sekin toi sentään lisävaihtelua.

Torstaina käsitreeni käytännössä erikoistekniikoita käyttäen

Torstain käsitreeni oli ja meni ilman sen suurempia. En oikeastaan suunnitellut missään vaiheessa mitään vaan tein sitä mitä päähän tuli sillä hetkellä mieleen. Lopulta kuitenkin päädyin tekemään kaikki liikkeet paitsi viimeistä ranskalaista punnerrusta käsipainoilla erikoistekniikoilla. Kaksi supersarjaa hauikselle ja yksi viiden liikkeen giant ojentajille. Hauikselle molemmat supersarjat menivät sitten erilailla kun tein ensimmäisen supersarjan tangoilla ja jälkimmäisen käsipainoilla. Suhteessa käytin hieman pienempiä painoja ja yritin pitää tuntuman niin hyvin päällä kun pystyin. Kun minulla alkoi painamaan niin en alkanut käyttämään heiluntaa ja sitä kautta selkää tai muuta ylimääräisiä lihaksia vaan aloin lyhentämään liikerataa. Jätin siis turhan runttauksen pois ja tein vain toistoja sitten paljon lyhemmällä liikeradalla pitäen liikkeen koko ajan hauiksella.

Ojentajille oli vuorossa torstaina todella pitkästä aikaa viiden liikkeen ojentajapunnerrus giant. Viisi erilaista ojentajapunnerrusta putkeen kahdenkymmenen toiston sarjoilla. Yhteensä yhden setin toistomääräksi tuli siis sata toistoa ja tein näitä sarjoja kolme. Jokaisen liikkeen tein samoilla painoilla enkä lähtenyt muuttamaan painoja liikkeen vaihdon yhteydessä. Näin ollen jos ensimmäinen liike tuntui kevyemmältä niin viimeinen ei. Olen tehnyt tämän viiden liikkeen giantin aina kyseisellä tavalla eli en ole lähtenyt vähentämään tai lisäämään painoja kesken setin vaan olen yrittänyt löytää sopivan painon millä jaksan tehdä kaikki liikkeet.

Torstain käsitreeni

  • Supersarja hauiskääntö tanko + Hauiskääntö z-tanko
  • Giant Ojentajapunnerrus naru + Ojentajapunnerrus naru kapea + Ojentajapunnerrus tanko + Ojentajapunnerrus tanko myötäote + Ojentajapunnerrus naru päänyli
  • Supersarja Hauiskääntö istuen vastaote + Hauiskääntö istuen hammer
  • Ranskalainen punnerus käsipainoilla

Perjantaina tuplatreenipäivä aamulla rintatreeni ja illalla selkätreeni

Perjantain treenit oli helppo toteuttaa sillä tiesin etukäteen aika hyvin mitä tulin tekemään. Minulla oli viimeksi ollut maanantaina rinta- & selkätreeni päivä ja tällä kertaa halusin tehdä erilaisia liikkeitä ja olin jo oikeastaan maanantaina hieman suunnitellut tätä treeniä. Lähinnä suunnitellut siltä kannalta, että tiesin tulevani tekemään aamulla rintatreenin Elixia Salmisaaressa ja mitä siellä voisin tehdä. Tällöin osasin jo maanantaina jättää jotkin liikkeet perjantaille ja saman tein myöskin selän puolella. Selän puolella jätin tiettyjä liikkeitä tekemättä kun ajattelin tekeväni niitä sitten perjantaina joten kyllä minä vielä suunnittelen treenejä etukäteenkin vaikka tuntuu toisin. Yleensä tuntuu sille, että päätän vasta kaikki tekemiset kuntosalilla mutta eihän näin aina ole vaan minulla on kyllä pidemmälle vietyjäkin suunnitelmia.

Yleisesti yritin perjantaiaamuna treenata rinnan hallitusti ja sinällään isoilla painoilla. Tämä tarkoitti vinopenkissä mahdollisimman isoja rautoja itselleni, mutta sitten etten pumputa tankoa rinnalla. Sama koski tämän jälkeen rintaprässiä missä hain hallittuja vientejä niin eteen kuin taakse. Tämä tyyli on raskasta mutta palkitsevaa sillä näin saa punnerrusliikkeet tuntumaan rinnassa eikä rauta vain liiku edestakaisin. Suomalaiseen salikulttuuriin tuntuu sopivan vain paremmin se, että kunhan vain iso rauta liikkuun ja sillä ei ole väliä ottaako se oikeasti rintaan. Tämä on oma mielipiteeni asiaa ainakin sen perusteella miten ihmiset pomputtavat tankoa rinnasta ja pumppaavat perseellä vauhtia. Kunhan painot ovat "isot" niin kaikki on hyvin.

Aamulla minulla oli iltaa enemmän hallitusti tekeminen mielessä sillä illan selkätreenissä yritin ottaa isommilla romuilla liikkeitä. Tämä kyllä näkyi tekniikassa mutta tarkoitus oli saada tällä kertaa treeni osumaan vain selkään. Yritin kuitenkin olla rikkomatta tekniikkaa ihan liikaa ja heti kun tuntui sillä että painoja olisi liikaa niin otin painoja hieman pois. Suunnitelmissa oli aluksi tehdä kolme liikettä ja tällä suunnitelmalla meninkin pitkään kunnes kolmannen liikkeen jälkeen halusin vielä tehdä alataljan. Tämä saattoi olla liikaa siihen nähden miten olin "pommittanut" jo kolmea liikettä ennen alataljaa mutta olihan kuitenkin suunnitellut ja mennyt kolmen liikkeen suunnitelmalla. Sinällään on huono alkaa vaihtelemaan liikemääriä kesken treenin tai oikeastaan treenin lopussa missä on jo väsynyt.

Perjantaiaamun rintatreeni

  • Vinopenkki
  • Rintaprässi
  • Vipunostot

Perjantai-illan selkätreeni

  • Kulmasoutu
  • Vaakasoutu
  • Ylätalja kapea tanko
  • Alatalja

Lauantaina maastavetotreeni

Olen näitä aikaisemminkin tehnyt eli treeni missä teen vain maastavetoa. Tämä oli ollut suunnitelmissa jo jonkin aikaa mutta siitä huolimatta meinasin jättää tämän treenin väliin. Yhdessä vaiheessa mietin maastavedon ottamista perjantai-illan selkätreeniin mutta katsoin olevan parempi jättää se pois. Itse tykkään tehdä maastavetoa joten ajattelin nyt olevan vai parempi tehdä pelkkä maastavetotreeni missä mitään muuta ei tehdä. Nämä treenit ovat vain siitä vaikeita ja huonoja, että jos päivän kunto on huono niin treenistä ei tule välttämättä mitään ja treeni saattaa kestää vain muutamia minuutteja. Se mitä nämä minun maastavetotreenit ovat sisältäneet ovat olleet päivän maksimin ottaminen ja tämän jälkeen sarjojen tekemistä. Aluksi katson pikkuhiljaa mikä on päivän maksimi ykkönen ja tämän jälkeen vähennän painoja ja aloitin sarjojen tekemisen. Ilman sen suurempia logiikoita ja miettimisiä.

Minulle tuli mahdollisuus käydä Turun PTVGYM:llä niin ajattelin tarttua siihen. Pari vuotta sitten vein äitini Turkuun konserttiin ja menin siksi aikaa Turun PTVGYM:lle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Turun PTVGYM:llä mistä kirjoittelinkin PTVGYM Turku kokemuksia. Minulle jäi tuosta ensimmäisestä kerrasta hyvät kokemukset ja hieman lannisti palata takaisin Pitäjänmäen PTVGYM:lle tuon kerran jälkeen. Toinen käynti Turun PTVGYM:lle tapahtui tämän vuoden juhannus reissulla Vammalaan kun päätin tulla Turun kautta takaisin kotiin. Tämä toinen kerta olikin itselleni pienoinen pettymys mutta se saattoi myös johtua siitä että kyseessä oli lauantai-iltapäivä kellon ollessa vasta 14 aikaan. Miten sitten nyt kolmas käynti Turun PTVGYM:llä näytti ja kertoi?

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.